Thanks for making me a fighter



"Cause it makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
It makes me that much wiser
So thanks for making me a fighter
Made me learn a little bit faster
Made my skin a little bit thicker
Makes me that much smarter
So thanks for making me a fighter


I am a fighter
I ain't goin' stop"

lyrics: fighter - Christina Aguilera

Igår fick jag en inspirationsrush och kreativiteten flödade så mycket att det inte gick att ignorera den. Jag hade några foto ideér i huvudet varav en jag genomförde trots att jag höll på att spy av lukten av "blodet". men vad gör man inte för konstens skull?

Kan berätta lite om historien bakom bilden. Det är ju som så att jag har gått igenom mycket i mitt liv och bland annat korsettbehandlingen. Men trots allt så är det dessa saker som gjort mig til den krigardrottning jag är idag och det skulle jag inte byta mot något.
Denna låt påmine mig ofta om den fighter jag är och att jag aldrig skulle ge upp, vilket jag aldrig gjorde.


recept till blodat band:
En bit  gammal t-shirt
Lingonsylt efter behag
Ketchup efter behag
Soya efter behag
samt lite photoshop skills.


Never close our eyes - Adam Lambert





Häromdagen släpptes musikvideon till Adam Lamberts andra singel från skivan trespassing, låten har jag tipsat om förut så jag behöver inte påpeka att den är jävligt bra.

Jag älskar videon och dess budskap. Ska jag vara ärlig så är det sådär jag ser mänskligheten idag, stela robotar som bara springer runt i ett hamsterjul och alla är lika hjärntvättade. Eller så är det kanske framtiden vi ser i videon, jag vet inte.


Skivsläpp: John Mayer



Förra tisdagen släppte John Mayer ett nytt album och eftersom min tid på spotify är begränsad (ja båda mina konton är det) så har jag inte kunnat lyssna förens nu. Med tanke på hur mycket gratisreklam jag gör för spotify borde jag nästan få förmåner ;)

Åter till skivan. Att lyssna på John Mayer är som att klia sig på ryggen - alltid lika skönt!
Detta album är onget undantag, John lyckas alltid förmedla en känsla med musiken och skivan är ett perfekt solundtrack såhär till våren.


Track list:
[och som vanligt så fungerar de fetmarkerade som en lathund.De fetmarkerade är de låtar jag rekommenderar om du inte orkar lyssna på hela skivan. Alla titlar är en spotifylänk]

1. Queen of california
2.The age of worry
3. Shadow days
4.Speak for me
5.Something like olivia
6.Born and raised
7. If i ever get around living

8. Love is a verb
9. Walt grace's submarine test, January 1937
10.Whiskey, Whiskey, Whiskey
11. A face to call home
12. Born and raised - reprise

 

Du kan lyssna på skivan genom spotify här nedan eller klicka här


EUPHOOOORIAAAA



Veckans cover eller ja, veckans hyllning består av vårt alldeles egna charmtroll Björn Gustavsson som mimar till Loreens euphoria. jävla kul!

"You don't like the person you've become? Then you should do something about it"


Defying gravity



Här har vi en låt som räddat mig  oräknligt många gånger sedan första gången jag hörde den i Glee för tre år sedan. Låten betyder så mycket för mig, det är ta mig fan min låt!
på min bucket list: lära mig sjunga denna felfritt

"Something has changed within me
Something is not the same
I'm through with playing by the rules
Of someone else's game

Too late for second-guessing
Too late to go back to sleep
It's time to trust my instincts
Close my eyes: and leap!


It's time to try
Defying gravity
I think I'll try
Defying gravity
Kiss me goodbye
I am defying gravity
And you wont bring me down!

I'm through accepting limits
''cause someone says they're so

Some things I cannot change
But till I try, I'll never know!

Too long I've been afraid of
Losing love I guess I've lost
Well, if that's love
It comes at much too high a cost!"

...and thats who i am



Känner att det var länge sedan jag skrev saker ni inte visste om mig så därför har jag kombinerat bilder från andthatswhoiam.tumblr.com som beskriver mig på många sätt, både bra och dåliga.


Standing still - Roman Lob




Åh vilket otroligt bra eurovision det var iår, många bra bidrag och precis som jag trodde och hoppades på så vann vår alldeles egna Loreen. Tårarna rann när hon uppträdde sista gången då hon vann!

