läsarfrågaHej Kaja, bra att du frågar!
För mig var det inga problem med att äta,men det är ju väldigt olika. Tror att det kan vara jobbigt i början, men man lär sig att äta på  sitt sätt.
Jag som hade svårt att andas hittade till sist  mitt sätt att andas, det kommer liksom naturligt att  kroppen anpassar sig, trots att det kan ta  ett tag.
Hoppas du slipper korsett, men om du inte gör det så säger jag: never stop fighting!


bloglovin

Crawl - Chris brownDenna låt  lyssnade jag på så fort hans album hade släppts på  spotify, och jag fastnade för den trots att jag tyckte den var smådryg. Men det här är en såndär låt som blir bättre efter att man har hört det några gånger, i alla fall för min del.

Jag vet inte vad som gör att jag gillar videon, kanske  det är för att Chris ser fortfarande ut som en teddybjörn(trots det han gjorde mot Rihanna) med andra ord så blir han en argsint teddybjörn.
Kanske att det är dansen i slutet, han är grym ju!

Hakuna matataFy fan vad ni är gulliga, jag är inte van vid att folk stöttar mig så, jag blir rörd!
tack snälla ni!
och bara för det så ska ni få en överaskning i nångång i helgen (:


Denna fredag så har jag och mitt gäng på JB gått rut och sjungt hakuna matata och eftersom vi går media så utnyttjar vi microfonerna, och vi har det ispelat haha.
Snart ska jag iväg till en danskompis och kolla på skräckfilm och äta godis (:
hur ser eran fredag ut?

Gina tricos nya modellNog har vi märkt att Gina tricot har en ny modell, eller hur?
Den första heter Pernille Holmboe,32 år från norge. Har varit modell för Gina  7 år i sträck och nu väntar hon barn och kan därför inte  vara ansiktet för gina längre.
Så hon har nu ersatts av Emanuela De paula, 20 år från Brasilien.

jag har alltid tyckt att pernille gör att skitbra jobb för Gina, det är ju hon som är Gina-tjejen. Hon är inte för smal heller, och dessutom snygg.
och vad kan jag säga, jag gillar verkligen Emanuela, hon är så mycket gladare och livligare och helt enkelt mer ungdomlig. och hon är ju så himla fin!
Enda minuset är väl att hon är väldigt smal.
Men jag säger ändå  Emauela.

vem tycker du?

Now sandra plays piano, every wednesday at the hollywoodhar ont i ryggen, huvudet, är trött, sötsugen och designar en hemsida samtidigt. Lyckat.
hur är det med er?

Ville bara säga att  ni kan rösta på mig som veckans blogg hos Linnea, jag är nr 1.
Tack på förhand (:

To the eternity


Förlåt att jag inte har bloggat,men har vart upptagen hela helgen och datornhar både segat och stängt av sig själv.


I söndags så fotade jag,Emme,jennie och Michan hos Emmes mormor som har ett stort och lite gammaldags hus. Och här nedan ser ni resultaten (några av dom)


Jag och Mia
. (fler finns på min bdb)

Emme, jennie,jag


Jag goes Marilyn MonroeJag som hembiträde och Jennie som butler
Hembiträdet,grevinnan Michan och Butlern

twilight for dummies

Bara jag som tycker detta var  lördagsunderhållning på hög nivå?
ett nytt ord har fötts! eller vad säger ni?
wolfpack=sixpack

läsarfrågahar fått den frågan ett antal gånger på senaste tiden, så det är lika bra jag svarar på det så det inte är några frågetecken (:

Jag brukar inte kallas sandra T  i verkliga livet, det är mer  jag själv som använder det aliaset på intertnet och så.
Men som ni vet heter jag sandra i förnamn, och T:t står för Therese, som är mitt mellannamn.
Så jag tyckte det lät skitcoolt med Sandra T ( om man uttalar det på engelska alltså)


Jag har skoliosNu ska jag, för första gången gå ut ordentligt med min diagnos. Vissa av er som har följt min blogg länge, vet nog litegrann. Men inte hela historian, som faktiskt började när jag var runt 12 fram tills nu.
Det här kommer inte att bli någon skolios blogg.Men eftersom skoliosen är en del av mig så vill jag att ni ska veta.

