Payphone - Boyce Avenue (Maroon 5 cover)

 
Payphone är en utav de låtar som gått varmt i min spellista under hela sommaren och jag blev mycket glad när jag såg att Boyce avenue har gjort en cover på den. Boyce avenue är mina absoluta favoriter när det kommer till att göra covers.
 
 

Lady gaga släpper nytt i vår

Tänk att det snart har gått två år sedan hon släppte sitt andra album born this way och det är snart dags för ett nytt album att släppas, innan våren 2013 sägs det. Första singeln kommer redan i höst!
 
Jag ser fram emot nytt med lady gaga då hon är en utav de mycket få kvinnliga artister som jag lyssnar på.
Hoppas också att jag får chansen att se henne live igen (sist var för 3 år sedan i den här sketna lilla stan på våran sketna lilla festival)
 

Downpour - Backstreet boys

 
"I-I wanna feel the rain again
I-I wanna feel the water on my skin
And let it all just wash away 
In a downpour
I wanna feel the rain"
 
Uppe med tuppen för att träffa min tredje jobbcoach inom loppet av några veckor för min ordinära är sjukskriven/på semester. Känns inte bra alltså, men vi får se vad dagen har att erbjuda förutom regn.
 

... för jag har bara regn hos mig

 
"Jag har hört
på radion idag
att vi har solsken
över hela vår stad
det låter väldigt underligt
för jag har bara
regn hos mig"
 
Lyrics: Regn hos mej - orup

Broken english

 
 
 
Åh vad jag är irriterad.
Klev upp tidigt för att släpa iväg mig i spöregnet till min jobb coach. Kommer dit och så är hon inte där för hon är sjukskriven så jag besläpade mig till biblioteket och lämande och lånade lite böcker istället. Gick sedan hem och gick och la mig igen.
Blev nyss väkt av farsan som sa att jag skulle träffa en annan jobb coach imorgon och ännu tidigare...
 
Nu till det roliga. Vaknade nämligen en halvtimme innan klockan ringde imorse och konstaterade att det var den 30 och inte den 31 eller 3 eftersom jag hade drömt att mötet med coachen inte skulle vara idag utan att jag släpat mig dit i onödan och med en suck konstaterade att "då får jag kliva upp tidigt imorgon också".

anyway. Bjuder på en låt jag hade på hjärnan när jag vaknade nyss.Enjoy.

Best of: Bruce Springsteen


Här har vi mannen som spelade i helgen på ullevi, det var slutsålt och de adderade en konsert till dagen efter eller hur det nu var. Hur som haver har jag en känsla av att min läsarkrets inte  riktigt vet vem denna mannen är utan har hört namnet och tänkt 'rockgubbe' men jag är säker på att ni hört hans låtar.

 
Här är iallafall mina favoritlåtar med Bruce:
 

Breath of life - Florence + the machine

 
Mäktigaste låten jag hört på länge, florence kan hon!
Nästan så att låten framkallar mer rysningar när man bara lyssnar på låten.

"Some say the world will end in fire, Some say in ice."

 
Älskar detta foto, vet dock inte vem fotografen är.

Because the night - Patti smith



Man var ju som tvungen att kolla upp festivalens stora huvudakt, patti smith. Visade ju sig att hon har en låt som jag älskar och en jäkla bra röst.

Musiktips: King Charles


Efter att jag hört sammarbetslåten med Mumford&sons som jag tipsade några inlägg ner så blev jag nyfiken på denna karl och lyssnade igenom hans debutalbum som släpptes för några månader sedan. Jag vet inte vad jag ska säga, det är inte ofta man lyssnar på ett album och gillar precis allt man hör!

Soundet är sådär feelgood så det bara svänger om det med en indie-folk-rock vibb som gör det omöjligt att inte tycka om det eftersom man blir glad av musiken. 
Eller ja ni kan ju göra det ännu lättare för er och lyssna på albumet antingen genom att klicka på bilden eller lyssna på de utvalda låtar som jag tycker är extra bra här nedan.
 
 

Will you still love me tomorrow - Amy Winehouse



Tänk att det har gått över ett år sedan som ännu en stor artist dog och det värsta är väl att ingen blev direkt förvånad och hennes död var nästan lite väntad.. Jag pratar om Amy Winehouse, en knarkare i mångas ögon men vad man då glömmer är hennes underbara röst och musik. Hoppas du vilar i frid amy <3

All you need is food


Då var den årliga festivalen i stan igång men jag ska inte gå och jag är inte ens sur över det. Ingen artist man direkt måste se och det är ändå en hög svenska artister som ändå kommer varje år. Dessutom är det en dag mindre  vilket gör det ännu mindre värt att punga ut 1000 spänn. Hade dock varit kul att komma ut lite till civilisationen, känns som jag vart instängd länge nu. Men känns ändå vikigare att ta hand om sig själv och det gör jag i form av glassterapi och avsnitt av favoritserien supernatural.

