Byter blogg

 

Efter en massa krångel med blogg.se utan att få  något svar så sätter jag härmed ner foten och lämnar blogg.se och börjar blogga på spotlife istället. Krånglet är inte min enda anledning till varför jag flyttar, jag vill förnya mig och förhoppningsvis upptadera mig till det bättre eftersom jag är ganska less på att ha ungefär 100 besökare om dagen i flera år nu. Nej nu är jag redo att flyga!

Vi får se om jag lyckas bättre på spotlife, annars kanske jag kommer tillbaka till blogg.se
(nej jag kan fortfarande inte kommentera andra blogg.se bloggar men förhoppningsvis så har de läst mina klagomail och ordnar problemet inom en snar framtid)

Sandramusic.spotlife.se är min nya adress nu,
och ni som följer mig via bloglovin skall icke frukta,  min nya blogg kommer flyttas över så ni kommer snart kunna följa mig som vanligt snart. Men fram tills dess så är det sandramusic.spotlife.se som gäller!

 

Jag hoppas ni följer mig och min nya blogg
puss och kram och nyp i stjärten

sandramusic.spotlife.se


När bloggen är ens enda anledning att gå upp...


 
Det senaste året har för mig varit tufft på många sätt och vis, och det blev inte bättre när jag tog studenten förra våren och blev därmed arbetslös.
 
För nej, det är inte lätt att sitta på arbetsförmedlingens kurser med ens pappa som också är arbetslös,
det är inte lätt att höra hur alla kompisar får jobb efter jobb och början på ett liv mendans man själv står stilla.
(jag vet att jag låter självisk, men faktum är att jag inte skäms för min pappa, det är nog värre för honom att se ens barn hamna i arbetslöshet och jag är bara glad för mina vänners skull)


Som arbetslös så  är det inte mycket till vardag,  jag är en nattmänniska och är uppe om nätterna och vaknar vid 12.  I perioder har jag haft det väldigt jobbigt och den enda anledningen för mig att gå upp ur sängen är just bloggen, jag tycker det är roligt att blogga och dela med mig, jag tycker om att läsa andras bloggar och dela med mig av mina åsikter. Jag tycker om att gräva för att hitta ny musik att dela med mig av.
Som ni förstår så är bloggen viktig för mig nu när jag inte gör något om dagarna.
Men i flera dagar nu har det inte fungerat att ta emot kommentarer och kommentera andra blogg.se bloggar  och  jag skrev till supporten för några dagar sedan och har fortfarande inte fått något svar vilket gör mig riktigt less.
 
Just nu känns det som att ett bloggbyte är nära, men tills dess så vet ni varför jag inte skrivt så mycket personligt det senaste året och varför bloggen består av så mycket musik. För det är det jag gör om dagarna, lyssnar på musik och bloggar.


Kvällens underhållning får bli filmen äta,sova dö som handlar om en tjej som jobbar på fabrik och försörjer sig själv och sin arbetslösa far men sedan blir hon asvkedad från jobbet. Känns som en bra film att se för mig nu haha
 
Kan fortfarande inte kommentera andra blogg.se bloggar, så svarar här i inlägget :)

Nytt med 30 seconds to mars: Up in the air

Äntligen så är 30 seconds to mars här med ny singel som vi kan höra ovan. Markera era kaldendrar den 21 maj för då kommer albumet LOVE LUST FAITH + DREAMS ut! Åh vad jag önskar jag kunde gå på deras konsert på gröna lund i vår..

P.S är det någon annan än jag som inte kan kommentera andra blogg.se bloggar? kan du inte svara genom en kommentar så tweeta gärna (@sanpire) så jag vet vad jag ska skriva till supporten :)

This is us

Om en månad så firar Backstreet boys 20 år tillsammans (hey vart är datumen för albumet och turnén?!) och  den 14 april är det fem år sedan jag såg dom första gången. Klippet ovan är från this is us tour som jag såg 2009, tänka sig att jag sett detta live!
 
p.s  är det bara för mig som kommentarer inte kommer fram? eller ja det kan ni väl inte svara på eftersom kommentarer inte kommer fram..blogg.se fix your stuff! börjar seriöst överväga att byta bloggportal...

