Intervju med Christine: " Det är tack vare IM5 som jag inte längre dömer människor efter deras utseende"

I denna veckas fan intervju har jag pratat med Christine [http://christinenicole.blogg.se/] som är ett fan av det nya pojkbandet IM5

IM5 är ett pojkband från USA som består av fem killar från olika delar av landet - Gabriel "Gabe" (-95), Dalton (-96), Cole (-96), William "Will" (-96) och Dana (-98). Bandet bildades förra året av bland andra Simon Fuller, då killarna hade blivit valda till bandet genom en audition som ordnades.  De jobbar fortfarande med att hitta det rätta soundet för bandet, men de kallar sin musik pop med influenser av bland annat rock och techno.
Eftersom de inte jobbat tillsammans i mer än ett år än har de endast några egna låtar, varav 'Everything about you' var deras första singel. Under årets lopp har de dock gjort covers samt mashups (alla finns på youtube) av olika kända låtar. För tillfället jobbar de på sitt debutalbum medan de har små koncerter då och då med signeringar och meet & greets.


Hur upptäckte du IM5 och vad var det som fick dig att fastna?
Jag hörde talas om dem redan på sommaren och då såg jag deras musikvideo till Everything about you, men jag glömde bort dem lika snabbt som jag sökte upp låten. I november visades det ett klipp från Zero Gravity på American Music Awards röda mattan och jag bestämde mig för att googla dem efteråt. Jag gillade låten och lyssnade på deras covers och gillade musiken. 
Jag vet inte riktigt vad som fick mig att fastna, jag har funderat länge på det själv faktiskt. Jag tyckte inte de såg bra ut, de var väldigt unga, de hade jätte konstiga namn, fansen verkade jätte barnsliga och eftersom de inte än har många egna låtar var det svårt att döma musiken. De var helt enkelt inte alls speciella på något sätt. Men jag fortsatte lyssna på dem och en natt stannade jag uppe för att se på deras ustream. Det var då jag visste att jag älskar dem och att de kommer mer eller mindre förändra mitt liv.

På vilket sätt har de förändrat ditt liv?
Eftersom jag inte varit ett fan längre än i lite över en månad så har de ännu inte förändrat mitt liv egentligen alls. Men det är tack vare dem som jag längre inte dömer människor efter deras utseende, vilket jag tyvärr gjorde ganska ofta förut.

På vilket sätt skiljer sig IM5 från andra artister och kanske framför allt andra 'boybands'?
Jag skulle säga att den största skillnaden är att de är yngre än de flesta andra. Men andra skillnader är att de sjunger bara inte utan de dansar också på scen, och då de inte dansar brukar Dalton spela gitarr och Gabe trummar med händerna. Dessutom brukar Gabe beatboxa och göra andra ljud i bakgrunden, vilket man inte hör andra pojkband göra. De brukar dessutom ha en gång i veckan en 20-30 minuters ustream då de svarar på frågor av fans och berättar lite vad som pågår, och så brukar de även ha typ en tävling där 5 lyckliga tjejer vinner ett Skype samtal med den kille de helst vill ha samtalet med. Sen finns det nog säkert andra skillnader också, men dessa är de jag kommer på till allra först

 

oh har du själv fått ett sådant samtal eller fått din fråga besvarad?
Nej tyvärr det har jag inte, men ännu någon dag ska det hända! Dock följer en av dem mig på twitter och han har även tweetat till mig två gånger, och att han följer mig betyder mer till mig än någon någonsin kan tänka sig så det är nog inte världens undergång om jag aldrig kommer få ett samtal eller fråga besvarad.

 

IM5 är ju precis i början på deras karriär, hur tror du deras framgång kommer att se ut?
Självklart hoppas jag att de ska bli kända över hela världen, har massor med fans och har världsturneringar osv, men ska jag vara helt 100% ärlig så tror jag det inte kommer bli så. Jag vet inte riktigt vad det är, men på något sätt tror jag inte de alls kommer bli som till exempel One Direction eller något annat stort pojkband. Men det är nog ganska svårt att tänka sig hur stora de kommer bli eftersom de inte hunnit komma så långt ännu och deras namn står inte just någonstans alls, vilket leder till att folk, varken i USA eller andra länder, inte ännu haft chans att höras tala om dem. De kanske blir ett band som har ganska många fans utomlands men inte tillräckligt för att deras skiva/skivor ska säljas bra eller att de ska få en slutsåld koncert, men som istället kanske är kändare i bara USA. Såklart finns det ju alltid en risk att något händer och att deras debut album aldrig ens släpps, så det blir nog mycket lättare att tänka sig hur framtiden ser ut när den faktiskt kommer till butikerna.

Då håller vi tummarna och ser fram emot debutalbumet! vet du när det kommer ut?
Nej det vet jag tyvärr inte. De har sedan förra våren sagt i intervjuer att de jobbar på den medan de försöker hitta sitt sound, så självklart tar det tid men man får hoppas på att de börjar bli klara snart så man får höra lite ny musik och se mer fans komma till fanbasen.