Jag är däremot sur över att jag inte kunde komma till skoliosträffen i stockholm som sker imorgon. Många som kommer dit och hade så gärna velat träffa och krama om alla. Men vi får hoppas att jag kan komma nästa gång istället!

Ha en fin fredag mina kära
 

The brightest lights - King charles ft. Mumford & sons

 
Så underbar låt att jag hunnit spela den flera gånger sedan har hörde den för första gången för någon timma sedan. Jag vill bara åka till skottland och springa naken över de gröna ängarna för att slutliken ta mig ett nakendopp i loch ness. Fast mina vingar orkar inte flyga så långt så jag får helt enkelt springa naken här över de jämtländska ängarna för att slutligen bada i storsjön i sällskap av vårt odjur. Duger bra.

5 things about me

  - Bilden här ovan är över 2 år gammal.

- Jag skulle ha opererat bihålorna när jag var liten men precis när lilla sandra skulle rullas in till operation så sade doktorn nej.
- Jag säger ostkrokar och inte ostbågar

 - Jag har blivit getingstucken 2 gånger

- Jag förstår mig inte på folk som lägger upp bilder på facebook/bloggar från begravningar...

I love it - Icona pop


Jag har alltid haft svårt för elektronisk musk men denna gillar jag faktiskt.
 

"I just gotta get out of this prison cell. Someday im gonna be free"


Lyrics: somebody to love - Queen

Carry me - Dead by april

 
"I am still alone turned into stone
Where did you go?
What did you find?
where did all this come to an end?

Carry me
Embrace me
What I win I lose
This is my truth
Carry me

Do you see me as I see you?
So many tears in me have fallen
So many steps I have been crawling "





Vem var snyggast klädd på Teen choice awards?


Selena gomez,Taylor swift,Troian bellisario
Carly rae jepsen,Kat graham & Lucy hale

Min röst går till Troian och/eller Kat. 
Vad tycker du? vem var bäst klädd?
Rösta gärna här nedan och berätta sedan i en kommentar i inlägget vem du röstade på
 
 
Vem var finast?
  
pollcode.com free polls 
 

The scoliosis awareness project



Hade så gärna velat vara med i detta men har ju inga röntgenbilder att visa upp  och min korsett bosse gav jag ju till sjukhuset. Men bara för att inte jag är med så bör ni ändå se den, min fina Julia är ju med och ni får lära er om skolios.

Tycker skolios borde uppmärksammas mer än vad det gör, det är ändå 3 på 100 som har det och jag själv visste inte var det var innan jag blev diagnoteserad.

Önskar verkligen jag inte hade vart fattiglapp och bor så jävla långt bort för annars hade jag kunnat träffa bland annat Julia och alla andra twisted sisters i en skoliosträff i stockholm i helgen. 

På tal om skolios så börjat min årsdag närma sig, den 12:e augusti har jag vart utan korsetten i två år.
Och min bok har snart fått 50 nedladdningar!

Happy 2nd anniversary One direction


För lite mer  två år sedan kände inte ens dessa pojkar varandra. Men  för två år sedan sökte de alla (som solo) till x factor men simon cowell hade större planer och satte ihop Louis,Harry,Zayn,Liam & Niall till en grupp och det var bara början.

Två år senare har de hunnit släppt ett album, toppat listorna i över 25 länder och sålt ut konserter i USA, Australien och storbritannien.

Na na nah! - Movits! ft. Timbuktu


Last look at eden

Tröja - gina tricot
Kjol - gina tricot
Ryggsäck - topshop
Halsband - forever 21

Renegade - Styx

 
Hade först en annan låt men sedan läste jag överallt att det är ett år sedan terrorn i oslo och letade genast upp en låt som passar in lite bättre.

För ett år sedan  befann sig jag och ligan i våran ungkarlslya i göteborg och var  slut efter en dag på stan och satte oss framför tv:n där nyheterna slogs på. Då såg vi bilderna från ett terrorskakat norge och satt som sex fågelholkar samtidigt som elin tog fram telefonen och ringde till sin bror som då bodde och jobbade i oslo. Som tur var vad brodern oskadd och i tryggt förvar. Jag vet inte hur länge vi bara satt och stirrade på tv apparaten  men så småningom så började tjejerna röra sig mot köket för att påbörja middagen men jag satt bara kvar och stirrade. 