Det hela började  när jag gick i femman,  vi var på kontroll hos skolsyster innan de skulla skicka iväg oss till högstadiet. Redan då såg skolsyster att min ryggrad var lite sne

I sjuan hände inget speciellt, trots att dem visste att jag hade lite sne ryggrad. Mer än att jag även gick till skoldoktorn som också konstaterade att min ryggrad var sned.

I åttan var det kontroll igen hos skolsyster, och det var förens då jag blev kallad till skoldoktorn som senare skickade en remiss till sjukhuset där jag hamnade.
Efter flera röntgenbesök, doktor och orotpedbesök så vart det klart i december 2007, att jag hade diagnosen skolios och jag skulle behandlas med hjälp av en korsett.
Efter  att jag hade tillbringat hela morgonen hos snubben som gjorde korsetten så  tog jag på mig  korsetten för första gången. Det var jättesvårt att röra på sig och  byxorna gick inte att stänga, men eftersom mina föräldrar envisades med att jag skulle till skolan så fick jag likförbannat ha på mig dom numera försmå byxorna. Och jag själv hade väl inget emot att gå till skolan ändå.

När jag väl kom till skolan så hade jag en hel hejarklack som bestod av Emme,jennie,michan och elin. Jag minns det så väl, jag pölsade stelt fram i snön medans de hurrade mitt namn. Det enda som fattades var väl pomps pomsen.
Tyvärr så gick inte alla i hejarklacken i min klass, bara Michan. Och hon hade  berättat för tjejerna i vår klass varför jag hade vart borta en hel del och vad jag skulle komma tillbaks med.

Till en början så kunde jag inte sitta själv, michan fick hjälpa mig att sätta mig och ställa mig, och såna saker. Och jag hade jättesvårt att andas minns jag, andra dagen med korsetten så var jag tvungen att lägga mig på brors säng för att kippa efter andan.

Men till sist så  vart jag van vid korsetten som kliades och gjorde ont. Ni kan inte föreställa er hur det är att ja 2cm tjock plast som är täckt över i princip hela  överkroppen.

Och nu har jag haft min korsett i lite mer än 2 år, och i  slutet av november fick jag reda på att min behandling avslutas  den första maj. Varför kanske ni undrar, jo jag har vuxit klart då och min rygg är rätt rak nu efter alla år med korsetten.

Ibland har jag känt mig sjuk, ibland har jag bara velat slängt ut korsetten genom fönstret.
Ibland får jag rivsår och utslag, ibland  för jag kramp i benen, ibland får jag svårt att andas och ibland kan jag få ont.
Men jag har aldrig gett upp.
bloglovin

Dispite how silly it soundsIgår kom farsgubben hem med en kabel som passade till min filmkamera! så jag har vart helt busy med att importera  det jag filmade i stockholm.
Och så  har jag suttit och klippt ihop ett litet smakprov, som ni ser  här ovanför.
Har försökt ladda upp videon sen igår kväll,men datan har stängt av sig efter ett tag.

Låten heter bigger och är gjord av  backstreet boys, anledningen till varför jag valde just den låten är att vi gick runt och sjöng den  hela tiden när vi var i stockholm, och den låten kommer att påminna mig om den resan.

om klippet inte går att kolla på så är det för att jag laddade upp det på youtube idag, så ni får helt enkelt vänta tills det går att se.
och föresten, om bildkvaliten suger så är det youtubes fel (:

språkresa?