Jimmie Strimell lämnar Dead by april och blir ersatt av Christoffer Andersson

I flera veckor har det gått ett rykte bland fansen att Jimmie aka growlaren i bandet har lämnat Dead by april vilket Zandro Santiago idag bekräftade i sin blogg. Anledningen till varför Jimmie fått lämna bandet är för att det helt enkelt inte fungerar att hålla ihop ett band när en inte dyker upp vid spelningar och inspelningar vilket har skapat dålig stämmning mellan bandmedlemmarna och trots gruppterapi så fungerar det inte och det blev helt enkelt bäst att Jimmie fick lämna gruppen. Du kan läsa hela Zandros inlägg här

Christoffer andersson, eller stoffe som han kallas är den nya medlemmen och de håller   just nu på att spela in ett nytt album och redan i maj kommer vi få höra lite nytt från bandet!

I've been waiting for the angels to knock on my door I've been hopin' that everything could be like before

Jag får lika mycket rysningar som jag fick i december när jag såg detta i musikhjälpen (saknar't). Jävlar vilken röst Joey tempest har alltså!

Skivsläpp: the 20/20 experience - Justin Timberlake

Efter att ha lyssnat igenom Justin Timberlakes nya album så känner jag mig ganska mätt då nästan alla låtar på skivan är över 6 minuter långa och jag vet inte om det är för att den här typen av musik inte är min kopp te. Det är en fet och välproducerad skiva och man kan se framför sig en bra show. De låtar som fastnade för mig är mirrors som gått på repeat och let the groove get in.

Du kan lyssna på albumet i widgeten nedan eller klicka på bilden.

Closer - Tegan and Sara

Från ett tvillingpar till ett annat. Idag bjuder på en låt med kanadas svar på icona pop..eller ja typ.

The world is like a symphony. The moutains like the melodyÅh vad jag längtar tills snöhelvetet har smält och jag kan gå på promenader utan att frysa fingrarna av mig och sedan sitta någonstans och bara vara. Jag kan inte vara den enda som vill sitta vid något vackert landskap när jag hör denna underbara låten med ulrik munther.

(bilden är inte min utan från weheartit där jag heter sanpire om ni vill följa. Följer såklart tillbaka)

Happens in the dark - Jedward


Lördagsfeeling i form av ny musikvideo med vår allas favorittvillingar jao!
Lite kuriosa också så är låten skriven av svenskar, bland annat Jörgen Elofsson


Intervju med Angelica: "Little Mix står ut med sin coola, egna stil och deras speciella röster"

 
I denna veckas fan intervju så har jag pratat lite med en mixer . Ja det är ju det ett fan av gruppen little mix kallas.Mixern heter Angelica och bloggar på angelicabengtsson.blogg.se/

Little Mix är en grupp från Storbritannien som består av fyra tjejer, Perrie, Jade, Jesy och Leigh-Anne. Gruppen bildades under The X-factor (UK) 2011. Alla tjejerna sökte först som solo men blev, precis som One Direction, ihopsatta till en grupp. Tjejerna lyckades vinna X-factor de året och de var även den första gruppen att vinna, någonsin.2012 släppte tjejerna låten Wings och några månader senare släppte de deras första album DNA, som innehåller låtar som tex. "Change your life" och "Always be together".
Just nu turnerar tjejerna runt i Storbritannien där de framför sina låtar från deras album!
 
Berätta lite om hur du upptäckte dom och vad det var som fick dig att fastna!
Jag hörde talas om tjejerna via twitter och kände mig tvungen att söka upp dem och få reda på mer om tjejerna. Jag lyssnade på deras cover av Cannonball, men helt övertygad var jag inte. Sedan hörde jag låten Wings och då kände jag att "Wow, dessa tjejer har talang!". Sen när jag lyssnade på deras låt DNA kunde jag verkligen säga att jag gillade gruppen, för den låten gillar jag skarpt.
Vad som fick mig att fastna.. hm.. jag tror det är deras himla coola stil. De kör på sitt och gör sin grej, och de gör det så himla bra. Sen sjunger de alla otroligt bra, de är väldigt snygga och vackra tjejer och de verkar vara väldigt snälla och trevliga mot sina fans!
 