Titanic II

 
I april var det 100 år sedan titanic skönk och 2016 ska dess kopia vara färdig för sin jungfruresa och ska precis som orginalet segla mellan southhampton och new york. Det är den austaliensksika miljardären  Clive palmer som står bakom detta.

Precis som orginalet så finns även klassfördelning för att det ska bli så likt orginalet som möjligt och det kommer finnas ett kasino som bara passagerare från klass 1 kommer ha tillgång till. I tredje klass kommer det vara delade badrum och ett gemensamt långbord till middagen.

För att inte samma tragedi ska ske som sist så kommer titanic II vara en meter bredare än orginalet och det kommer finnas ett säkerhetsdäck och tillräckligt många livsbåtar som ska räcka till alla denna gång.

Vet inte riktigt vad jag ska tycka men det är en genial idé, för hur många har inte facinerats av titanic och önskat trots tragedin att de kunde fått åkt med den?
 tredje klass skulle då jag åka med iallafall, dels för att det är där jag hör hemma och dels för att det är mer party där och  jag skulle skratta åt varenda en som stod  där framme på båten och tror dom är jack & rose samtidigt som salongerna är fyllda med folk som sitter i deras huvtröjor och crocs framför en laptop som spelar skrillex. känns som att folk kommer bli besvikna när de kliver i land i new york och båten  inte sjunkit och man inte har inte fått en romans. Däremot en jäkla baksmälla


p.s bilderna är från första riktiga titanic.

The lion's roar - First Aid Kit



Tjejerna är födda '90 och '93 och det är då inte många i denna generation som verkligen gör sin egna grej och inte gör som alla andra och blir DJs haha.
Tycker verkligen om detta för det är annorlunda och älskar rösten som inte alls låter som en 18 årings

Det ska va gött å leva, annars kan det kvitta!



All denna hets för träning. Jag ser det precis överallt, för att inte nämna här i bloggvärlden.
På varenda blogg finns flera inlägg om just träning. För mig har det vart skit samma fram tills nu...

För inom loppet av två timmar ramlade jag in över bloggar som drevs av tjejer som är yngre än mig och kan inte ha vart äldre en sexton. Det ena träningsinlägget värre än det andra.
Den ena gav tips på hur du kan räkna kalorier
Den andra skrev hur hon skulle hårdträna och visade upp bilder på sin crosstrainer som hade  en  supermodell klistrad på sig.

Jag visste redan att världen och framförallt denna generation är så fucked up som den kan bli  men när jag läser saker som detta  vet jag inte om jag ska tända eld på mig själv och hoppa ut genom fönstret eller om jag ska sätta mig i ett hörn och gråta å dessa tjejers vägnar.

När blev alla så egocentriska och ytliga och så förbannat korkade?
Jag har länge skyllt på samhället, det är samhällets fel att det är som det är.
Men vet ni vad, det här har vi ordnat alldeles själva. Samhället är oss människor. All ondska i världen har vi åstadkommit helt själva.
Världen kommer inte gå under, vi kommer döda oss själva. Och redan nu har vi påbörjat vår dödsmars.



Visst är det klart man ska röra på sig, våra kroppar är byggda för att röra på sig.
Men som jag brukar säga när någon av mina vänner klagar över något: Det ska va å gött att leva!
Du  kommer inte bli lyckligare för att du lägger upp ett schema på hur du ska hårdträna och vad du får och inte får äta. Det du ska göra är att röra på dig och äta det som får dig att må bra. Du är så jävla mycket mer än en kropp. Ta hand om ditt inre och gör saker som får dig att må bra. Prioritera dig själv och älska dig själv och ta dig själv inte för seriöst. Du är så mycket viktigare än allt annat.

"You don't have a soul
You are a soul.
You have a body"
- CS lewis



 
 
 

Här har vi enda anledningen till varför jag kommer sakna idol

H%C3%A4r%20sp%C3%A5rar%20idoljuryn%20ur
Åh så härligt gäng detta var. Känner igen den där familjära känslan och humorn. Finner den nämligen i mitt egna gäng. Kommer också sakna idol för att  det kommer påminna mig om alla höstkvällar som jag och gänget samlades för att se idol för att inte nämna en viss Olle hedberg som var med 2010 och den stora anledningen till varför jag totalt sket i 2011 idol.
 