Idag fick jag hem nya kataloger ifrån EF och STS, båda är språkreseföretag.
När jag var 14 så  var jag och  mina bästa vänner väldigt inne på att åka till florida, men eftersom det är så dyrt  så blev det aldrig av. Och nu har vi andra planer, fast då är det inte språkresa vi tänker på;)

Men i alla fall så skulle jag jättegärna vilja åka iväg på en språkresa, men  med tanke på priset så får jag vänta på min och tjejernas äventyr i framtiden.
Förut var jag ju inne på att åka till Florida,men nu är jag faktiskt mer inne på att åka till storbirtanien.
varför?
jo, dom har mer utbud på kurser där, man kan ta kurser som inkluderar acting, dans eller sång. och så är det billigare
fan, jag vill skitgärna åka iväg i sommar, har ändå inga planer hittils. Så då kan väl  morsan och farsan  ge mig en tidig 17-årspresent och skicka iväg mig till  typ Cambridge så jag får lära mig engelska OCH träna upp mina skådespelarskills?

någon mer än jag som skulle vilja åka på språkresa?

du kan läsa mer om språkresor här och här.

sandra does a good deed, twice!


Idag smet jag lite tidigare från webbdesignen för att jag redan var klar, så jag gick till donken istället.
På donken väntade Emme och Jennie, som väntade på mig.
Jag sprang och köpte en glass med topping. Jag fick några kronor över och fick syn på isamlingsbössan vars pengar skulle gå till dom i haiti.
" heal the world för faan! " sa en  röst i mitt huvud, sagt och gjort, sandra räddar  barnen i Haiti genom att donera 3,50.
Efter en massa  prat så gick vi mot bussarna.

När jag gick hem från busshållplatsen, med 18 and life dunkandes i hörlurarna så såg jag en liten pojke som kollade ängsligt på mig och rörde munnen. jag slet ut hörlurarna och ursäktade mig.
- kan du hjälpa mig med en  sak? sa pojken som inte var ett år över 7
- jadå, vad är det? sa jag
- har du någon nyckel till mitt hus?
- vart bor du?
- där,längst upp sa pojken och pekade på en av lägenheterna som låg på våning 3 av 3.
- har du inte någon nyckel?
- jo men  jag är för svag för att låsa upp dörren. sa han
- jaha, men då tycker jag att vi går upp och försöker låsa upp den. sa jag och jag och lillpojken gick upp till hans dörr, och jag försökte låsa upp den förbannade dörren,men det gick inte att vrida på nyckeln, så jag pratade med pojken om olika lösningar och om dörren hade vart störd förut.
Till sist beslöt vi oss för att ta hjälp av hans grannar,en tant 50+   öppnade en dörr och skulle försöka hjälpa lillen.

För mig var det lätt idag att bidra till något lite bättre, till exempel att ge  en slant till en välgörenhetsorganisation ( åh helvete vilket långt ord) eller att(försöka) hjälpa en liten pojk i nöd.
Jag kan känna att det är så svårt för mig som ungdom att bidra med en massa pengar till  organisationer,men det finns lättare sätt, och detta läste jag hos Kenza:
"Ni kan också stödja Rädda barnens arbete i Haiti genom att smsa "10katastrof" för att skänka 10 kr eller "katastrof" för att skänka 50 kr - till 72950."

och tänk för sjutton gubbar inte på att ni ska  ha pengar till att informera era vänner om vad ni gör, lägg ut en tia på barnen i haiti istället (:

the one smiling like the sun that's you

Måndagar är numera min favoritdag, denna termin har vi bara en lektion=fet sovmorgon fram till 12.40 och sen tre timmars matte ( fast jag  är duktig och är klar med alla uppgifter långt innan vi ska sluta så går hem tidigare)
och sen är det bara att vara hemma och chilla sönder, sen vid halv sju är det dans!

dansen började idag igen, har gått nybörjarkursen i två terminer,men nu har jag flyttat upp mig till nästa nivå.
Det var skitkul,men väldigt varmt och jag har ont i fötterna, måste verkligen köpa dansskor...
ha en bra vecka!

soundtrack of the day:


there's us - backstreet boys


Älskar denna låt, en av bsb's finaste låtar enligt mig.

hot chocolate and gossip


Någon mer än jag som håller med om att helgen har gått på tok för fort?
Aja, igår vart det spontanövernattning  hos Emme för min del, hon och Jennie kom och mötte mig på sparken vid halv tolv tiden.

