Live fast, die young, bad girls do it well


January's most played

Jag vet inte riktigt vad som hände, gjorde ju sånna här sammanfattningar av vilka låtar jag lyssnat mest på under månaden som varit förra året fram tills typ april. Men nu gör jag ett nytt försök, alltid kul att se tillbaka på sen.

 
 
Vilka låtar har du lyssnat mest på i Januari?

The wolves - Ben Howard


The Sandy Diaries

För länge sen, när jag fyllde 7 år fick jag en gåva av min mor & far.
Det var en dagbok och jag har skrivit dagbok sedan dess. På den tiden skrev jag vad jag gjorde på dagarna.
Det är annat nu, nu skriver jag när jag behöver skriva av mig, det känns alltid bättre när man skrivit av sig, vad det än man går igenom. Den enda människan som någonsin kommer förstå en är ändå en själv.

Jag  börjar alltid en ny dagbok i hopp om att det man kommer skriva kommer bli en som i en saga,
men det slutar alltid med att det är en mycket sorgsen handskriven personlig bok.
På samma sätt som jag skriver ut en dagbok och hoppas att det är det sista sorgsna kapitlet i ens liv.

Härom veckan köpte jag en ny dagbok, en ny röd som matchade min kappa.
Men denna gång har jag inga förväntningar, livet får vara som det är och likaså jag.

Skriver du dagbok?


As long as you love me - Justin Bieber [acoustic]

Jag må föredra Backstreet boys as long as you love me framför biebers men tycker ändå att det är en bra låt, speciellt i dess akustiska tappning, älskar gitarrspelet!

Skivsläpp: Darin - Exit

Från en svensk flickfavorit till en annan...
Jag hade låga förväntningar efter hans första singel playing with fire och nu när jag har lyssnat igenom skivan så kan jag väl säga att den levde upp till dess förväntningar. Det här med partymusik som handlar om  att förtära alkohol och se snygga tjejer på krogen är inte riktigt min kopp te. Det känns som att de har försökt för mycket att anpassa musiken efter marknaden vilket är synd då jag vanligtvis brukar tycka att Darin är bra.

Men vem vet, det kanske är din kopp te ändå?


Måns Zelmerlöw släpper ny skiva i vår!

Inte nog med att vi kommer få ännu en sommar med Måns  Zelmerlöw (aka mums) i rutan och skansen, i maj släpper han skivan barcelona sessions som han jobbat och skrivit på under hela 2012  i barcelona.
En platta enligt mums själv  är "en platta där texterna faktiskt handlar om något som är väsentligt för mig."

Redan i slutet av februari kommer vi få höra första singeln från skivan, det ser vi fram emot!


Outlaws of love - Adam Lambert

Från ett födelsedagsbarn till ett annat, idag  fyller en annan favorit år, Adam lambert blir 31, hurra, hurra,hurra!
Minns när jag hörde den här låten för första gången för nåt år sedan och blev helt tagen av texten och känslan i sången. Märks att han har skrivit låten själv. Och jag blir fortfarande lika tagen av låten

Nytt med New Kids On The Block: Remix (i like the)


Det verkar bli pojkbandens år iår. Förra veckan släppte Blue ett album efter 10 års tystnad och här har vi första singeln från New Kids On The Blocks  en kommande skiva antar jag. Men allra gladast är jag över att mina stora favoriter Backstreet Boys firar 20 år som grupp iår kommer att släppa ett album + turné.
som sagt.. jag är boybandgroupie

Tillbaks till NKOTB och låten som jag tycker är riktigt bra och ser fram emot att höra mer!

Joga - Björk

Usch och fy har haft huvudvärk/vart seg hela dagen pga att jag inte kunde somna vid 6 imorse.
Är dessutom inne i en 'äckel-period' då jag blir lätt äcklad av  vad som helst typ.
Hade alltid sånna här perioder när jag gick i skolan, men nu är jag väl bara allmänt less på livet
eller så är det bara fröken röd som planerar att göra ett besök haha.
 
Bjuder på denna fantastiska låt med björk som är en favorit i min mys-lista
Lyssnar alltid på denna när jag passande nog har yoga eller  bara vill lyssna på något fint.

Happy birthday Nick Carter!

Idag fyller en av mina stora favoriter Nick carter från mina stora favoriter Backstreet boys,
33 år blir grabben och han har aldrig vart snyggare!

Här är några låtar från hans första soloalbum ( hans andra finns tydligen inte längre på spotify),
tänka sig att jag kan vartenda ord i hans låtar, lyssnade mycket på dessa när jag gick i högstadiet.
Blev ju också posetivt överraskad när han sjöng den första and tredje låten på backstreet boys konserten 2008.
Åh minnen!
 

Musiktips: RMK & Toppen

För att Sandra ska gillar't så behövs det två ingridienser: bra texter och skön musik och dessa två ingridienser har RMK & toppen och här nedan är några favoriter, heja svensk hiphop!
EGO

Är precis hemkommen från biografen  där jag och mina väninnor såg filmen ovan.
Trots det faktum att den är förutsägbar a la amerikanskt så var den faktiskt himla bra film med bra budskap.
Extra plus att den innehöll en musikalisk grabb med gitarr och bra röst och att Mylaine Hedreaul (aka Lina i linas kvällsbok eller steffi i en ö i havet) och Christoffer Svensson (aka bengt i torka aldrig tårar utan handskar eller Sven i en ö i havet) var bland rollerna!