Och sedan har vi ju karln som vann mitt hjärta. Jag lyssnade på denna låt innan jag ens visste att den var med i eurovision. Tycker denna känns så äkta till skillnad från alla andra bidrag som visar upp brudar i kort kort klänning med musik skapt av en mac på typ en timme medans de sjunger la-la-la-la trettioelva gånger under låtens gång. Jag tycker dessutom att man ser så väl på folk när dom älskar det dom gör, och det gör man verkligen på Roman, hela killen glittrar av glädje. Han har en jättebra röst och just nu sitter jag och lyssnar på mer av hans musik. grymt bra och grymt kär är jag!




and she will be loved



lyrics: She will be loved - Maroon 5


Eurovision Song Contest 2012



Jahaja kära vänner, ikväll är det dags för ESC och  jag brukar alltid få frågan vem/vilka jag hejar på.
Iår hejar jag på våran egna Loreen och tror och hoppas hon kan kamma hem hela skiten!

Men förutom Loreen så tycker jag dessa bidrag är bra:

 



1. Älskar tysklands bidrag, kanske inte andas eurovision och melodifestival men älskar texten och älskar hans röst. Min favorit  efter Loreen.
[spotifylänk]

2. Italiens bidrag stycker ut från de andra och jag älskar när det är lite jazzigt *
[spotifylänk]

3. Maltas bidrag är väldigt trallvänligt, och glöm inte att spana in snubbens fotarbete. Får mig att le.* [spotifylänk]

4. Irland bidrar med Jedward. Tycker killarnas röster har växt sedan förra året och jag blir alltid glad av Jedward, dom har verkligen energi så det räcker och blir över! *
[spotifylänk]



Vad tycker ni om årets bidrag i eurovision? vem ska vinna?

 

p.s de bidrag jag satt stjärna på är dessutom skrivna utav svenskar, klicka här för att se resten av bidragen i årets ESC som är skriven av svenskar..skrämmande många!


Time for miracles



Inatt hade jag en sjuk dröm. Det var nämligen så att apocalypsen,armageddon eller vad tusan nu ni vill kalla det var här, jorden skulle gå under och jag  sprang runt som en dåre här i området där jag bor men det var bara jag kvar. Då började jag sjunga på denna låt där jag stod under min vän michans port och jag skrek och sjöng ungefär lika mycket som adam i videon.

När låten var slut och jag skulle börja sjunga på michael jacksons earth song så  hörde jag folk komma, jag var inte ensam! vi var en tapper skara som hade överlevt, och däribland mina kära vänner. Och med det började vi (alla som överlevt) börja söka igenom skyddsrum för att se om det fanns någonstans vi kunde bo. De flesta skyddsrummen hade brakat igen och var smutsiga så vi kom fram till att  använda skyddsrummet  under mitt hus.  Den tappra skaran vandrade ditåt och jag vaknade.

Jag har sagt det och säger det igen, får jag uppleva jordens undergång så kommer jag sjunga time for miracles av adam Lambert och earth song med Michael Jackson

"nåväl, vad är väl en bal på slottet? Den kan ju vara alldeles tråkig och dötrist, eller alldeles alldeles underbar... "



Blir dåligt med bloggning idag med, ska strax traska ner till stan med kameran i högsta hugg för att fotografera mina vänner som ska på bal. Åh bara förra veckan blev jag tårögd att det blev svårt att fota för min vän Michan var så fin. Hur tusan ska det gå när  det är resten av skaran av nära vänner som kommer se ut som prinsessor?

nåväl, har ska fotas!


Nu är våren kommen, nu är våren kommen





Åh vad jag älskar denna årstid, man vill bara dansa omkring naken till ted gärdestads ' oh vilken härlig dag'.
Närå men jag älskar våren/sommaren, det känns alltid som att man blir lite av ett barn på nytt och finns det något underbarare än astrid lindgrens filmatiseringar av hennes sagor?

I don't think so. så därför bjuder jag på de bästa sommar/vårlåtarna från astrid lindgrens filmer.
enjoy!

Here's to us




"Here's to us
Here's to love
All the times
That we fucked up
Here's to you
Fill the glass
Cause the last few days
Have kicked my ass
So lets give em hell
Wish everybody well
Here's to us"


Kvällens outfit är tagen utav min far  nu på slutet av kvällen.

Det var en bra kväll, 11 pers blev vi som intog kinarestaurangen och ironiskt nog satt våra lärare i bordet bakom oss. Vi satt varannan kille och varannan tjej för vi fick för oss att vara fin i kanten och klä upp oss också.  När vi blev klara spekulerades det om krogen, tyvärr mådde jag illa och dessutom har vi lektion imorgon bitti så jag fick skjuts hem i en klasskompis gammal bil. De flesta skulle ändå hem efteråt så tror inte jag missar något.