Men ja, ni bör klicka på play och få er ett gott skratt.

Andreas Carlsson: live to win


Andreas carlsson är och förblir en av mina förebilder. Har länge velat läsa hans självbiografi och när jag hittade den på biblioteket så var lyckan gjord!
 
Ja vad ska man säga? jag svepte igenom boken på typ två dagar och det var verkligen 271 sidor av ren inspiration och med det  ser jag ännu mer upp till denna människa. Läste hans fiktiva bok Dandy för ett år sedan och den boken blev genast en av mina favoriter och  jag måste påpeka att jag älskar hans sätt att skriva, både när det kommer till låtar och till böcker.
Här  finns ett klipp där Andreas läser högt ur hans självbiografi sådär mysigt som bara karlar kan.

Jag har saknat denna människa då han inte satt i idoljuryn sista året och jag inte kollade men snart får vi se honom i x-factor och om jag inte misstog mig helt fel så är ännu en bok på gång!


just nu sitter jag till och med och kollar om på Made in sweden. Minns att jag var mycket facinerad och inspirerad av det programmet. Att se hur musik skapas från ett studiojam till artistens första spelning är så kul att se tycker jag
 

We are god of stories but please tell me What there is to complain about

Jaha då har det gått ett år sedan vi i Jonssonligan intog ungkarlslyan i göteborg under en vecka.
Vi har alltid försökt hitta på något på sommaren och åka iväg någonstans, men iår var det annorlunda. Det var inte ens någon snack om saken, vi skulle försöka få tag på jobb. Och så blev det, alla fick tag i något jobb förutom jag. Men det hade ändå inte gått att åka iväg, man är ju mer eller mindre ruinerad efter studenten haha.

Så därför sitter jag och njuter av detta klipp, så härligt. Slutet är iallafal  ett sådant slut som skulle klassas som epic. Kolla in själva ;)

Best of: Tina Turner


Tina turner, en utav de mycket få ikonerna vi har kvar och en utav de mycket få kvinnliga artister som jag uppskattar på riktigt. I det här inlägget tänkte jag tipsa om mina favoritlåtar med henne men först lite snabbfakta:

*72 år gammal
*Född som Anna Mae Bullock
*Har sålt nästan 200 miljoner album
*Kallas the queen of rock & roll

Mina 5 favoritlåtar:




Vienna - Billy Joel



En låt jag lyssnat på sedan jag första gången hörde den i filmen 30 snart 30, passar utmärkt in på mitt förra inlägg...
 
"Slow down you crazy child
You're so ambitious for a juvenile
But then if you're so smart tell me
Why you are still so afraid? 

Where's the fire, what's the hurry about?
You better cool it off before you burn it out
You got so much to do and only
So many hours in a day

But you know that when the truth is told
That you can get what you want
Or you can just get old
You're gonna kick off before you even get halfway through (Oooh)
When will you realize... Vienna waits for you?

Slow down you're doing fine
You can't be everything you want to be
Before your time
Although it's so romantic on the borderline tonight (tonight)

Too bad but it's the life you lead
You're so ahead of yourself
That you forgot what you need
Though you can see when you're wrong
You know you can't always see when you're right (you're right)

You got your passion, you got your pride
But don't you know only fools are satisfied?
Dream on but don't imagine they'll all come true (Oooh)
When will you realize... Vienna waits for you?"

Just a small town girl living in a lonely world

 
Jag har inte en jävla aning vad jag vill bli. Trodde jag skulle få tid på mig att fundera ut det, tänkte jag kunde prova mig fram. Har träffat min jobbcoach två gånger och tydligen ska jag veta vad jag vill bli tills nästa gång vi träffas. Jag är inte ens 20 än. Varför ska det vara sån press?

De flesta vet nog vad de vill bli även fast de säger att de inte gör det så vet dom ändå  inom vilket område. Jag har svårt att tro att man kan veta vad man vill bli när man inte provat lite olika grejer.  

Visst, vissa kanske föds med att en fågel har viskat i deras öron vad det ska bli av dem, men denna fågel tycks ha missat mig. Å andra sidan är jag så jävla rädd för att bli som dom på bilden, en del av samhällets ständiga hamsterhjul att landa bland alla andra svensson och nöja mig med  att jobba på ica i all framtid för att 'det inte blir bättre än såhär' att vara som alla andra. Det kanske är det som är problemet. Jag sköt fågeln.
Men allra räddast är jag nog att bli som mina föräldrar som båda är städare. Farsan är dock arbetslös för tillfället men ni fattar.  Som det ser ut nu så går det här med städare i  familjen. Brorsan är 22 och är städare han med och tycks inte ha några planer på att flytta ut eller skaffa sig ett liv.
 