Intervju med Christine: " Det är tack vare IM5 som jag inte längre dömer människor efter deras utseende"

I denna veckas fan intervju har jag pratat med Christine [http://christinenicole.blogg.se/] som är ett fan av det nya pojkbandet IM5

IM5 är ett pojkband från USA som består av fem killar från olika delar av landet - Gabriel "Gabe" (-95), Dalton (-96), Cole (-96), William "Will" (-96) och Dana (-98). Bandet bildades förra året av bland andra Simon Fuller, då killarna hade blivit valda till bandet genom en audition som ordnades.  De jobbar fortfarande med att hitta det rätta soundet för bandet, men de kallar sin musik pop med influenser av bland annat rock och techno.
Eftersom de inte jobbat tillsammans i mer än ett år än har de endast några egna låtar, varav 'Everything about you' var deras första singel. Under årets lopp har de dock gjort covers samt mashups (alla finns på youtube) av olika kända låtar. För tillfället jobbar de på sitt debutalbum medan de har små koncerter då och då med signeringar och meet & greets.


Hur upptäckte du IM5 och vad var det som fick dig att fastna?
Jag hörde talas om dem redan på sommaren och då såg jag deras musikvideo till Everything about you, men jag glömde bort dem lika snabbt som jag sökte upp låten. I november visades det ett klipp från Zero Gravity på American Music Awards röda mattan och jag bestämde mig för att googla dem efteråt. Jag gillade låten och lyssnade på deras covers och gillade musiken. 
Jag vet inte riktigt vad som fick mig att fastna, jag har funderat länge på det själv faktiskt. Jag tyckte inte de såg bra ut, de var väldigt unga, de hade jätte konstiga namn, fansen verkade jätte barnsliga och eftersom de inte än har många egna låtar var det svårt att döma musiken. De var helt enkelt inte alls speciella på något sätt. Men jag fortsatte lyssna på dem och en natt stannade jag uppe för att se på deras ustream. Det var då jag visste att jag älskar dem och att de kommer mer eller mindre förändra mitt liv.

På vilket sätt har de förändrat ditt liv?
Eftersom jag inte varit ett fan längre än i lite över en månad så har de ännu inte förändrat mitt liv egentligen alls. Men det är tack vare dem som jag längre inte dömer människor efter deras utseende, vilket jag tyvärr gjorde ganska ofta förut.

På vilket sätt skiljer sig IM5 från andra artister och kanske framför allt andra 'boybands'?
Jag skulle säga att den största skillnaden är att de är yngre än de flesta andra. Men andra skillnader är att de sjunger bara inte utan de dansar också på scen, och då de inte dansar brukar Dalton spela gitarr och Gabe trummar med händerna. Dessutom brukar Gabe beatboxa och göra andra ljud i bakgrunden, vilket man inte hör andra pojkband göra. De brukar dessutom ha en gång i veckan en 20-30 minuters ustream då de svarar på frågor av fans och berättar lite vad som pågår, och så brukar de även ha typ en tävling där 5 lyckliga tjejer vinner ett Skype samtal med den kille de helst vill ha samtalet med. Sen finns det nog säkert andra skillnader också, men dessa är de jag kommer på till allra först

 

oh har du själv fått ett sådant samtal eller fått din fråga besvarad?
Nej tyvärr det har jag inte, men ännu någon dag ska det hända! Dock följer en av dem mig på twitter och han har även tweetat till mig två gånger, och att han följer mig betyder mer till mig än någon någonsin kan tänka sig så det är nog inte världens undergång om jag aldrig kommer få ett samtal eller fråga besvarad.

 

IM5 är ju precis i början på deras karriär, hur tror du deras framgång kommer att se ut?
Självklart hoppas jag att de ska bli kända över hela världen, har massor med fans och har världsturneringar osv, men ska jag vara helt 100% ärlig så tror jag det inte kommer bli så. Jag vet inte riktigt vad det är, men på något sätt tror jag inte de alls kommer bli som till exempel One Direction eller något annat stort pojkband. Men det är nog ganska svårt att tänka sig hur stora de kommer bli eftersom de inte hunnit komma så långt ännu och deras namn står inte just någonstans alls, vilket leder till att folk, varken i USA eller andra länder, inte ännu haft chans att höras tala om dem. De kanske blir ett band som har ganska många fans utomlands men inte tillräckligt för att deras skiva/skivor ska säljas bra eller att de ska få en slutsåld koncert, men som istället kanske är kändare i bara USA. Såklart finns det ju alltid en risk att något händer och att deras debut album aldrig ens släpps, så det blir nog mycket lättare att tänka sig hur framtiden ser ut när den faktiskt kommer till butikerna.

Då håller vi tummarna och ser fram emot debutalbumet! vet du när det kommer ut?
Nej det vet jag tyvärr inte. De har sedan förra våren sagt i intervjuer att de jobbar på den medan de försöker hitta sitt sound, så självklart tar det tid men man får hoppas på att de börjar bli klara snart så man får höra lite ny musik och se mer fans komma till fanbasen.


Har du någon favorit i gruppen?
Jag var rädd för den här frågan faktiskt! Jag gillar dem alla, men även om jag inte vill ha en favorit så måste jag erkänna att jag har en. Dock kan min favorit i IM5 variera varje dag, en dag är det Dalton medan det nästa dag är Will. Men innerst inne är nog Dana och Dalton mina favoriter, antagligen för att det är de som nästan alltid hörs och pratar mest i intervjuer och ustreams. Dalton föll jag för genast, tro det eller ej, han är exakt som jag beskrivit min 'drömprins' sedan jag var 8 år gammal. Dana var jag i början tveksam över eftersom han är yngre mig och det kändes inte alls rätt, dock verkar han vara en riktigt trevlig, pratsam och rolig kille och man skulle verkligen inte tro att han är -98a, så det tog inte länge innan han förvandlades från en liten skitunge till min favorit. Cole och Gabe är nog nästan de som jag minst gillar, de är inte alltid alls lika pratsamma som de andra, så det är ganska svårt att få någon bättre bild av dem. Men som sagt, jag gillar dem alla riktigt lika mycket. Förutom Dalton, som får typ lite extra poäng.