Keep the faith - Michael Jackson



Idag bjuder jag på en låt som hjälpt mig igenom hela skolåret. Jag har lyssnat på denna i skolan när jag pluggar, jag har lyssnat på den för att kunna känna att jag kan hålla ut hela skolåret. Tack min fina kung ❤

För i övrigt kommer jag inte kunna lägga mycket tid på bloggen idag då det är en pissdag i skolan och när jag kommer hem blir det fix sedan ska jag ut och äta med några klasskamrater+parallelklasskamrater+ random skolfolk som jag inte känner till får se om jag följer med på krogen också, vi har lektion 8.20 nästa morgon.Känns bra  att göra nånting iallafall såhär innan studenten då ingen av dom jag är med i skolan var pepp på bal så det har inte känts så kul alls när det enda mina vänner pratar om är baler osv.

 

update: fick sluta efter en redovisning som slutade med att alla skrattade så tårarna slutade. helt okej dag ;)


Anne frank



"Det är ett rent under att jag inte gett upp alla mina förhoppningar, för  dessa verkar absourda och ogenomförbara.
Och ändå håller jag fast vid dem, trots allt, eftersom jag fortsätter tro på människors inre godhet. För mig är det komplett omöjligt att basera allting på död,elände och förvirrning.
Jag ser världen långsamt omvandlas till en öken,
jag hör allt tydligare åskan gå,
den som kommer döda även oss,
jag lider med miljontals människor, och ändå, när jag blickar upp mot himlen tror jag att allt detta ska vändas till något gott, och även den här onskan ska upphöra, att det åter  ska bli lugn och fred i världsordningen"


Så skrev Anne frank i sin dagbok, tre veckor innan hon och hennes familj och de andra som bodde på vinden de gömde sig i. Ett halvår senare dog hon i koncentrationslägret bergen-belsen. Detta bara några veckor innan lägret blev befriat av brittiska soldater.

Jag beundrar sånna som Anne frank, som kan trots allt de gått igenom och går igenom kunna tro på människors inre godhet, att allt har två sidor. Medans man själv  har tappat tron på mänskligheten för länge sedan och  har ångest över skolan som egentligen inte betyder något.

Men det kanske är det jag saknar, tro.
jag vill tro på att det det finns en gud, jag vill tro att alla ens drömmar kommer bli besannade, jag vill tro att det finns godhet i alla. Jag vill tro att framtiden är ljus  för alla. Men det går inte, jag kan inte tro.




Slow it down - Amy Macdonald



Amy Macdonald är alltid lika bra tycker jag, så kul att hon släpper nytt!

Tänka sig att jag faktiskt har sett henne live för några år sedan här i min sketna stad.

Revenge of the mannequins part II



Känns som om det vore igår som jag skrev detta inlägg om att jag hade avverkat min första vecka på praktiken och var orolig för att skyltdockorna skulle hämnas på mig.

Och idag var dagen de gjorde det, det var som att de visste att det var min sista dag på praktiken.
Bilden är tagen sekunder innan en utav skyltdockorna  slog ner mig. men eftersom jag vart förberedd på detta sedan dag 1 på praktiken så slutade det bra för min del men dåligt för skyltdockorna.

För i övrigt känns det jättekonstigt att lämna praktiken när man har vart där varje måndag sedan i höstas.
Detta firades med gofika och jag fick till och med en present och massa kramar från personalen. Gullhönor!


Veckans cover



Det spelar ingen roll hur många versioner det görs av  denna låt, den är fortfarande lika bra.
Har njutit av Pentatonix alla covers under hela eftermiddagen, de är sjukt bra.

 

p.s ni får gärna tipsa om covers, antingen genom en kommentar eller via mail ([email protected])


MIN BOK: 13 röster om Skolios



I onsdags blev boken som också är mitt projektarbete inlämnat och idag tänkte jag dela med mig av den till er.
Boken är i PDF format och du kan lätt ladda ner den till din dator genom att antingen trycka på bilden eller här, sedan trycker du bara på  den blå knappen som säger download now.

Jobbigt nog kräver sidan att du signar up med nån emailadress och ett lösenord men sen är det bara att ladda ner. Antar att det är för säkerhetsskull. Men detta var det bästa sättet för mig att dela med mig av min bok, men vill du att jag ska skicka den via mail så gör jag gärna det.
Och ja, boken är gratis.