Och idag har jag bara chillat sönder, enda tills jag mötte Mia och Emme på ica och sen bakade  vi kakor och gjorde varm oboy som ni ser på bilden ovan.
Vad har ni gjort av denna helg?

bloglovin

Nelly.com


Nelly har fått in mycket fint, och jag vill gärna lägga vatnarna på  kläderna ovan.

Hatt nelly 99:-
svart tunika vila 359:-
Röd topp rut mfl.  149:-
t-shirt only 129:-

And me, I still believe in paradise.


Eftersom jag inte har något särskilt för mig just nu  så ska jag berätta om min fredag.


Fredag= fredrik dag. Media-fredrik på förmiddagen och fredrik trollkarl på eftermiddagen. Var nära på att gå hem när jag gick till skolan på grund av andningen,men gick ändå.

Förmiddagen gick till att filma material till vår film, min grupp, som bestog av mitt gäng hade temat sorg.
Nisse var mobboffer-emo
Jag  och Ruff slog Nisse ( jag slog henne väldigt fint i magen, machowomen!)
Nisse hittade en kniv på toaletten
Nisse skärde sig (fakeblod is the shit!)
Nisse hängde sig i en internetkabel.
Pyssling hittade en hängd  nisse på toaletten.
the end.


på eftermiddagen var det programhantering med trollkarlen och vi fick redigera våra filmer, är väldigt nöjd med det jag gjorde (:


Vid halv 8  så drog jag till Emme där jag hjälpte henne att fixa, vid 8 kom resten av folket och denna gång var det några från vårt dancecrew som joinade vårt fredagsmys.
Av någon anledning så vart det "favoritfilms-afton a la mitt tjejgäng.
Vi såg först John tucker must die och sen var det till för att vi skulle se panoromal activity,men det gick inte så vi såg The beach istället med Leonardi Dicaprio i huvudrollen, han får även stå för bilden idag.


Haven't met you yet - Michael Bublé


En extremt härlig feelgood låt med en härlig video som passar en fredag som denna. Så sätt på videon,skruva upp volymen,luta er tillbaks och digga låt oss digga in fredagskvällen.

bloglovin

So cold and hard to breathepic: weheartit

Det är svinkallt ute, -24 om vi ska vara exakta för stunden. Det är jättefint ute med alla träd som är fulla av frost, men ja,  ungefär där tar det slut. Det är bara fint att se på.

Imorse när jag gick till skolan  hade jag jättesvårt att andas, det gick liksom bara inte, jag fick leta andetagen. Jag vet inte om det beror på kylan eller om det är min sjukdoms fel. Jag är inte allergisk mot något(om vi bortser från drickyoughurt), så det kan inte ha vart därför jag har haft så svårt att andas hela denna dag.
Så pappas teori är att jag inte tål kyla, man kan tydligen vara allergisk mot kyla (!?). " jaha, då får vi väl flytta då" sa jag.
Ännu ett tecken att jag är född på helt fel ställe, jag tål inte kylan jag egentligen borde tåla.
Är det kallt hos er med?


update: damn, såg nyss att made in sweden har börjat igen! men ja, fem  minuter kvar av programmet och fan, jag hade inte tv4(den försvann för ett tag sen). men det verkar superbra, om du,precis som jag har totalt missat att made in sweden har börjat igen så  är det repris på söndag klockan  15.50.
nu ska jag kolla på glee ;)