Har du någonsin fått negativa kommentarer för att du är ett fan av dom?
Det har jag inte. Antagligen just för att de inte är så kända så ingen vet vem de är och då kan de inte precis säga något elakt till mig heller, och dessutom så tror jag inte just någon vet att jag gillar dem. Dock kan man se på twitter att någon tweetat att IM5's fans är bara en massa 10 åringar eller att de har fel i hörseln eller något liknande, men det ser man alltid om alla artister så det varken bryr jag mig om eller räknar som något elakt egentligen. Men ingen vet vad folk säger då de blir mer kända, men hittills har ingen sagt någonting.

Har du något eget att tillägga?
Jag skulle kunna tillägga att man ska aldrig döma någon efter utseende, ålder eller liknande. Varken när det gäller irl människor, artister eller andra kända människor. Jag gjorde det med IM5,- eftersom jag tyckte de inte såg bra ut alls och så, så lyssnade jag inte på dem första gången jag hörde talas om dem och jag ångrar det verkligen. De har blivit en stor del av mitt liv på en väldigt kort tid och jag kan inte föreställa mig mer ett liv utan dem. Utseendet har verkligen ingen betydelse, speciellt inte då det gäller musik, för det är musiken som räknas, inte hur personen som sjunger ser ut. Jag brukar säga att IM5 är perfectly imperfect, - de är inte de snyggaste killarna, dansarna eller sångare på jorden, men de är perfekta ändå. Så mitt tips till alla är att alltid ge alla en chans innan man börjar döma.

Slutligen så får du gärna länka tre favoritlåtar med dem!


Mina favoritschlagerlåtar

Året var 2003, jag var 9 och skulle fylla 10 och Fame vann melodifestivalen och jag och min vän Jennifer lärde oss texten (trots att man som 9 åring inte kan engelska) och gick runt och sjöng på denna. Än idag så sjunger vi denna så fort vi får tillfälle och hon får alltid vara magnus och jag Jessica.
 
Året var 2009 och E.M.D  ställde upp i melodifestivalen och hamnade på tredje plats.
Redan första gången vi hörde låten så bestämde vi (jag och mina vänner Jennifer och Michaela) att vi skulle framföra denna i niornas show. Vi fick tjata på musikläraren eftersom Jennifer gick i paralellklassen men så fort vi fick klartecken så satte  vi med hjälp av en varsin hatt,kavaj,käpp och varsinna färger på strumpbyxorna ihop ett nummer  med dans och sång som jag såhär i efterhand är riktigt stolt över trots att nervositeten ibland tog över sångrösten.

Playlist: Melodifestivalspepp

Kära vänner, det är en grej jag vill  berätta för er, ni som följt min blogg vet det redan. Det är ingenting jag skäms för, tvärtom så är det en del av den jag är. Jag är  en schlagerbög.

Om en vecka så drar äntligen melodifestivalen igång och jag blir upphetsad bara jag tänker på det.
Tror verkligen det kommer bli bra med att Danny och Gina ska leda den.
Melodifestivalen är liksom det enda som är bra med vintern, det behövs lite glitter,glamour och fläktar såhär års
.
Ni får jättegärna lyssna/subscriba till min spellista jag gjort, ni kommer till den genom att klicka här eller på bilden.
 

Vilken är din favoritschlagerlåt?
Jag själv har flera stycken, känns som att man har ett minne och kärlek till varenda låt på listan.
Men tänkte dela med mig av mina två favoriter senare.

Dödsdansen - Timbuktu & damn!

Nu är det dags för fredagsmys och jag och mina väninnor skall beställa pizza och kolla på skräckfilm. Om jag känner mina väninnor rätt så kommer de skrika och därmed sätta pizza i halsen och därmed dö och då skall jag spela och rappa denna fantastiskt sköna låt av timbuktu. Spotifyversionen som jag länkat är så jäkla grym btw

Skivsläpp: Blue - Roulette

Efter tio års tystnad så har Blue släppt ett nytt album och som den lilla boyband groupien jag är så har jag självklart lyssnat igenom skivan. Det är en perfekt blandning av ballader och party dängor på det där viset som bara boybands kan.

Du kan lyssna på alumet genom att klicka här, på bilden eller lyssna i widgeten här nedan.
För er som inte orkar lyssna på hela så kan jag tipsa om låtarna Hurt lovers, we've got tonight, paradise, black box
 
 

Mina favoritbloggar

Jonnajinton.se
Jonnas blogg har jag skrivit om förut, det är ju hon som flyttade från göteborg till en stuga i norrland. Det känns alltid som att man kliver in i en saga när man går in på jonnas blogg, hennes bilder är så vackra.

Elsas blogg upptäckte jag ganska nyligen och föll för alla hennes fantastiska vintage klänningar som får mig att vilja länsa stans second hand butiker. Fina bilder har hon också

If you could see me now - The script


If i lose myself - OneRepublic

Hade totalt missat att OneRepublic släppte en andra singel från deras kommande platta som släpps i typ mars,
men här har vi den, den heter if i lose myself tonight. OneRepublic är liksom alltid lika bra.

We dance on - N-Dubz ft. Bodyrox

Bjuder på denna feelgood låten som jag haft på repeat de senaste dagarna, så bra är den!

Musiktips: Discoteka Yugostyle

Jag trodde att jag inte tyckte om musik utan sång eftersom mina öron har blivit förstörda av dubstep där musiken skapas genom en dator.Men så upptäckte jag discoteka yugostyle när de var i musikhjälpen och Timbuktu började spontanrappa ut sina agressioner om sömnlöshet, klipp här
Det här är annorlunda, här har vi tio svenska grabbar som spelar faktiska instrument och skapar svänging musik som får en att tro att man befinner sig i typ mellanöstern och dansar med någon shejk.