Har du någon favorit i gruppen?
Jag var rädd för den här frågan faktiskt! Jag gillar dem alla, men även om jag inte vill ha en favorit så måste jag erkänna att jag har en. Dock kan min favorit i IM5 variera varje dag, en dag är det Dalton medan det nästa dag är Will. Men innerst inne är nog Dana och Dalton mina favoriter, antagligen för att det är de som nästan alltid hörs och pratar mest i intervjuer och ustreams. Dalton föll jag för genast, tro det eller ej, han är exakt som jag beskrivit min 'drömprins' sedan jag var 8 år gammal. Dana var jag i början tveksam över eftersom han är yngre mig och det kändes inte alls rätt, dock verkar han vara en riktigt trevlig, pratsam och rolig kille och man skulle verkligen inte tro att han är -98a, så det tog inte länge innan han förvandlades från en liten skitunge till min favorit. Cole och Gabe är nog nästan de som jag minst gillar, de är inte alltid alls lika pratsamma som de andra, så det är ganska svårt att få någon bättre bild av dem. Men som sagt, jag gillar dem alla riktigt lika mycket. Förutom Dalton, som får typ lite extra poäng.

Har du någonsin fått negativa kommentarer för att du är ett fan av dom?
Det har jag inte. Antagligen just för att de inte är så kända så ingen vet vem de är och då kan de inte precis säga något elakt till mig heller, och dessutom så tror jag inte just någon vet att jag gillar dem. Dock kan man se på twitter att någon tweetat att IM5's fans är bara en massa 10 åringar eller att de har fel i hörseln eller något liknande, men det ser man alltid om alla artister så det varken bryr jag mig om eller räknar som något elakt egentligen. Men ingen vet vad folk säger då de blir mer kända, men hittills har ingen sagt någonting.

Har du något eget att tillägga?
Jag skulle kunna tillägga att man ska aldrig döma någon efter utseende, ålder eller liknande. Varken när det gäller irl människor, artister eller andra kända människor. Jag gjorde det med IM5,- eftersom jag tyckte de inte såg bra ut alls och så, så lyssnade jag inte på dem första gången jag hörde talas om dem och jag ångrar det verkligen. De har blivit en stor del av mitt liv på en väldigt kort tid och jag kan inte föreställa mig mer ett liv utan dem. Utseendet har verkligen ingen betydelse, speciellt inte då det gäller musik, för det är musiken som räknas, inte hur personen som sjunger ser ut. Jag brukar säga att IM5 är perfectly imperfect, - de är inte de snyggaste killarna, dansarna eller sångare på jorden, men de är perfekta ändå. Så mitt tips till alla är att alltid ge alla en chans innan man börjar döma.

Slutligen så får du gärna länka tre favoritlåtar med dem!


Kommentarer
Postat av: Bettish ♛

SV: JA XD

2013-01-27 @ 12:46:07
URL: http://bettiish.blogg.se/
Postat av: Josephine

Sv, aa, det gör den verkligen :)

2013-01-27 @ 12:47:55
URL: http://stiles.blogg.se
Postat av: Miranda

Jaa visst verkar den bra :)

2013-01-27 @ 13:04:38
URL: http://momie.blogg.se
Postat av: Therese Björkman

hoppas du får en bra dag ! :)

bloglovin byte ? :)

2013-01-27 @ 13:16:04
URL: http://theresebjorkmans.blogg.se/
Postat av: Lotta

Sv. Jaa, det var riktigt mysigt faktiskt :)

2013-01-27 @ 13:19:21
URL: http://olesenstjej.blogg.se
Postat av: merei

aldrig hört talas om dem!

2013-01-27 @ 13:21:03
URL: http://ilromanista.se
Postat av: Therese Björkman

sv, sådär nu följer jag dig och hoppas du gör desamma med mig :) komemntera gärna vilket nummer du blev :) kram

2013-01-27 @ 13:22:19
URL: http://theresebjorkmans.blogg.se/
Postat av: Elin

sv: åh va kul, den är verkligen grym! :D

2013-01-27 @ 14:05:21
URL: http://bbaraaelin.blogg.se
Postat av: Jessica

härlig intervju :)

2013-01-27 @ 14:13:02
URL: http://lifeofjk.blogg.se
Postat av: Erica Andersson

sv: Tack så mycket :)

2013-01-27 @ 14:13:16
URL: http://Ericaanderssons.blogg.se
Postat av: Marika Saarenpää

Sv: Ja med, de är en mysigt storstad:)

2013-01-27 @ 14:23:53
URL: http://katrimarika.blogg.se/
Postat av: MissNosebleed- En av Sveriges största Alternativa Konstblogg!

sv: Tackar tackar! :)
Kramar Louise Nosebleed!