Boken är precis som framsidan säger, 13 berättelser kring skolios, däribland min och 12 andra tjejers.
och för er som inte vet vad skolios är så illustrerar också framsidan vad det är, det är nämligen när ryggraden vuxit snett.

Jag ska inte säga så mycket mer, resten får ni läsa i boken som blev ungefär 40 sidor och såklart TUSEN TACK till dig som vill läsa min bok och till dig som varit med i den.

p.s1 kan din dator inte läsa pdf filer går det att ladda ner adobe reader

p.s2 vill du stötta mig så får du mer än gärna dela med dig av boken på din blogg osv, antingen genom att länka till den (http://www.4shared.com/office/dCC75NcP/13_rster_om_skolios.html) eller att du använder dig av denna kod och klistrar in i din meny som jag har gjort: <a href="http://www.4shared.com/office/dCC75NcP/13_rster_om_skolios.html" target=_blank><img src="http://dc608.4shared.com/img/dCC75NcP/13_rster_om_skolios.pdf" border="0"></a>


Mercy - Marcus collins



Åh vad jag diggar denna, så grymt skönt och perfekt lördagsmusik. Måste också påpeka att jag diggar hans frisyr, inte alla som har noter i frisyern inte ;)


p.s kommentera på duktigt nu så ska ni se att jag publicerar boken fortare ;)

Trespassing



I onsdags när jag satt och pluggade arslet av mig kom herr brevbärare förbi med ett paket till mig. Jag slet upp paketet, jag tjöt, jag slängde i skivan i spelaren och dansade runt tills jag blev tvungen att plugga igen och den grymma musiken fick istället peppa mig att plugga och göra färdigt allt. Blev så sjukt glad att paketet  dessutom innehöll en autograf av Adam Lambert himself.

 

p.s imorgon kommer jag att publicera min bok, så var duktiga att kommentera så dyker den upp snabbare ;)


We are the champions



Långsamt, mycket långsamt så börjar även jag fatta att jag faktiskt tar studenten om tre veckor. Små tecken som gör en påmind, skolarbete som blir klart, se sina vänner gå på bal, inköpta skor till studenten. Det börjar sjunka in nu.

Låten passar jättebra in på studenten och allt runtomkring, det är väl denna låt man kommer vilja  sjunga på studendagen. Man kommer nog känna sig riktigt kickass.

"I've paid my dues
Time after time
I've done my sentence
But committed no crime

And bad mistakes
I've made a few

and I've had my share of sand
Kicked in my face
But I've come through
And I need to go on and on and on and on

We are the champions - my friends
And we'll keep on fightin' till the end

We are the champions
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions of the world"

"det här är som en våt dröm för mig"




Det vankas baler för oss studenter här och idag var jag nere och fotade min fina vän michan och hennes gubbe.
Eller ja, det blev 100 bilder på bilar och 7 bilder på dom typ...

Jag kan inte hjälpa att jag tycker gamla amerikanska bilar är så sjukt snygga, det var ungefär som att leva i en våt dröm. Jag var mycket exaklterad kan jag ju säga. Kanske är en fetish, jag vet inte.

"först hör man  att bilarna kommer... sen hör man att sandra kommer"
- min vän jennifer även kallad Benny


21 guns - Green day ft. cast of american idiot





Då var både hemtentan och mitt projektarbete (boken)  inskickat och FÄRDIGT. Känns otroligt skönt efter att ha slitit som ett djur de senaste dagarna, bara idag har jag suttit hela dagen med paus på nån timme bara.

Och med det vill jag visa er en av mina absoluta favoritlåtar som hjälpt mig genom mycket,
denna version ger mig sån otrolig gåshud.
Det är alltså versionen från musikalen american idiot och därmed lite mer körig, sångarna är fantastiskt duktiga!


These feet are ready to graduate



Då var studentskorna också checkad på listan, bara tre veckor kvar till man får stå där på flaket och bryta anklarna av sig. Närå, funderar på att ta med mig mina converse när vi står på flaket, men skorna är faktiskt bekväma och sitter bra så vi får se.

399 kostade dom och jag hittade dom på eurosko.
Mamma fick dock pröjsa, har själv betalat allt annat till studenten så då fick mor min ryka in.

 

[även detta inlägg är tidsinställt, stannade hemma från skolan för att kunna plugga. då jävlar är man ambisös!]