På vilket sätt skiljer sig little mix från andra artister?
Jag tycker Little Mix står ut med sin coola, egna stil och deras speciella röster. De är väldigt snälla och söta mot sina fans och de uppskattar allt deras fans gör för dem. De har hittat sin stil och sitt sound, och de går sin egna väg. Lite girlpower och det behövs verkligen!

Boybands/manliga artister har alltid fått större uppmärksamhet än girlbands/kvinnliga artister, vad tror du det kan bero på?
Jag tror det beror på att det är fler tjejer som visar sin kärlek till musik/artister och då blir det lätt att de boybands/manliga artister får mer uppmärksamhet eftersom tjejerna tycker de är snygga, söta osv. Om vi tar tex. Justin Bieber och Lady Gaga, de båda har mycket fans, men man ser/hör fler som är "Beliebers" än "Monsters" (som jag tror Lady Gagas fans kallar sig?) och jag tror det är på grund av just att han är kille och tjejer vill bli hans "special girl" medan man ser Lady Gaga mer som någon som sjunger bra/har bra låtar!

Har du sett eller kanske till och med träffat dem?
Nej, tyvärr har jag inte det, men skulle gärna vilja se dem live en gång i mitt liv, och att få träffa dem skulle vara väldigt kul!
 
Om du fick träffa dem och ställa en fråga ,vad hade du frågat?
Jag skulle nog frågat hur de klarar av all stress och press med musiken samtidigt som de har familjer, vänner och pojkvänner att träffa, umgås och hålla kontakten med. Alltså, hur det klarar det. Sen skulle jag såklart sagt till dem hur grymma de är och bett om autografer, haha! 
 
Har du någon favorit i gruppen? Varför isåfall?
Nej, jag gillar alla tjejerna. De verkar hur snälla som helst och de alla sjunger otroligt bra :)
 
Little mix är ju precis i början på deras karriärer,hur tror/hoppas du att deras framtid kommer att se ut?
Jag hoppas att tjejerna kommer släppa ett nytt album i höst och att de kommer lyckas slå igenom lika stort som tex. One Direction gjort. Det förtjänar de verkligen. Jag hoppas de får chansen att jobba med grymma människor inom musiken, jag hoppas 2013 bjuder dem på några priser/awards för deras hårda arbete och jag hoppas att de kommer göra en världsturne. Och jag tror verkligen att tjejerna kommer fortsätta leverera och vara grymma!

Har du någonsin fått negativa kommentarer för att du är ett fan av dom/om dom? hur har du hanterat det isåfall?
Nej, det har jag faktiskt inte. Tror det beror på att de inte är så kända och att inte så många vet vem de är liksom. Om jag skulle få det någon gång skulle jag inte direkt bry mig. Jag låter alla tycka och tänka precis vad de vill om artister och musik, och då hoppas jag att folk låter mig tycka och tänka som jag vill.
 
Vilka är dina tre favoritlåtar med dem?

 

I want it that way/Bye bye bye

Jag har väntat på denna stund sedan jag började kolla på glee vilket var 2009.
Jag fick ju mitt Michael Jackson avsnitt förra året och nu äntligen har de givit mig en Backstreet boys låt i glee i form av en mash up mellan BSBs i want it that way och nsyncs bye bye bye.
Tyvärr så fick ju bye bye bye den bästa rösten  av dom två  dvs Matt(will)men jag är nöjd ändå. Jag hoppas vi får se mer Backstreet boys i glee nu. Nu kan jag nästan dö lycklig!


Följ mig på spotify!

Upptaderade spotify idag och såg att man numera kan följa folk och eftersom jag ofta får fråga om jag har musiktips (konstigt med tanke på hela bloggen är full av musiktips) så tänkte jag dela med mig av min spotify där jag ta mig fan har all sorts musik, dessutom så lägger jag alltid till ny musik i min spellista music is love innan jag skriver om det på bloggen.

Brukar också själv få musiktips av läsare via kommentarer, alla musiktips är givetvis välkomna men det är lättare för mig om ni skickar via spotify :)

Du kommer till min spotify profil genom att klicka på bilden eller här
Känn dig fri att följa mig!