Some are the melody,some are the beatHar just kollat egenom alla band jag har på filmkameran, dumt nog så har jag tre band som bara är halvfulla.
Har suttit och skrattat åt hur jävla fail det har blivit när jag har uppträtt hittils, jag vet ju att jag kan bättre, samtidigt som jag blir osäker på mig själv. Men nej, jag kan bättre och vill så gärna visa er, och enda inspelningsapparaten (där jag inte låter som en robotbebis) som jag har är just filmkameran.
Och det sura med det hela är att jag inte har någon USB-sladd till den, den måste ha försvunnit när jag fick den på min 15 årsdag.
Tro mig, jag har vänt upp och ner på mitt lilla skrymsle flera gånger i hopp om att hitta sladden.
Så sista utvägen blir att åka till typ onoff eller elgiganten och kolla om dom har där, dom har inte på internet så jag känner mig ganska körd.

bloglovin

fix you - ColdplayColdplay har gjort en del bra låtar och fix you är en av mina favoriter. Den  är liksom mäktig,fin och bra  på samma gång. Så enjoy the music
bloglovin

Vote Sandy for president?


Åh vad glad jag blev när jag såg att jag är med i tävlingen hos Linn-lay om det bästa inlägget. tack för det!
Och nu får ni  gärna göra en Sandra glad genom att gå in och rösta på mig, mitt inlägg heter we are the world.. we are the children.
Gå in här för att rösta på mig (:


Keep it cool,whats the name of this club


Hur jäkla bra är inte det här?!
och hur kul ser det inte ute att vara?
damn, jag är avundsjuk


bloglovin

Felsms.com


så kan det gå när inte hapsen är på!
klicka här för att läsa fler

A.J Mclean's B-dayIdag fyller världens finaste Alexander James år. Jag måste tillägga att han är världens coolaste människa någonsin, det fattade jag första gången jag såg honom, han är liksom genomcool
Han blir idag 32 och för er som inte vet vem A.J är så kan jag berätta att det är en av dom fyra medlemmarna i backstreet boys.

A.J Mclean - London
en av hans solo-låtar, skitbra lt om du frågar migMusic is love,Love is music,Music is my life and I love my life” AJ.


Just danceKommer tyvärr att missa let's dance ikväll, jag som hade velat se Mattias.
Jag har gjort mig iordning och ska snart åka iväg och dansa, så  det blir väl att leka let's dance då haha.
Skulle ha visat er min dresscode men kameran sket sig.
kommer hem någon gång inatt, så hinner inte blogga något. Så under tiden får ni njuta av denna bild på mig och finaste Robert, men håll med om att vi inte riktigt ser ut som något  direkt kärlekspar
Vad ska ni göra ikväll?

So many songs we forgot to play


bilder: weheartit.com

Jag har jättemånga ställen som  jag bara måste åka till  medans jag är ung och inte har 350 barn släpandes efter mig.
här är några av ställena jag  så gärna vill till:

Europa:

London
Paris
Rom
Grekland
spanien

Usa:
New york
san fransisco
Hollywood
Florida

Asien:
Tokyo
Thailand

Har du några ställen du bara måsta åka till?


Welcome to Narnia!


"Den bistra kylan lamslår Sverige med temperaturer långt under det normala. Nu väntas kylan sjunka ännu mer med temperaturer ner mot 40 minusgrader på vissa håll." skrev aftonbladet

Var vänlig  skjut mig på fläcken istället.
Jag pallar inte såhär kallt, jag pallar inte ens -10.  Förra vintern var jag nära på att inte palla alls, jag hatar vintern och snö. Det enda pluset med vintern är ju julen,men den är ju över så nu väntas ständigt snö och kyla fram till typ april. jag hatar det verkligen.


Mina föräldrar är några frilufts nissar precis, så jag förstår inte varför dom bosatte sig i Vinterstaden ( ja östersund kallas vinterstaden)
Och det gör att jag får mer panik, alla verkar vara så jävla hurtiga över att det är snö och rejält med kyla, det enda man behöver är att klä på sig mer.
det är precis det jag hatar, att man ska behöva klä på sig hundra kilo kläder för att det är så förbannat kallt ute.
I östersund finns:
en gågata med affärer
snö
ett badhus
tre sjöar
skog
ett antal skolor
aldeles för många fjortisar
kyla
ett museum
ett sjukhus
ett fucking odjur i en av sjöarna (storsjön)
is
sura människor
fanatiska friluftsmänniskor som älskar  kylan
snö
en president
ingenting för mig