Här är deras låtar från deras debut EP:Hopeless wanderer

kolla i 720p
Jag sa ju att jag skulle göra en liten film trots att jag inte hann filma allt eftersom batteriet dog.
Sagt och gjort, resultatet har ni ovan, hoppas ni gillar't!

Mixtape: Winter winds


Jag har nedan samlat några låtar med vinteraktiga toner och har vart soundtrack till tidigare vintrar.
Väldigt mixade låtar men ja, det är ju ett mixtape. Enjoy!


Dirty dancing - Frida Hyvönen

Bjuder på denna fina låten såhär till söndagsmyset. Gillar verkligen fridas röst.

btw så kan du fortfarande vara med i tävlingen i att vinna ett egendesignat skal,
tävlingen avslutas ju inte förens på söndag så det är bara att vara med!

TÄVLING! vinn ett egendesignat mobilskal från everstuff.se

Nu har du chansen att vinna ett mobilskal från everstuff.se som du kan designa själv, inte bara på baksidan utan också på sidorna!

För att vara med och tävla:
- Kommentera att du är med (glöm ej mailadress)
- Gilla Everstuff.se på facebook här


Pluspoäng:
följ min blogg på bloglovin
Follow on Bloglovin

Tävlingen avslutas den 27 januari
Tävlingen avslutad och vinnaren är kontaktad

Down with the trumpets - Rizzle kicks

Bjuder på denna sköna låten såhär på lördagskvällen.
Kan berätta att imorgon kommer det dyka upp en rolig grej, så stay tuned!

Intervju med Emelie: "Drömmen hade varit om Carrie Underwood sjöng på mitt bröllop"Äntligen så har jag varit i kontakt med ett fan av en kvinnlig artist, fanet heter Emelie(http://emeliesjourney.blogg.se/) och artisten heter Carrie Underwood.
Jag efterlyser fler fans av kvinnliga artister,  hittils  har mina intervjuer dominerat av manliga artister (och kvinnliga fans) så ni får gärna höra av er till sandratmusic@live.se

 
Carrie Underwood är en pop-country artist som 2005 vann den Amerikanska versionen av Idol. Hon har sedan dess släppt fyra album, och har genom sin musik fått upp mina ögon
för countrymusiken. Det är tack vare henne som mina spellistor domineras av olika countrystjärnor! 2011 gjorde hon även filmdebut i Soul surfer!

Hur upptäckte du carrie och vad var det som fick dig att fastna?
Den allra första låten som jag hörde med Carrie var "Jesus, take the wheel" och den fick mig att stanna upp. Jag blev så berörd av låttexten. Jag har aldrig blivit så berörd någonsin av en låt.Detta var i ettan på gymnasiet, alltså för sex år sedan. När jag hade hört den låten, ville jag höra mer, så jag letade upp hennes album "Some hearts" som hon hade släppt året innan och därfanns det så många låtar som berörde mig. "Don't forget to remember me", "Starts with goodbye" & "Lessons learned", bara för att nämna några stycken.
Carrie's musik var inte svår att fastna för. Jag tycker att låttexten i en låt är viktig och att texten ska berätta något. Det är just det som Carrie's låtar gör. De berättar någonting, både viktigt och
oviktigt. Och man kan även oftast kan relatera till dessa berättelser. Hon har berättat historier från första början, och gör det fortfarande. Det är Det jag gillar!

Hur skiljer sig Carrie från andra artister?
Hon sjunger med en sådan känsla i rösten och i sättet hon uppträder på, att det är svårt att lämnas oberörd. Jag har själv inte lyckats bli så berörd av någon annan artist!

Har du sett eller kanske till och med träffat Carrie?
Jag har inte haft turen med mig att varken se eller träffa Carrie Underwood. Hon har än så länge inte varit i Sverige, men jag håller tummarna att hon någon gång i framtiden har vägarna förbi. Drömmen
hade varit om hon sjöng på mitt bröllop! Drömma kan man ju göra i alla fall!

Vilken låt skulle hon få sjunga på ditt bröllop?
Då skulle det nog vara en lugn version av hennes låt "Ever, ever after" från filmen Förtrollad. Sen skulle jag gärna vilja att hon sjöng "Whenever you remember".
 
Har du någonsin fått negativa kommentarer för att du är ett fan av Carrie, hur har du hanterat det isåfall?
Nej, det har jag inte. Det jag själv har reagerat på när jag har berättat att jag gillar henne är att det inte är så många somvet vem hon är. Och det tycker jag är negativt! Jag tycker att det är tråkigt att så många går miste om en så begåvad artist med underbar musik.


Vilka är dina tre favoritlåtar med carrie?

Goodah - Gnucci

Min senaste knarklåt. Enjoy

Nytt med Darin: Playing with fire

Snart släpper Darin ett nytt album och här har vi första singeln.
Jag ska vara ärlig och säga att jag hade för höga förväntningar och att jag har svårt för modern dansmusik. Men jag ska  inte såga honom än, jag hoppas på att albumet blir bättre än såhär.
Vad tycker ni?

Gyllene tider gör comeback

Efter nio års tystnad från Gyllene tider är det äntligen dags för en ny platta och så även turné i sommar då såklart. 18 stopp planeras att göra och turnéplanen presenteras den 22 januari. (jag hoppas en av dessa stopp är på yran)

Kan det ens bli en bättre svensk sommar nu när gyllene tider är i farten igen?!
Här är iallafall någr av mina favoritlåtar från gyllene tider. varning för sommarkänslor.Too close - Alex Clare


Hopeless wanderer

"But hold me fast, Hold me fast Cuz I'm a hopeless wanderer"

Gav mig ut på vandring med min kamera och mitt stativ. frös fingrarna av mig. Men vad gör man inte för konstens skull? Filmade också men batteriet dog så hann inte filma allt jag ville man ska nog knåpa ihop nåt ändå.