Jag struntar i vad jobbcoachen säger. Jag kommer omöjligt ha listat ut vad jag ska bli. Jag tänker köra på mitt egna race, prova mig fram. Just nu är det enda viktiga för mig att hitta ett jobb,vilket som helst. Så jag kan överleva.
 

National anthem - Lana Del Rey

Låten börjar vid ca 1.50
 

Förutom att videon är grymt snygg så är låten mäktig på något sätt och texten är så sann.

Money is the anthem
Of success
So before we go out
What's your address?

Money is the reason,
We exist.
Everybody knows it,
It's a fact.

 

Seems to me like i'm stuck here...


Panetoz dansar,pausar och skapar kaoz i tunnelbanan

 
Saker jag älskar med detta

* Mannen vid stången som står och ler i ren panik för han vet inte om han ska dansa eller för evigt pausa

* Det faktum att halva tåget dansar och andra halvan sitter  och stirrar ner i mobilerna

* Att detta är antagligen bästa sättet att göra pr för en låt. Detta skedde i december och nu ett halvår senare dansar och pausar ALLA

*Att sånt här även sker i sverige! det trodde jag inte.

*Damen vid dörren som  går all in enda från början.

*Att panetoz är ett enda stort gäng solstrålar som får hela sverige att dansa... och pausa

Mumford & sons släpper nytt i höst!

 
För en vecka sedan predikade jag över hur bra denna grupp är, och idag gick de ut med att det nya albumet släpps den 24 september!
 
Jag har märkt min kalender även fast  det var ganska nyligen som jag kärade ner mig i deras musik så är det kul att ni musik är på g!
 

somewhere only we know - Keane (ft. Max Schneider & Elizabeth Gillies)

 
Med handen på hjärtat så tycker jag det var länge sedan Kurt kom med något riktigt bra. Precis när jag tänkte avsäga min premunation så kollade jag först på denna och tyckte riktigt mycket om det. Kan vara för att jag redan innan älskade låten, kan vara för rösterna. 

skivtips: Tyler Hilton - Forget the storm

Upptäckte till min stora förtjusning att Tyler Hilton släppt ett nytt album för inte så länge sedan och självklart var jag tvungen att lyssna på det. Älskar hans röst och skulle beskriva hans musik som akustiskt, lite john mayer, lite Johnny cash.
 
Du kan lyssna på albumet genom att klicka på bilden eller lyssna i widgeten här.
Mina favoritlåtar från albumet är Loaded gun, You'll ask for me, Ain't no fooling me, Prince of nothing charming och Hey jesus
 
 

When you tell the world you're mine - Björn skifs & Agnes

 
Kära läsare. Detta är så sjukt vackert att jag får ståpäls över hela mig, så sjukt vackert att jag inte kan beskriva det med ord så  ni får helt enkelt ta en titt själva. Sån jäkla disney-hallelujah-moment över det hela, sånna moments trodde inte jag fanns på riktigt. Så  magiskt! 

Jonssonligan på kalas

Ikväll var man bjuden på festligheter hos ligans alldeles egna sickan som fyllde 19 förra månaden och som ni ser på bild 3 så gav vi en fin bild på hela ligan. Ni kan gilla oss på facebook förresten ;)
Herren och även fadern och även i afton grillmästare i huset kom med välkomstdrink i form av cosmopolitan när vi kom och sedan satte vi oss till bords och där  vi fick intog mat i form av grillad kyckling nachos och massa gott. mellan varven bjöds det på skrattattacker.

Sedan kollade vi på film i form av this means war. Sedan låg vi bara i soffan och  hade ett så kallat lazy people party. Det vill säga att vi låg och degade i soffan/golvet och inte rörde oss ur fläcken ens för att  tömma kanoten förens det var dags att vandra hemmåt.
 
p.s för er som inte vet så är jag flickebarnet längst ut tilll höger på första bilden

Bright lights - Tinchy Stryder ft. Pixie lott



Jag säger bara ett ord... och det är grymt!

Rock you like a hurricane

 
Jag har aldrig vart tjejen som velat klä mig i flickiga kläder. När jag var typ 8  var jag "allergisk" mot rosa  tillsammans med några andra vänner som störde sig på att alla tjejer ska ha allt i rosa. Denna så kallade "allergi" varade bara en kort period men om sanningen ska fram har jag alltid hatat att se söt ut.