Jag förvarnar er alla att det kan komma sånahär sura - hej-jag-hatar-vintern inlägg framöver


Girls night + day out
Igår så filurade jag med en ny design, jag vet att vissa av er kanske inte kan se länkarna i menyn,men det har jag fixat. Men säg gärna till om ni ser något som ser  roligt ut (:Efter jag hade filurat klart så gick jag till Emme. Hon,jag,Jennie och Mia satt och pratade minst 8 timmar i sträck,vi gjorde inte så mycket annat. Men det blir så när man  inte är ensamma så ofta.
Sen vid  ett tiden så kom vi på att alla hade ju faktiskt gratis sms, så det var ju jag tvungen att utnyttja. Helt vanlig sms-konversaton mellan oss:

jag: ra ra ra ra ra roma roma ma gaga ol la la
Jen: p p p pokerface p p pokerface
Michan: can't read my can't read my, no we can't read my pokerface
jag till Michan: jag  gillar algot.

michan: vem är algot? (A) din stora KÄRLEK?
Jag: ja jag väntar vårt första barn appigal östlig

jen: yo macka flow!
jag: yo macka flow joe, whazzup?
jen: yo gangsta
jag: yo mah sister from anotha mister


Sen vid två-tiden så  fick jag den briljanta idén att vi borde ha kuddkrig.
emme: jaa,kuddkrig!
jag: men då ska man endast vara iförd i underkläder! ( ni vet, i tjejfilmer=kuddkrig i underkläder)
på 0,3 sekunder så var alla i sina underkläder och hade fight.

Idag åkte vi och vår vän Elin ner på stan och shoppade loss, sen ska vi alla ut och dansa ;)bloglovin

New moon parodiThe hillywood show har nu gjort en parodi på new moon, innan hade jag deras parodi på twilight som favorit,men jag är inte så säker längre, den är är minst lika klockren om inte mer, den var lite seg i början men sen drog det igång ordentlgt, se hela annars missar du en massa!
damn, vad duktiga dom är, det är sånahär videor som ger mig massor av motivation och inspiration

Sexy bitch - Akon ft. Davd guetta


fyra ord: kärlek vid första tonen
väldigt  bra låt och jag kan inte låta bli att dansa runt när jag hör den

tell me now if my love is strong enough to last when things are rough,It's magic


Konversaton mellan mig och bror kl  19.33 och jag kollar på harry potter och den flammande bägaren
bror kommer in  mitt rum utan att knacka.


bror: Du vet väl att din älskling är på tv, han har  inte sagt nåt under hela filmen tihihi ( min ”älskling” är tydligen robert pattinson som är med i  filmen)
jag: jaha?  Sa jag och fortsatte att kolla på filmen
Bror går in i rummet, kollar på tv:n , är tyst en stund.
bror: åhå, du kollar redan!
jag: ja, vad fan ser det ut som?
bror: åh glöm din älskling, din nya loverboy är  härry påta’ (brittiskt uttal)
jag: jo men visst du sa jag och flinade
bror: tihihihihihihihihihihi
jag: du kan gå nu!  Sa jag och tog närmsta kudde och kastade den på min bror som snabbt försvann ut.

Ibland vore det en fördel om man kunde trolla, men jag behöver då fan inte något jävla wingardium leviosa och en stav för att föremål ska börja sväva i luften haha.

sa jag att min bror fyller 20 snart?


Update:
när jag gick förbi brorsans rum nyss .
bror: pappa, du vet han sandras favorit,  han i twilight?
pappa: aa?
bror: han dog nyss i harry potter, det är därför hon är så sur. TIHIHIHIHIH
jag försökte svälja mitt skratt tills jag kom till mitt rum .

bad romance - lady gaga

har knarkat denna låt sen i början av december, den är ju grym eller hur?
go gaga!