White winter Hymnal - Fleet foxes

Denna lyssnade jag på i sällskap med en kopp te i eftermiddags när jag försökte tina upp efter dagens äventyr.
Frusen eller inte så bör alla luta sig tillbaka och lyssna på denna sköna biten

Nytt med Petter: Håll om mig ft. Daniel Adams-Ray

Efter flera års tystnad så har petter äntligen släppt nytt!
Ja vad ska jag mer säga? Petter är alltid lika grym

Let her go - Passenger

"But you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow"

Fun. kommer till Sverige i vår


Än en gång får jag svära över att jag typ bor så långt från stockholm man kan komma..
den 4 maj spelar fun på gröna lund och biljetterna är sådär billiga att till och med jag har råd med dem.
100 kr kostar dem.
Alltså det kommer bli en grym konsertsommar/vår i gröna lund, 30 seconds to mars spelar ju där också..


Supermassive black hole - 2CELLOS ft. Naya Rivera

2CELLOS har tillsammans med Naya Rivera gjort en cover på Muse's låt supermassive black hole,
vi har ju sett dom tre tillsammans tidigare i glee där de framförde smooth criminal vilket kan vara den bästa covern någonsin.Se framträdandet här

Naya har en fantastisk röst, men i denna låt har de autotunat bort det mesta tyvärr,
men det är en bra låt ändå tycker jag.

Annars har jag bara av videon lärt mig att Naya är sjukt snygg och jag aldrig ska börja spela cello pga att mina kinder/hakor skulle dallra så.

Nytt med Bon Jovi: Because we can

Den för evigt unga Bon jovi är här med en ny singel: because we can.
Förstår inte hur man efter 30 år i branschen fortfarande kan leverera grymt bra låtar med en grymt bra röst.
Har sagt det förr och säger det igen, men jag måste se en bon jovi konsert innan jag dör

Nytt med Justin Timberlake: Suit & Tie ft. Jay-z

Japp, här har vi  första singeln från Justin Timberlakes kommande platta som släpps under våren.
Jag vet inte riktigt jag, inte riktigt min smak. Men vem vet, låten kanske växer ju mer man lyssnar på den.Synd bara att den inte finns på spotify ännu...
Vad tycker ni om låten?

Släpp mig fri - Anton & Affe


Återupptäckte en låt jag lyssnade väldigt mycket på när jag var 13,
det visade sig att jag fortfarande kunde hela texten utan till och att den var lika träffsäker då som nu.

"Snälla du jag orkar inte med det här
Jag släpper mina vingar och flyger till min värld

Släpp mig fri låt mig flyga från det här,
Låt mig ta mig iväg och slippa det här
Jag orkar inte längre jag vill ta mig härifrån,
Vill sväva som fågeln fri bland moln"

Unsuspecting sunday afternoon


BACKSTRET BOYS FÖLJER MIG PÅ TWITTER!!

Eftersom backstreet boys firar 20 år som grupp iår så överraskar de oss fans på twitter rätt var det är med att följa oss. Igår natt kom en sådan överraskning för mig...
Under 20 min så skulle de följa så många de hann som hastaggade BSBFF20 och jag gjorde mina försök och fick gnugga mig i ögonen när det plötsligt stod att de följde mig!

Directioners kan ju föreställa sig hur det skulle kännas för dem om One direction skulle följa dom.
Backstreet boys är ju vara mina stora favoriter så ja det blev en hel del dansande i mitt rum sådär på fredagsnatten för min del haha.

Nu följer både Backstreet boys och Aaron Carter mig på twitter
ni får också gärna följa mig där, följer såklart tillbaka!
heter sanpire på twitter!

When i was your man - Bruno mars

It's okay Bruno, you can be my man instead

Intervju med Jasmine: " Visst är Marilyn Manson gammal som fan, men han är otroligt charmig och smart"

 I veckans fan intervju har jag pratat med Jasmine(http://wiinkys.blogg.se/) som bara var 11 år gammal när hon upptäckte marilyn manson och har sedan dess vart ett stort fan av honom.
btw, för er som jag fortfarande intervjuar så får ni gärna svara eller kolla eran skräpkorg så jag inte hamnat där.
För er andra som är intresserade att bli intervjuad, maila sandratmusic@live.se

Marilyn Manson är artistnamnet, han heter Brian Hugh Warner på riktigt. Han har varit aktiv inom musik sedan 1989. Han är 43 år och fortfarande lika vild som han var för 20 år sen. Han är en stor ikon inom rock/goth världen, och kom precis ut med ett album "born villain" och gick ut på världsturne tillsammans med Rob Zombie, ännu en rock ikon. Hans musik är djup med menningsfullatexter, han är helt annorlunda till skillnad från alla andra artister, det kan man se.
 
Hur upptäckte du Marilyn Manson och vad var det som fick dig att fastna?
Jag upptäckte han via ett annat band, och hörde hans låt "tainted love". Jag fastnade vid just musikstilen och lyssnade på andra låtar. Men jag fastnade bara för låtarna "tainted love" och "heart shaped glasses". Jag var ungefär 11 år gammal då, men jag var inget stort fan. Jag var väl mer inne i twilight-fenomenet som pågick just då. Men sommaren 2011, så började jag lyssna på hans senaste skiva(just då) som var "the high end of low" och jag fall för texterna och hur mörk stämning det var i musiken. Efter det albumet så började jag lyssna på ALLT, och han har väl ungefär 9-10 album. Nu, vintern 2012, så är jag ett stolt stort fan av Marilyn Manson.
 
Du är ganska unik i att lyssna på den sortens musik i sån ung ålder, kan tänka mig att du fått en del reaktioner, hur har du hanterat det isåfall?
I mina yngre år så har jag väl fått reaktioner. Mobbad, hatad osådär. Men det är över just nu. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag hanterade det just då.