I'm sick of laying down alone with this fever

Denna låt tar mig så tillbaka tre år i tiden. Då gick jag första året på gymnasiet och väntade på att min korsettbehandling skulle ta slut. Och nu är detta klipp anledningen till varför jag önskade innerligt att yohio skulle 'göra en adam lambert' och hångla lite med basisten

Nytt med Håkan Hellström: Det kommer aldrig va över för mig

Efter att igår hört den premiärspelas i morgonpasset så har jag väntat på att den skulle släppas på spotify och nu är den här! underbara håkan, alltid lika bra text!

Whispers in the dark - Mumford & sons

Ny musikvideo med Mumford & sons jao!

"You don't stop being a soldier cause you got wounded in battle"

 


Testar blogg.se appen med en bild från instagram (sandratmusic)


Battle scars

Let me show you the song of my people. Detta är en låt som cirkulerat på bloggar som tillhör skoliosare och eftersom jag är musikbloggaren av oss så tar vi härmed patent på denna låt och klubbar på att det här är våran låt. Har självklart lagt till den i min skoliosspellista som heter thanks for making me a fighter

På tal om skolios så börjar det närma sig 2 år sedan jag var på återbesök hos doktorn efter min  avslutade korsettbehandling. Han sa då att jag skulle komma tillbaka för en sista koll om två år vilket är snart.

Om du fick se en artist/grupp som är död/inte längre aktiv, vem hade du sett?

Låt oss säga att vi kan åka tillbaka i tiden med en tidsmaskin och du fick chansen att se en artist/grupp live i konsert, vem hade du sett?
 

För mig hade det varit en ära att få se typ alla, men om jag måste välja en så väljer jag Michael Jackson eftersom han är min gud. Abba hade också vart stort att se.

Pompeii - Bastille

Har bara hört denna några gånger men den är ändå en ny favoritlåt för min del!

Kan dock tycka att han borde skaffa sig lite stake i videon. Istället för att springa ifrån alla demoner så kan man alltid slänga lite vigvatten och läsa latin för dem så blir man av med dem. Ett tips om ni någonsin skulle hamna i en sådan situation

Nytt med Agnetha fältskog: When you really loved someone

Agnetha Fältskog eller "den blonda tjejen i ABBA" som de yngre generationerna refererar henne som är tillbaka med en ny singel som är skriven av Jörgen Elofsson vilket  hörs. En mycket bra låt med 90-tals power aura och nu ser vi fram emot den 13 maj då vi får höra resten av Agnethas nya album. Heja Agnetha!
 
[spotify länken tycks inte fungera om du lyssnar via datorn, men på mobilen så fungerar det för mig]

Walking in your footsteps - Shout Out Louds

Bara jag som vill ut och skutta när jag hör denna?
Synd bara att det är snö och minusgrader ute. Vintern är inte bra för hälsan

All i want is you - Jedward


Dessa underbara tvillingar fungerar som ett serum mot söndagsångest och poff så blir man pepp en ny vecka!
För i övrigt så tycker jag mellanakten med dom vs Gina och danny kan ha vart den bästa mellanakten iår.Klipp här
 
Och så tycker jag att Jedward och Yohio borde ställa upp nästa år (Yodward?) tillsammans och så sean banan och after dark. Då kan jag dö lycklig

Hold me now - Johnny Logan

Bjuder på en vinnarlåt i eurovision 1987, en låt  som man vill klämma i ordentligt på refrängen.
Ska göra en best of eurovision när det börjar närma sig, men denna är helt klart en av favoriterna.

För i övrigt så hörde jag vår nya sångfågel Robin Stjernberg sjunga denna i så ska det låta för några veckor sedan, så bra!

IT'S ALL BECAUSE OF YOOOOUUUUUUUU

Nu sitter jag här med skakiga  fingrar och ska skriva ett grattis-till-vinsten inlägg.
Nu har vi en vinnare i melodifestivalen 2013, ROBIN STJERNBERG!!(eller roger som min mor tror han heter)
Är så glad för Robins skull, kärring som jag är så blev jag rörd när han vann, så värd det!


Nu laddar vi inför eurovision!!

Final ikväll!Ovan ser vi vilka två jag håller mest på ikväll, båda två väldigt fina och genuina killar vars låtar är mycket arena vänliga. Ulriks nummer får pluspoäng för jag älskar enkelheten i att han bara står. Loreen bevisade förra året att det inte behövs massa dansare och pyroteknologi för att det ska bli bra. Robins pipa mot slutet får pluspoäng.