Livin' on a prayer



En av mina favoritlåtar, en av världens bästa låtar, en av världens bästa band i denna live version an livin' on a prayer.

Behöver jag ens säga att jag skulle kunna  hugga av min arm för att få höra denna live?
tänk vilken feeling det måste vara när hela arenan sjunger med i denna låt.

 

p.s tidsinställt inlägg eftersom jag verkligen inte har tid med bloggen då det är mycket skolarbeten som ska vara klart denna vecka. Den tid jag får över vill jag helst bara slappa.


Skivsläpp: Adam Lambert



Idag släpps Adam Lamberts andra skiva Trespassing och jag själv blev kär redan vid första sekunderna på skivan.  Skivan innehåller en perfekt blanding av pop,rock och influenser av 80-talet och  är också en perfekt blandning av  party låter och mer själfulla låtar med fina texter som adam själv vart med och skrivit.


Jag är ett stort fan av denna karl och  skivan är på väg hem till mig och om jag har tur så innehåller den en liten trevlig överraskning som jag visar er då ;)

Ni kan lyssna på skivan  direkt i spotify genom widgeten längst ner eller så kör ni på den lathund jag satt ut för er (fetmarkerade är de utvalda fem låtarna jag särskilt rekomenderar)

Eller så klickar du här för direktlänken till skivan i spotify


Track list:
1.Trespassing
2.Cuckoo
3.Shady ft. Nile rogers and Sam sparro
4.Never close our eyes
5.Kickin' in
6.Naked love
7.Pop that lock
8.Better than i know myself
9.Broken english
10. Underneath
11.Chokehold
12. Outlaws of love
13.Runnin'
14.Take back
15. Nirvana


Veckans cover



Nu är veckans cover tillbaka och denna vecka  fick jag tipset utav en bloggläsare, Iza tror jag hon hette och det är en cover av LMFAOs låt sexy and i know it. Kan inte vara lätt att göra något bra av en sådan låt men denna kille...ja jävlar anamma!

fortsätt tipsa om covers, antingen genom en kommentar eller skicka till min mail: [email protected]


fem saker som är bra men denna vecka



  • Två paket är på väg hem till mig, en utav dom innehåller Adam lamberts nya skiva trespassing som släpps på tisdag
  • Min bok kommer vara färdig och jag ska försöka få den publicerad  på nätet, annars sker det nästa vecka
  • Nya avsnitt av glee, dubbelavsnitt dessutom
  • Nytt avsnitt av Supernatural (på gott och ont, sista för säsongen och kommer ha abstinens hela sommaren. Men ska bli grymt att äntligen få se Dick få sin dick avskuren höhö)
  • Ledig torsdag och fredag vilket betyder långhelg!

vad ser ni fram emot denna vecka?


We should be there



Ikväll spelar NKOTBSB (New Kids On The Block och Backstreet Boys) i malmö, känns så konstigt att inte se  mina stora favoriter Backstreet boys med mina tjejer, men ingen av oss hade ändå inte haft tid eller råd att gå på denna konsert. Dock hade  jag vart skitdeppig om det hade vart så att Backstreet boys hade vart här bara dom och vi inte kunnat gått. Men så är inte fallet och jag och tjejerna får helt enkelt spara bössorna inför  att Backstreet boys kommer hit själva nästa gång. Men såklart, det är ju en once in a lifetime experience när båda grupperna kommer samtidigt.
Emme och Jennifer befinner sig i stockholm på SM i UF, Michan befinner sig i sundsvall på praktik och jag...sitter här.

Men för det ska här icke sörjas, blir helt euforisk bara av att se klippet som jag tycker är äckligt bra och hoppas att de som är nere i malmö  har riktigt roligt och njuter av supergruppen!


Potentiella studentskor



Jag är på full jakt efter ett par skor att ha på studenten och jag tycker det är jättesvårt att hitta skor då jag har storlek 36-37 på vanliga skor men på klack måste jag nästan ha 35. Vill nog ha ett par svarta eller blå, fast dom blå från nelly  passar nog inte min klänning.

Måste dessutom vara ett par skor med inte för hög klack och som är lagom tjock och stabil eftersom jag inte vill bryta fötterna av mig på flaket. (och där lät jag även som vilken svensk kvinnas helst kriterier på män).