Har du sett eller kanske till och med träffar marilyn manson nån gång?
Jag har sett honom live 2 gånger, men inte träffat honom :/
Jag åkte ända till göteborg (bor i sthlm) för att se honom, sen såg jag honom på hovet här i stockholm nu den 5:e december!

Hur var det att se honom första gången?
Helt otroligt! Vilken show. Jag hade väntat i 11 timmar, och äntligen när man fick se honom så var det en sådan underbar känsla. Längst fram, se sin inspiration - det var helt klart underbart. Det var helt värt att åka till göteborg bara för att se honom.

Om du fick träffa honom och fick ställa en enda fråga, vad hade du frågat?
Haha, ganska sjukt men.. typ "wanna fuck?!". 
hehe.. skulle bara gå rakt på sak om jag fick bara en fråga. Visst, han är gammal som fan, men han är otroligt charmig och smart vilket gör honom så attraktiv!

Vad är det med marilyn manson du gillar förutom hans musik? Vad är det som gör att han står ut mer än andra artister?
Åh, gud, det är mycket. Hans historia, hans barndom och det som han har gått igenom är otroligt inspirerande. Han hade ju en tuff uppväxt, bl.a blivit våldtagen av sin fabror.. Det är ju hemskt. varför det är inspirerande är för att han står fortfarande på fötter, efter allt han har gått igenom så står han kvar, levande. Det som gör han väldigt unik är att han - för andra, ser "läskig" ut, beter sig konstigt osådär, men för mig och även för visa fan så är han otroligt charmig och bra i det han gör. Man kan tro att han är elak, bryr sig inte om någon men fans som känner honom, vet att han är ödmjuk och bryr sig så jävla mycket om sina närmaste, man vet och ser det.

Vilka är dina tre favoritlåtar med honom?


Wings - Little mix

Nog fan är det dags att tjejbanden får synas minst lika mycket som våra kära pojkband och jag tycker denna låt med little mix är riktigt bra, starka röster har dom också. Hoppas på att få höra mer från dom.

"Mamma told me not to waste my life
She said spread your wings my little butterfly
Don't let what they say keep you up at night
And they can't detain you
'Cos wings are made to fly
And we don't let nobody bring us down
No matter what you say it won't hurt me
Don't matter if I fall from the sky
These wings are made to fly"


Justin timberlake är redo för musiken!


Sist vi hörde Justin Timberlakes egna musik var 2006 och sen dess har han lagt musikkarriären lite på hyllan och passat på att pröva livet som skådespelare i filmer som handlar om en man och en kvinna som träffas som ett engångsligg som blir kk och sedan blir de kära i varandra.. sedan har han ju också och  collaborationer med the lonely island med låtar som motherlover..behöver jag ens säga att jag är glad att han återgår till sin musikkarriär?!

På måndag kommer det släppas något, vad vet vi inte man jag misstänker en singel eller liknande från hans kommande platta.

Men fram tills dess för ni njuta av några  favoritlåtar med Justin Timberlake som gjorde mig helt nostalgisk och tog mig tillbaka till högstadiet. Måste säga att min absoluta favorit är ändå 4 minutesNytt med Hurts: Miracle

Första singeln från deras kommande album är här!
Den låter lite som en blanding mellan coldplays princess of china och paradise skulle jag säga men tycker det är en riktigt bra låt.


Askan är den bästa jorden

 
"Jag vet hur ont det gör när hoppet dör"

Askan är den bästa jorden - Markus Krunegård

Säga vad man vill om Markus Krunegård men jag tycker denna låt och dess text är helt fantastisk.
 
"Det är först när man ger upp som det blir nått nytt
När man släpper taget tar man steget
Jag vet hur ont det gör när hoppet dör
Men askan är den bästa jorden
Och även fast du inte tror det
Du kommer födas och dö, födas igen
Så länge du hör musiken"
 

Under luppen: Conor Maynard

Ja jävlar i min lilla låda vad britterna har levererat artister de senaste åren, behöver jag ens nämna One Direction och Ed sheeran i listan?
Nä, trodde väl det. Men Conor Maynard är ännu ett ganska okänt namn här i sverige men han har under årens gång laddat upp videos på youtube och efter att han gjorde en cover av ne-yo's beautiful monster och fick kort därefter ett samtal från Ne-yos management där de sa att ne-yo himself ville arbeta med honom och blev signad.
Debutalbumet contrast släpptes i somras och det kan ni lyssna på här

Blott 20 år är gossebarnet och vi är bara i början på hans karriär, musiken skulle jag beskriva som en blanding mellan justin bieber och drake, inte alltid min smak men dessa låtar diggar jag:Teenage wildlife - AJ McLean

Idag fyller en av mina största förebilder och favoritröster år. A.J Mclean som  är en av de fem medlemmarna i backstreet boys.  Dagen till ära bjuder jag på en av mina favoritlåtar från hans soloalbum som det är em skam att den inte finns på sptoify, en av mina abosluta favoritalbum. Aja, bjuder iallafall på en av mina favoritmusikvideor, älskar speciellt dance-offen!
 
p.s tack för 444 premunanter på bloglovin,
tror bestämt jag satsar på 666 innan 2013 är slut ;)
Follow on Bloglovin

Best of: ABBA

ABBA är en lika stor del av en själv som vatten. Deras musik har alltid funnits där.
När jag var liten spelades dem från mammas gammla LP  skivor.
Efter första gången jag såg mamma mia musikalen så har jag velat vara med i en mamma mia musikal och varje morgon innan skolan sjöng jag med i soundtracket.
När singstar släppte en ABBA skiva var alla i tjejgänget en ägare till den.
Midsommar 2010 brast vi ut i ett spontant mamma mia medley.
Jag kommer aldrig sluta hylla ABBA.