2013-01-27 @ 14:49:57
URL: http://missnosebleed.blogg.se
Postat av: Kajsalisa

sv: Tack :)

2013-01-27 @ 15:06:45
URL: http://kajsalisas.blogg.se
Postat av: louice

sv: nu är du tillagd på bloglovin så det är bara å lägga till mig;D
KRAM

2013-01-27 @ 15:09:10
URL: http://elinlouice.blogg.se
Postat av: Matilda Johansson

Svar: Ja! :D

2013-01-27 @ 15:09:43
URL: http://enmatilda.blogg.se/
Postat av: Julia Rajkovic

SV: Visst är hon! :D

2013-01-27 @ 15:55:55
URL: http://macrophotos.blogg.se
Postat av: Allie

Bloglovinbyte? säg till när du följt mig så följer jag tillbaka (:

2013-01-27 @ 15:57:18
URL: http://allies.blogg.se
Postat av: gonzalezolivia.blogg.se

åh vad bra dom är :o

2013-01-27 @ 16:01:02
URL: http://gonzalezolivia.blogg.se/
Postat av: Allie

Sådär! blev följare 475 (:

2013-01-27 @ 16:13:31
URL: http://allies.blogg.se
Postat av: L I S A

Haha, visst e den bra ? :D

2013-01-27 @ 16:15:00
URL: http://lifeoflisa.blogg.se
Postat av: amanda

Sv; riktigt härlig låt!

2013-01-27 @ 16:29:05
URL: http://westbergg.webblogg.se
Postat av: Malva Nyström

- har du nån favoritgodis? (:

2013-01-27 @ 16:36:18
URL: http://mkdn.blogg.se/
Postat av: Nathalie & Amanda

-Tack!! :D allt bra med dig idag? kram

2013-01-27 @ 16:59:01
URL: http://ourvisionoflife.blogg.se
Postat av: Malin Börjesson

sv: åh tack så jätte mycket!

2013-01-27 @ 17:15:23
URL: http://mmalinbj.blogg.se
Postat av: Sabina

Svar; Ja! Det var grymt gott också! :)

Kram!

2013-01-27 @ 17:18:06
URL: http://sabinakjellhard.blogg.se/
Postat av: Felicia

SV: Tack :)

2013-01-27 @ 17:24:10
URL: http://keyi.blogg.se
Postat av: ADARAS - din bloggtidning på nätet!

kul att läsa!:)

2013-01-27 @ 17:34:08
URL: http://adaras.se
Postat av: angelica

sv: roligt att du tycker så :)

Vill du ha någon att intervjua så ställer jag gärna upp. Om det är till någon nytta så är jag ett stort 1D-fan och ska faktiskt snart se dem live! :)

2013-01-27 @ 18:09:40
URL: http://angelicabengtsson.blogg.se
Postat av: Åsa

Sv: Japp ;)
Kram

2013-01-27 @ 18:22:23
URL: http://foreeveermee.blogg.se/
Postat av: julia.

ja supergott!:)

2013-01-27 @ 18:34:37
URL: http://juliamartinssons.blogg.se
Postat av: amanda

Veckans blogg är nu avslutad. Gå in och kolla om du vann, om inte så får du en ny chans! :)

2013-01-27 @ 18:42:13
URL: http://liindstrand.blogg.se
Postat av: Linda

Hihi, kul att läsa intervjun då Christine är min kompis :)

Sv: Tack!

2013-01-27 @ 18:55:00
URL: http://thepainoflove.devote.se
Postat av: Carin

Grym intervju! aldrig hört talas om dem men nu blev jag nyfiken :D

2013-01-27 @ 19:38:52
URL: http://youcarin.blogg.se
Postat av: I D A ♥☺

Sv: ååååh jag kan hänga med dig och se den igen, hihi ;) nej men visst är den superbra? :D

2013-01-27 @ 19:49:55
URL: http://youknowiidaa.blogg.se
Postat av: Sanna

Sv: Å tack så jättemycket! :) Kram!

2013-01-27 @ 19:52:38
URL: http://sanniieee.blogg.se
Postat av: Christine

Yay! :) Drömde faktiskt inatt om att du la upp detta på bloggen, men då hade du lagt inlägget fullt med bilder på mig som du tagit från min blogg och facebook och så hade du ändrat all text och fått mig att se ut som en total idiot haha :(

2013-01-27 @ 20:08:15
URL: http://christinenicole.blogg.se
Postat av: angelica

Sv: ah, okej! Gillar tex. Olly Murs & Ed Sheeran & Little Mix :)

2013-01-27 @ 20:42:18
URL: http://angelicabengtsson.blogg.se
Postat av: Liborius

roligt o läsa:)

2013-01-28 @ 10:08:23
URL: http://liborius.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
2013
Januari|Februari

2012
Januari
Februari | Mars
April | Maj | Juni | Juli| Augusti |September |Oktober | November|December


2011
Januari
Februari | Mars
April | Maj | Juni
Juli | Augusti | September
Oktober | November
December


2010
Januari
Februari | Mars
April | Maj | Juni
Juli | Augusti | September
Oktober | November
December


2009
Oktober
November | December


RSS 2.0