MAMMA SOM MISSHANDLAR SIN BEBIS



i videon som spridits sig snabbt över nätet ser vi en mamma som sitter och slår sin 8 månaders gammal bebis för att den inte är tyst vilket bara gör att bebis gråter och skriker mer vilket gör att mamman slår bebis mer och så fort bebis försöker resa sitt lilla huvud så slår mamman bebis...Mamman fick 18 månaders straff...

Jag varnar känsliga tittare, men eftersom klippet har en åldersgräns på 18 år så kommer många av er inte att kunna se den men bara min text är skräckinjagande nog.
Jag själv tål egentligen inte att se sånt här, men sen säger jag åt mig själv att sånt här faktiskt händer och fortsätter kolla medans tårarna rinner.
Barn kan inte hjälpa att de hamnade i afrika, i sverige eller denna bebis som hamnade i malaysia hos en mamma som  misshandlar en och plötsligt förstår jag vad mina vänner menar när de säger att de aldrig skulle vilja ha barn för att de  föds in i denna värld.

Världen är  så jävla fucked up, ingenting står rätt till längre och jag har tappat min tro på mänskligheten.

 

update: hur fan kan man göra reklam för sin egna bloggjävel  under ett sånt här inlägg?
de bevisar bara ännu mer hur självupptagna alla är, som sagt, min tro på mänskligheten försvinner mer och mer


NYTT MED OLA


Då har Ola släpps en ny singel efter två års tystnad och den nya singeln heter i'm in love är är skriven tillsammans med världsproducenten shellback som bla skrivit låtar till usher, P!nk och Maroon 5.

Låten påminner lite om maroon 5's Moves like jagger och det är nästan omöjligt att inte digga med.

Vad tycker ni om låten?

Heartache tonight - Michael bublé

´


spotifylänk

jag har sagt det förr men  säger det igen Michael bublé är en av mina favoritartister och jag skulle så gärna vilja se honom live, synd att jag missade honom när han spelade i globen för ett tag sedan. Han är vad jag skulle säga en 'true performer'.

Låten tycker jag också mycket om, den får mig alltid att vilja jazza loss,  inte bästa kvallan på videon så därför rekomenderar jag spotifylänken

 

"Somebodys gonna hurt someone
Before the night is through
Somebodys gonna come undone.
Theres nothin we can do.
Everybody wants to touch somebody
If it takes all night.
Everybody wants to take a little chance,
Make it come out right.

Theres gonna be a heartache tonight,
A heartache tonight, I know.
Theres gonna be a heartache tonight, I know.
Lord, I know."


You may say im a dreamer, but im not the only one



Är helt slutkörd efter en hel veckans skola och massor av plugg då min bok kommer ut inom de närmsta veckorna. Sen har  jag också suttit med en hemtenta vi fick för nån vecka sen då skolan kom på att de glömt en kurs, så därför fick vi en hemtenta.

I tisdags kom en munk  och föreläste och alla hade svårt att hålla sig för skratt när han sjöng  en jäkla mantralåt som lät ungefär som början av lejonkungens circle of life ungefär.
I onsdags  var den vinprovning för oss studenter och vi fick lära oss att knyta slips.

Vaknade nyss från en nap och sitter och häller i mig kaffe i hopp om att få vakna till liv...slutkörd var ordet!
Får se om jag kollar på någon film, ser let's dance på tv4 play eller kollar på sista avsnitten av säsong 3 av vampire diaries... vampire diaries kommer vara skitjobbigt har jag en känsla av.


Shake it out


spotifylänk

Detta är alltså Glee's cover utav florence + the machine's låt Shake it out som jag knarkade hela hösten.
Som jag nämnt tidigare så älskar jag florence + the machins musik och framför allt texterna. Att dessa fagra damer i glee sjunger den med deras underbara stämmor gör låten ännu bättre.

"Regrets collect like old friends
Here to relive your darkest moments
I can see no way, I can see no way
And all of the ghouls come out to play
And every demon wants his pound of flesh
But I like to keep some things to myself
I like to keep my issues drawn
It's always darkest before the dawn

And I've been a fool and I've been blind
I can never leave the past behind
I can see no way, I can see no way
I'm always dragging that horse around
And our love is pastured such a mournful sound
Tonight I'm gonna bury that horse in the ground

So I like to keep my issues drawn
But it's always darkest before the dawn

Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaaah
And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah

I am done with my graceless heart
So tonight I'm gonna cut it out and then restart
Cause I like to keep my issues drawn
It's always darkest before the dawn



And I'm damned if I do and I'm damned if I don't
So here's to drinks in the dark at the end of my road
And I'm ready to suffer and I'm ready to hope
It's a shot in the dark and right at my throat
Cause looking for heaven, found the devil in me
Looking for heaven, found the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me"



Well done mr. president



Då  har Obama  tillåtit samkönade äktenskap.
Vissa säger att han gör det för att vinna röster inför kommande val och att det bara är bullshit.