För min del får det hellre vara svart, nitar och kors istället för rosa, blommor och volanger

Brukar svälja dina lögner mest för att få känna nåt

"Jag kommer aldrig kunna se det sköra 
Om jag inte slutar att bestämma mig
Jag kommer aldrig mer få smaka på det svaga
Om jag inte låter sanningen gro

Jag måste lära mig att se det som finns framför mig
Och det som ingen kan ta här ifrån
Och även om jag inte vet vart jag ska
Så får jag aldrig sluta gå



Simmar sakta runt i min simpla fantasi
I tiden efter detta där jag låter saker bli
Det låter mig bli ledsen för att låta mig vara jag
Låta mig förlora för att låta mig bli glad"
 
 
Tack åter igen till den svenska björnstammen för oslagbar musik <3

"The world is a book and those who do not travel read only one page"

 

Never let you go - B.O.B ft. Ryan Tedder

 
Idag bjuder jag på en jättebra låt medans jag  är upptaget med livet.
Ska träffa fina vänner och innan dess tänkte jag baka lite.

 

Avicii for Ralph lauren

 
Tänka sig att vår alldeles egna lilla Tim Berg aka Avicii kommer synas i Ralph Laurens reklamkampanj för höstens kollektion. Det  vore dumt om ingen lade vantarna på honom, han ser bra ut och tillhör den nya generationen av musiker.

Musiktips: Random sound


Tidigare iår släppte bandet Random sound låten found my way som har spelats flitigt för min del i spotify och nu har de kommit med en andra singel som heter you will shine. Det har redan gått bra för grabbarna och dom har bara det bästa framför sig.


Man känner sig alltid lika kickass-egoboostad när man lyssnar på deras musik, jag tycker ni borde spana in/lyssna!

 

I'm loving angels instead


Lyrics: Angels - Robbie williams
 
En av mina absoluta favoritlåtar. Jag kommer nog aldrig kunna förklara för er hur mycket den betyder för mig. Det är knappt så att jag själv förstår det

Young love - Jedward



Så himla skön låt med twinsen John och Edward tycker jag och jag känner att jag måste lyssna igenom hela deras nya album men samma titel som denna låt. Go Jedward!

Sen kan jag inte låta bli att påpeka att videon är snarlik backstreet boys video till låten shape of my heart. Men det gör inget, bara kul liksom :)

Best of: Mumford & sons

 
Det var  längesedan som jag gjorde ett best of inlägg av någon artist/band jag gillar så därför slår jag på stort och drar till med ett band jag verkligen tycker om.  Mumford & sons är precis vad jag skulle kalla för 'riktig' musik, musiken känns så genomarbetad och jag älskar texterna för att inte nämna rösten på  sångaren. Så underbar, nästan lite olle hedberg röst ;)
 
Snabbfakta:

 * Brittiskt folk-rockband
 *består av marcus mumford, Country Winston Marshall, Ben Lovett och Ted Dwane
 *Bildades 2007 och slog igenom 2009 med debutalbumet sigh no more
* Deras mål är att göra musik som betyder något utan att behöva ta sig själva för seriöst utan bara ha kul med det dom gör

Fem favoritlåtar:
 
 

Little talks - Of monsters and men

 
 
Älskar denna.

Reading is fundamental

 
En bra sak med att det har regnat och vart pissväder hela sommaren so far är att man har all tid i världen till att läsa. Tyvärr har biblioteket i den här staden ett ganska dåligt utbud på böcker på engelska då jag föredrar att helst läsa på engelska men ibland hittar man bra böcker ändå. Just nu läser jag the giver av Lois Lowry, kanske kommer en recension.
 
Igår kväll lät jag Rodney (min kamera) dokumentera när jag satt där i skenet av tända ljus och läste. Så mysigt!

Bigger - Backstreet boys

Just nu befinner sig alla FEM medlemmarna i Backstreet boys i london för att under en månad spela in till deras kommande skiva!

Jag själv har blivit lika glad i själen varje gång pojkarna har twittrat en bild  med dom tillsammans med Kevin (medlemmen som  hoppade av/tog paus 2005 men är nu tillbaka igen) för det känns så kul att se dom alla tillsammans igen.  Under dessa veckor som så har grabbarna hyrt ett hus tillsammans. Jag planerar att ta mig  dit och spela gårdstomte eller nåt.
Åh vad kul det känns, snart kommer det ett nytt album, snart turnérar dom igen, snart får jag se dom igen. 2013 kommer bli ett jävla bra år!