Sen behöver jag väl knappast gå in på hur mycket de gjort för sverige och musikvärlden och dess historia.
Nä, iställer säger vi thank you for the music

Ikväll sänds den trejde och sista delen av ABBA dokumentären som jag följt såklart.

Här är en potpurri av mina favoritlåtar med ABBA.. eller ja "några" av dom.
Vilken är din favoritlåt med ABBA?


Terribly dark - Frida Hyvönen

 
Min senaste knarklåt. Enjoy!

"It feels like...
I've been indoors for a century now
I'm dying, I'm dying to see sunlight
And when it shows we desolved in it
Like I used to do as a child


It gets terribly dark here,
it gets so terribly dark
It gets terribly dark
I put myself on fire if I find a spark"

Mix tape USB stick

Idag får ni en historielektion i musik i min blogg:
Förr i världen, när inte digital musik  och mp3 spelare fanns så  sprang man fort som fan till radion när man hörde en låt man gillade, tryckte på record och till slut hade man sitt egna mixtape som man ibland behöll för sig själv men ibland gav man bort det till någon man tyckte om.

Nu har något geni  00' fierat hela idén genom att man istället lagrar musiken på små USB stickor,
sedan lägger man stickan i ett mix tape och ger det till någon. Mycket roligare än att skicka sin spotify lista ju!


Videopremiär: Kiss you - One Direction


Ja då har samtliga directioners dött efter att ha sett denna musikvideo som släpptes...nu!
Jag själv har precis återuplivat mig själv för att komponera detta. Nu dör jag igen. hejsvejs

Har öppen jour för samtliga directioners som behöver prata om sina känslor.
Jag finns för er
//mama sandra

Nytt med Blue: Hurt lovers

Jag älskar mina boybands och Blue är inget undantag älskar deras röster och boybandssoundet. De var en del av soundtracket till min barndom och 2011  var de UK's bidrag i ESC med låten i can  som jag tokälskade och nu är de här med singeln hurt lovers som dessutom innehåller låten risk it all och snart kommer det första studioalbumet med dom på 10 år. Det ser vi fram emot!

I wish i knew how it would be to be free - Nina Simone

I wish I knew how
It would feel to be free
I wish I could break
All the chains holding me
I wish I could say
All the things that I should say
Say 'em loud say 'em clear
For the whole round world to hear
I wish I could share
All the love that's in my heart
Remove all the bars
That keep us apart
I wish you could know
What it means to be me
Then you'd see and agree
That every man should be free

Take these broken wings and learn to fly

Det var jag, en man och en kvinna som jag inte känner igen från verkligheten. Men i drömmen kände jag dom.
Jag var förtvivlad och låg i en säng, mannen och kvinnan försökte hjälpa mig.  Men jag var envis och jag ville inte.Men till sist gav jag efter och så kände jag hur  en fjäder ut ur min rygg och sedan kom resten av  vingarna och det var inte någon smärtfri process, det såg väl ungefär ut som i videon till ed sheerans give me love.
Och jag fick bli min egna ängel.

Jag vet inte alls hur jag ska tolka denna dröm, mitt undermedvetna tycks veta lika väl som jag att jag är trasig och vill kunna flyga, men jag vet bara inte hur. Med inspiration av drömmen så fejkade jag mig ett par vingar i photoshop haha. Och idag har jag lite ont i ryggen där vingarna satt i drömmen (beror ej på skoliosen). Inte alla som får vingar i sömnen höhö.


Sedan drömde jag att jag och massa andra människor var instängd i ett rum av skrillex som var Ola rapace som var psykomördare a la breivik. Men jag smet genom ett hål i glasväggen. Ja sånt drömmer jag.
 

Sidewalk - Loreen

Älskar denna, en av favoriterna på  Loreens album. 
Tycker denna och Adam Lamberts broken english påminner lite om varandra, grymma låtar båda två!

Can't hold us - Macklemore & Ryan Lewis ft. Ray Dalton

Delar med mig av denna goingen, omöjligt att inte gå upp å shejka med shejken när man hör denna

Delirious - Danny Saucedo

Kära Danny, jag kommer alltid att ha en soft spot för dig och jag kommer alltid bli kär i dig på nytt.
Jag ser mycket fram emot att se dig  leda melodifestivalen med Gina.
Puss o kram o nyp i stjärten från Sandra

Intervju med Isa: "Jag blev helt galen och slängde mig över Eric Saade"

 
I 2013 års första fan intervju har jag intervjuat Isa (www.isajohansson.blogg.se) om flickidolen Eric Saade.
 
Eric Khaled Saade är född den 29 oktober 1990 i Kattarp som ligger i Helsingborg. Han är en svensk artist som under de sneaste åren blivit mycket populär. Eric har sedan han var liten tyckt om att hålla på med musik.
2010 ställde han upp i melodifestivalen med låten Manboy och kom då trea och kort därefter släpptes singeln Break of Dawn.
2011 ställde han åter igen upp i melodifestivalen med låten popular som tog honom enda till  svensk seger och hamnade på tredje plats i eurovision song contest. Under det senaste året har han släppt två album och flera singlar. Han förverkligade sin dröm med att ha en arena konsert pop explosion som blev mycket lyckad.Nyligen släppte han sina två nya singlar Marching in the name of love och Missunknown, och även hans DVD film från Annexet i Stockholm  som finns att köpa.

Hur upptäckte du Eric Saade och vad var det som fick dig att fastna?
Jag såg honom första gången i ett tv program som gick för något år sedan som hette My camp rock, året därpå uppträdde han i melodifestivalen med Manboy och då tänkte jag "oj vilken otroligt bra kille han har talang" Men jag blev inte besatt tyckte mest han var så här okej. Det var när han slog igenom med Popular som jag verkligen började gilla honom mer och sen dess de så har jag aldrig sluta gilla honom och lyssnar på honom varenda dag och jag ledsnar inte. Jag har lyssnat på honom i typ två år nu, jag var omkring 15-16.Det som jag fastna hos Eric var hans leende, dialekt, röst, hans musik hela han är full av talang.Han är så otroligt snäll och omtänksam, så jag har även fastnat för hans sätt att vara människa. Han betyder mycket för mig, han får mig glad vilket humör jag än är på.
 