För min del spelar det ingen roll varför han gjorde det, det viktiga är att USA som är en stormakt har tillåtit samkönade äktenskap vilket betyder att flera länder kan ta efter och det är början på ett mer accepterat samhälle. För mig  är det lika självklart att homosexuella par ska få ingå äktenskap som att heterosexuella par ska få göra det, jag har sagt det förr och säger det igen, kärlek är kärlek, oavsett vilken form det kommer i.

Vad tycker ni?


Payphone - Maroon 5 ft. Wiz khalifa


spotifylänk

Jag har knarkat denna låt sedan den kom ut för några veckor sedan, vet inte varför jag inte delat med mig utav den förens nu men jag hoppas ni gillar't!


Tips: You,Me & Charlie


You,Me & Charlie är alltså en hemsida som Glee stjärnan Dianna Agron står bakom.
Sidan kom till för att inte bara hon ska dela med sig av sin inspiration  sin kreativitet utan andra ska också kunna göra det.  Sidan innehåller alltså allt som man blivit inspirerad av, till exempel en låt, foton, en dikt eller så har man något eget att dela med sig av.


Jag har flera gånger hittat mycket inspiration på denna sida som jag även delat med mig av på bloggen och ni har uppskattat det. Jag älskar denna sida, kreativiteten sprudlar och jag blir så inspirerad av den!

länk till sidan: youmeandcharlie.com




Rescue me - Fontella Bass


spotifylänk

Tänk dig att du befinner dig på ett diner i usa på 50-60 talet och  denna låt spelas från en jukebox. Underbart va?

Rix fm festivalen 2012



Klara artister:

Eric saade
Danny
Loreen
Rebecca furgson
David Lindgren
Ulrik munther
James morrison
Molly sandén
Sons of midnight
Moa lignell
Dead by april
Lisa miskovsky
Darin
Erik hassle
Olly murs
Ed sheeran

 

Festivalen kommer till:
Falun 1 juni
Jönköping 2 juni
Stockholm 10 juni
Eskilstuna 15 juni
Uppsala 16 juni
Sundsvall 4 juli
Kristianstad 9 juli
Helsingborg 26 juli
Växjö 3 augusti
Kalmar 9 augusti
Norrköping 16 augusti
Malmö 18 augusti
Göteborg 19 augusti
Linköping 24 augusti

 

Jag har aldrig vart på någon rix fm festival, dels för att närmsta stad (sundsvall) ligger två timmar bort och dels för att det är svårt att ta sig dit. Men iår kommer ju många bra artister (dom jag vill se ser ni på bilden) och det vore så kul eftersom det är en gratiskonsert dessutom. Ska genast skicka ett massutskick till mina tjejer på facebook så det kanske blir en roadtrip till grannstaden ;)

ska ni på rix fm festivalen?






Hold your dream


spotifylänk

- sådär vill jag också ta studenten!
sade en sandra för ett par år sedan då hon för första gången såg filmen Fame.
Och nu  sitter sandra här, en månad innan studentdagen och ryser genom hela kroppen. Numret är så pampigt och vackert för att inte nämna hur bra det här.
Nog för att min student kommer vara långt ifrån detta, men låtens budskap passas så bra in på studenten!


"Countless hours of learning more
Countless hours of knowing less
Can't look behind you
You have to look ahead.

So many doubts running through your mind

All the excuses
Don't have the time
All the rejection you have to leave behind

Leave it all behind


Hold your dreams

Don't ever let it go
Be yourself
And let the world take notice

You'll find strength

When people being you down
They will see
If you will only, only believe"

That awkward moment when no one on the vampire diaries writes in their diary anymore





Will you be there



Tänk att jag alltid blir lika berörd av denna låt, det spelar ingen roll hur många gånger jag hör den, jag ryser lika mycket varje gång. Likaså gäller när jag ser uppträdandet, då rinner tårarna som fan mot slutet.
Är jag nere och behöver släppa ut allt så är det bara att se denna video och poff så rinner tårarna.

Det är dagar då jag inte tänker på Michael alls trots att han är min skrivbordsbakgrund, och vissa dagar saknar jag honom. som fan.