Bjuder på deras låt bigger från senaste albumet, påminner mig om mina tjejor <3

Song from a secret garden




Det är obligatoriskt att lyssna på låten högst upp i inlägget när man kollar på dessa bilder. En utav de vackraste låtarna jag hört!

Som barn hade jag en livlig fantasi, efter att ha sett allra käraste syster och läst en bok om en flicka som hittade en hemlig trädgård men blev tillfångatagen av en ledsen farbror som förlorat sin dotter. Flickan fick alla godsaker och leksaker hon kunde önska sig  mot att hon skulle låtsas vara hans dotter. 

Iallafall så brukade jag ofta leka här i träsket en bit från vårt hus som på sommrarna var alldeles full av blommor och växter och djur.  Jag och mina två barndomsvänner härskade över detta ställe, vi till och med byggde en liten koja där vi råkade somna.Och en bit härifrån hade jag även ett eget litet ställe i en buske som kändes som ett palats.


Fastän jag har lämnat mina barndomsår för länge sedan känns det som så  har jag fortfarande en fantatasi som sprudlar. Speciellt när jag får inspiration. Bara av att kolla på bilderna och lyssna på låten får jag en helt ny värld framför mig.
 
"Imagination is more important than knowledge" 
- Albert Einstain

Lyckan som uppstår när Bubbles finns på spotify

 
Precis som rubriken säger så blev jag grymt glad när jag såg att Bubbles finns på spotify! det gjorde dom inte förut. Bubbles var stora barndomsfavoriter för min del.

Happy girl var den första singeln jag någonsin köpte och minns äveen att jag gav en till min vän Emelie i present. På det kalaset mimade vi och låtsades att vi var bubbles. Ja det var en herrans massa år sedan känns det som och nu när man ser videon kan man lite låta bli att skratta för den känns så gay.

 
Sen funderar jag på vad som hände med alla girlbands. Spice girls, Bubbles och Play , alla grupperna har splittrats och kvar finns alla boyband. Nej nu är det dags att väcka liv i  girlbanden tycker jag.

Jennifer Lawrence

 
“I don’t really diet or anything. I’m miserable when I’m dieting and I like the way I look. I’m really sick of all these actresses looking like birds… I’d rather look a little chubby on camera and look like a person in real life, than look great on screen and look like a scarecrow in real life.”

Min och tjejernas musikvideo

 
Sommaren var 2009 och jag och mina två vänner Jennifer och Michaela hade anmält oss till en filmkurs där vi fick chansen att göra en musikvideo. Det självklara valet var ju såklart en Backstreet boys låt och under en vecka hann vi skaffa folk, skriva händelseförlopp, skaffa rekvisita och skaffa lokaler. Samtidigt blev vi intervjuad av både radio och tidningar. Detta  var en utav de mest intensiva men ack så roliga veckan i mitt liv!

Och jag sitter själv och garvar läppen av mig när jag ser detta, jag  var så stel på den tiden då jag fortfarande hade korsetten, våran  engelska var helt improviserad och dansen hade vi övat in en kvart innan tagning.

Men jag är ändå förbaskat stolt över denna video, till skillnad från de andra filmerna på kursen som innehåll bilar och studsmattor i 3 minuter till musik så berättar iallafall våran video en historia. Och dessutom så  gjorde vi allt själv vilket gjorde att vi lärde oss väldigt mycket. Inte illa pinkat för ett gäng 15 åringar (eller var vi 16?)

Vi har alltid vart teaterapor i vårt gäng, redan på lågstadiet så var vi med i teatrar och  när vi var 14  gjorde vi en egen film som hette försvunnen och det blev en stor succé. Det är synd att tiden inte räcker till att göra  sånthär längre, för som sagt så  är våra filmer bland det roligaste jag gjort.
 
Vore kul om ni ville se videon och säga vad ni tycker! 

Take these broken wings and learn to fly


Lyrics: Blackbird - The beatles

Musikvideo: Loreen - Euphoria

 
Nu har musikvideon till Loreens Euphoria äntligen släppts, så underbart!

Och med det kan jag också passa på att berätta sägnen om Loreen det sägs att hon är ett naturväsen. Och der sägs att om man går ut och sätter sig på en äng under en dimmig natt så dyker hon upp där på ängen.
Jag tror bestämt jag ska ge mig ut på Loreen jakt redan ikväll.