Har du sett honom live någon gång?
Jag har sett honom live tre gånger och första gången var på Kirunafestivalen 2011 och sedan i Umeå under samma år på Made of pop tour. Jag har inte direkt fått träffa honom ännu, men de har jag som mål att jag ska få göra. Men i Kiruna så kramade jag d honom haha...eller de var så att jag blev helt  galen å slängde mig över honom å gav en kram jag kommer gott i väl ihåg att han börja skratta. Alla tre gångerna som jag har sett han live de var otroligt bra jag fick plats längst fram alla gånger. Köade i timmar för att få bra plats men de var det värt. Under Pop explosion i Umeå så stod jag å några vänner ute i snö blandat regn väder det var kallt och jag blev sjuk efteråt å hade ingen röst alls  men de var så värt de.

Om du fick träffa honom och ställa en fråga, vad hade du frågat?
Haha oj det var en svår fråga!
Det är så mycket jag skulle vilja fråga honom, men jag fick reda på rätt så mycket under intervjun som finns på DVD filmen.Men jag skulle nog fråga honom vad han skulle jobba/hålla på med om han inte var artist och hade musik som största intresse.

Eric är ju en av sveriges största flickidoler och alla flickidoler får mycket skit rent utsagt, vad tror du att det beror på?
Ja det stämmer vi såkallade "saadefans" kan få lite skit kommentarer. Men vi alla är en enda saadefamilj så vi tar inte åt oss .Men jag tror nog att orsaken till de är att det finns många som inte gillar Eric och dom tycker vi är konstiga när vi säger massa bra saker om Eric när vi inte känner honom som person. Vissa tycker väl att vi är störiga. Men vet man inte något så ska man inte kommentera massa skit heller för de handlar för de mesta om avundsjuka.

Vad skiljer sig Eric och hans fans från andra?
Man är sig själv och lyssnar inte på vad andra säger. Det gör även Eric han skiter i vad andra tycker han gör sin egen grej liksom.

Har du något mer att lägga till?
Jag kan säga får man chansen att se Eric live så ska man ta den chanse. Han är så sjukt bra live det är helt annat å lyssna på.Hans uppträdanden är magiska han är så otroligt glad på scen. Hans dansare är grymma  och Alex är snygg. Så lyssna på honom ge honom en chans. Eric har retwetta mig engång på twitter jag blev SJUKT GLAD.

Och slutligen, vilka är dina tre favoritlåtar med Eric Saade?


You can call me al - Paul simon

Bjuder på denna gamla sköna godingen. Är det fredag så är det!

Euphoria - Gavin Mikhail [Loreen cover]

Tycker denna cover av Loreens euphoria är den enda som gjort låten värdig dess orginal, kanske för att det är en grabb med en bra röst  och att pianospelet är fantastiskt vackert.

The perks of being a wallflower

 
I höstas bockade jag av en bok på min måste-läsa-lista, boken  var the perks of being a wallflower (eller konsten att se på som den heter på svenska) och för några dagar sen såg jag filmen.
Vet riktigt vad jag ska skriva om den förutom att  det finns en del igenkänningsfaktor och att den är underbar och att jag tycker att ni borde se den.

Enda minuset i filmen är att de inte spelar landslide som de gör i boken i 'tunnelscenen'. Men allt annat var perfekt och likaså skådisarna, Logan förtjänar flera priser för rollen som Charlie som man för i övrigt blir lite småkär i.

The outsiders - NEEDTOBREATHE


Best of: Roxette

Roxette är en av mina favoritartister liksom abba varit med sedan modersmjölken. Minns att mamma   brukade skruva upp sin gamla lp skiva och hon och bror brukade låtsas vara roxette. Marie är en jäkla tuff brud också som  gått från att inte kunnat prata alls pga hjärntumören hon fick 2002 och är nu tillbaka på scen. Och tur är väl det, älskar hennes röst!

Förra veckan visade SVT en dokumentär och ikväll 22.30 visar de en konsert.
Att se Roxette live på konsert står på min artister-jag-måste-se-live-i-konsert-lista.
 
Här är (några) av mina favoritlåtar med roxette:
 
Vilka är din/dina favoritlåtar med Roxette?

Cut - Plumb


"I do not want to be afraid
I do not want to die inside just to breathe in
I'm tired of feeling so numb
Relief exists I find it when
I am cut

I may seem crazy
Or painfully shy
And these scars wouldn't be so hidden
If you would just look me in the eye
I feel alone here and cold here
Though I don't want to die
But the only anesthetic that makes me feel anything kills inside"

Nytt med Erik Hassle: Grace


Learn me right - Mumford and sons ft. Birdy

[spotifylänken fungerar inte att lyssna på såvida du inte har låten på din dator eller kanske premium?]

Här har vi första låten jag bjuder på 2013, en låt från filmen brave eller modig som den heter på svenska.
Samarbetet mellan Mumford & sons och Birdy blev helt underbart, tycker låten är helt underbar.
 
"I have no strength with which to speak
When you sit me down and see I’m weak


We will run and scream
You will dance with me
We’ll fulfill our dreams and we’ll be free

We will be who we are
And they’ll heal our scars
Sadness will be far away"

No one sleeps when i'm awake


Såhär såg jag ut på lilljul, körde på en återvinningsoutfit. Kjolen är en klänning som jag vikt ner. Toppen är från lilla jc från typ 2006.  Halsbandet har jag haft på mig sedan 2010.