Inte för att jag planerar att dö, men den dagen lär komma ändå förr eller senare. Och då vill jag att denna låt ska spelas på min begravning.

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?
In My Trials
And My Tribulations
Through Our Doubts
And Frustrations
In My Violence
In My Turbulence
Through My Fear
And My Confessions
In My Anguish And My Pain
Through My Joy And My Sorrow
In The Promise Of Another Tomorrow
I'll Never Let You Part
For You're Always In My Heart.


Fotograf: Dara Scully


När vindarna viskar mitt namn



Kära vänner, detta är en video från gårdagen och innan ni trycker på play bör ni veta att detta skedde innan vi ens börjar intagit alkohol och därför är vi i helt nyktert tillstånd, allt är improviserat och ändå är det så awesome som det kan bli. I denna video lip syncar vi alltså till Roger pontares låt när vindarna viskar mitt namn

Det här är varför jag älskar mitt gäng, vi är så sjukt random och det är inte första gången som vi gör något sånthär, för någon sommar sen brast vi ut i ett mamma mia medley och  nån gång brast vi ut i barbie girl ( dessa videos finns endast på min facebook)

Men jag tycker ni borde se videon, jag själv garvar läppen av mig!

I think i need a new town to leave this all behind

 



"You don't know me, you don't even care, oh yeah,
She said
You don't know me, and you don't wear my chains...



She said I think I'll go to Boston...
I think I'll start a new life,
I think I'll start it over, where no one knows my name,

I'll get out of California, I'm tired of the weather,
I think I'll get a lover and fly him out to Spain...
Oh yeah and I think I'll go to Boston,
I think that I'm just tired
I think I need a new town, to leave this all behind...
"


Teenage wildlife - A.J Mclean



Idag mina kära vänner så är det fredag och då  tänkte jag bjuda på en av mina favoritlåtar, med en av mina favoritsångare från min stora favoritgrupp. Jag pratar såklart om A.J från Backstreet boys.
Videon är dessutom en stor favorit, älskar allt med den, den är både udda och har en dance-off.Ni borde se den!


Och med det vill jag säga att det blir lite tid för bloggen idag, ikväll ska min vän jennifer som fyller 19, sedan drar hela ligan ut på krogen och skakar rumpa, shejkar med shejken, dinga med dingen och kingar med kingen. Alldeles för länge sedan som vi gick ut och dansade istället för att chilla och ta det lugnt tillsammans med en öl. Så jag ser mycket fram emot kvällen!

You're not just a survivor, you're a warrior.



"Life will kick you around, but sooner or later, you realize you’re not just a survivor. You’re a warrior, and you’re stronger than anything life throws your way." - Brooke davis, One tree hill

No light, no light - Florence + the machine


spotifylänk

Denna onsdagskväll bjuder jag på den alltid lika fantastisk musiken från florence + the machine

BACKSTREET'S BACK ALRIGHT!

Jag har äntligen landat lite efter att jag i söndags fick veta några riktigt bra nyheter kring mina favoriter Backstreet boys så nu kan jag dela med mig till er också.

I söndags när konserten tillsammans med new kids on the block livesändes direkt från london till biografer runt om i hela världen så hade backstreet boys flera goda nyheter att dela med sig av... så here we go:

  • A.J ska bli pappa (killen i hatt och solglasögon)

  • Kevin kommer tillbaka
    Han lämnade gruppen 2006 för att ta hand om familjen men nu är  han tillbaka och vi alla välkomnar storebrodern i gruppen med öppna armar


  • NYTT ALBUM SPELAS IN I JULI!
    Eftersom de firar 20 år som grupp nästa år så slår de till stort med både världsturne och ny platta.
    så grymma är dom, 20 år utan att splittras en enda gång, dock hade de lite paus mellan  2000-2005

 

Eftersom inte konserten visades i min stad så fick jag reda på nyheterna på annat håll, hade jag sett den hade jag nog börjat gråta på stört, men fick hantera mina fangirl känslor på annat vis och dansade runt till larger than life mitt i natten istället.

 

 

 


Dame - Shaggy ft. Kat Deluna


spotifylänk

Tänkte egentligen hålla lite på denna potentiella sommarplåga men eftersom vädret är så underbart och likaså låten så delar jag med mig av den redan nu. Det är trots allt maj och sommaren närmar sig med storsteg.
Lyssna på låten, den är sådär äckligt skön med sommarfeelings