Skivsläpp: Erik Hassle - We dance

 
Äntligen har Erik Hassle släppt sitt andra album We dance.
 Som vanligt känns hans musik alltid lika genomarbetad och likaså texterna, detta album var lite mer svängigt än det förra men det gillar vi!

Ni kan lyssna på albumet genom att klicka på bilden, lyssna här i widgeten nedan eller köpa albumet såklart, ett tips är att ni beställer från cdon.com och då får ni den dessutom signerad!

Track list:
(som vanligt har jag fetmarkerat dom som jag diggar extra mycket)

1. Heartbeats in the sand
2. Feather rain
3. ABC
4. Back under water
5. We Dance
6. Shame on us
7. Stay
8. Too young to know
9. All i got
10.Kill the sun
11.One big memory
 
 

Some nights - Fun.

 
Denna låt har gått på repeat sedan jag hörde den för första gången i typ april och äntligen har musikvideon kommit. Och ja, jag älskar't!

Inspiration: Claire Oring

Photography: Claire Oring
 
Sitter här mitt i natten och dricker vaniljte och lyssnar på underbara mumford & sons medans jag åter igen kollar igenom Claire Orings portfolio och blir sjukt fotoinspirerad. Sist jag och tjejerna var och hade photoshoot för typ ett år sedan. Bilderna på mig därifrån kan ni se här
 
Claire har blivit min nya favoritfotograf, älskar hennes bilder och dess mystik. Bjuder på några favoriter men i framtiden kommer jag bjuda på hela bildserier  från henne. Sen kan ju kvinnan också teckna och göra fantastiska klipp. Kommer nog också bjuda på det... i framtiden.

Eller så gör ni det enkelt för er om ni blir lika facinerade av Claires foton som jag och kolla hennes hemsida

who wants to live forever - Queen ft. Adam lambert


Queen + Adam Lambert = true

I eftermiddags roade jag mig genom att kolla på Queen konserten från i lördags då Adam Lambert fick vara den ärofyllda lead singer du kan se konserten här.

Adam slutar aldrig att imponera på mig,  jag blir så stolt när jag tänker tillbaka på när han sjöng Queens låt bohemian rhapsody på hans första audition i idol och nu några år senare uppträder han med bandet. Men det är inte för att han på något vis ska ersätta bandets lead singer Freddie Mercury som gick bort i aids för ett antal år sedan, och det är inte heller för att Adam tror han är den nya Freddie. Det är för att Queen frågade honom om han ville spela med dom och klart som korvspad att han ville det med tanke på att Freddie är en av hans idoler och han är ett stort fan av bandet. Skulle jag få frågan att sjunga  med Jackson 5 skulle jag se det som ett mycket ärofyllt uppdrag men skulle ändå göra det för att hylla MJ. Kan tänka mig att det känns så för Adam i detta.
Tycker också det är himla fint och starkt av Queen att fortsätta som band utan deras Freddie och dessutom göra det till en anti aids kampanj. Konserten var lika magisk som förväntad.

 
Adam är så jävla duktig, han kan ta mig tusan sjunga precis allt, han har ett så stort röstregister och om  jag fick önska att någon skulle ge mig sånglektioner så vore det Adam. Kommer att posta en favoritdel från konserten i nästa inlägg, stay tuned!
 

Kom änglar - Erik linder

 
 Måndagsmys i all ära och idag bjuder jag på denna fantastiskt vackra låt som jag knarkat de senaste dagarna

He ran into my knife...ten times..

 
                   ...he had it comin'
 
Lyrics: cell back tango (had it comin') - från musikalen chicago
 
 
 Saker jag har lärt mig denna afton:
 
* att göra fakeblod  med sirap är inte någon bra idé eftersom hela mitt golv + allt annat är kletig...

* jag måste skaffa mig ett stativ.

* jag har inget liv...

* åtgärd: skaffa fler vänner eller en pojkvän. kan inte fortsätta göra kaos varje natt...

* alternativt köpa ett liv. har hört det går att köpa i korsningen vid ica för ett bra pris...

* alternativt anmäla mig till någon form av kurs där min kreativitet inte tar till skada för någon.... 
 
 *eller så borde jag återgå till att skriva sorgsna små dikter och viska dom i hundens öra...

* eller så är jag bara sjuk i huvudet och borde läggas in på mentalsjukhus.
 
update: observera min sarkasm i detta inlägg. Jag är alltså inte självmordsbenägen

Heaven is a place on earth

 
Kom och tänka på att jag nästan aldrig tipsar om musik från kvinnliga artister så därför bjuder jag på en av mina all time favorites som är en underbar låt av Belinda Carlisle.