Om ingen av dessa herrar ovan (obeservera att vi bara har en kvinna i finalen dvs louise, skämmes!) så tycker jag Yohio ska vinna.
Annars tycker jag också att state of drama och ralf gyllenhammar är bra, så det vore inte helt åt helvete om någon av dom vann.Skivsläpp: Hurts - Exile

Äntligen är Hurts här med ett nytt album som jag givetvis har lyssnat igenom.
I jämförelse med deras första så känns detta lite mörkare och man blir både berörd och smådeppig av de träffsäkra texterna och den  tunga men ack så vackra musiken.


Mina favoritlåtar på albumet är Miracle, Blind,Heaven, Help, The Crow och Somebody to die for. De tre sistnämna blev jag så berörd av att jag nästan höll på att börja gråta.

Du kan lyssna på albumet genon att klicka på bilden eller i widgeten nedan

What it feels like for a girl

Bjuder på denna tänkvärda låt såhär på den internationella kvinnodagen vars orginal är av Madonna men här framförd av killarna i Glee. Tipsar också om en gala, "en kväll för världens döttrar" på tv3 ikväll med bland annat underbaraste Sarah Dawn Finer

"Girls can wear jeans
And cut their hair short
Wear shirts and boots
'Cause it's OK to be a boy
But for a boy to look like a girl is degrading
'Cause you think that being a girl is degrading
But secretly you'd love to know what it's like
Wouldn't you
What it feels like for a girl"

Skivsläpp: State of drama - fighter

Nu har State of drama släppt sitt debutalbum och jag har givetvis lyssnat igenom det.
Jag tycker deras låt i melodifestivalen falling är bra och fin och växte ju mer man lyssnade på den, men den sticker inte ut från annan collage rock/hårdpop/rixfm rock.

Det finns några bra låtar på skivan, jag gillar fighter, falling, love 4 money och rain men annars så har den här genren en tendens att allt låter likadant och likaså albumet.

Du kan lyssna på albumet här nedan i widgeten eller klicka på bilden för att lyssna på den.


Känn ingen sorg

Nu har vi äntligen en film som är baserad på Håkan Hellströms musik och i huvudrollen  har vi Adam Lundgren (torka aldrig tårar utan handskar). Självfallet  utspelar sig filmen i göteborg och alla talar göteborska.

Alltså åh jag måste se den här filmen, dels för att jag fortfarande är kär i Adam Lundgren och kommer bli kärare eftersom han spelar gitarr och sjunger (?) i filmen och dels för att den handlar om musik och så älskar man ju göteborg. Vilken underbar kombination!


Trodde filmen skulle komma nästa sommar eftersom den typ spelades in i höstas, men så fel jag hade!
den 24 juli har den biopremiär!

Homewrecker - Marina and the diamonds


It's better to feel pain than nothing at all


Musiktips: Rizzle Kicks

Bjuder på lite skön brittisk hip hop såhär på kvällskvisten.

 

Harlem shake supernatural style

Precis när jag trodde jag var less på alla jävla harlem shakes som dyker upp överallt  och vid det här laget har ALLA varit med i en sådan video och det känns som att man inte är en god medborgare om man inte vart med i en (vilket inte jag har oops)

Men så postades denna video innehållandes castet och crewet från min favoritserie supernatural.  För det första är jag inte ens förvånad över detta, för det andra älskar jag hur allt är på plats. För det tredje så nådde harlem shake sin topp av awesomeness

Skivsläpp: Ulrik Munther - Rooftop

Jag har den senaste timmen legat och myst i sängen med Ulrik Munther, eller ja iallafall hans nya skiva Rooftop som bland annat Erik Hassle & Christian Walz står bakom vilket man också kunde höra i låttexterna och det känns som Ulrik hittat sin röst bättre i denna skiva och så även lite mer feeling på det!
Ulrik Munther är en jävla talang vars framtid ser mycket ljus ut om han fortsätter göra sin grej.
 
På albumet hittar vi givetvis Tell the world i'm here och san fransisco says hello, mina övriga favoriter är crash test dummy, Born to get older, 8:45, Rooftop och symphony.
Du kan lyssna på den nya albumet genom att klicka på bilden eller lyssna i widgeten här nedan.

King of the world - First Aid Kit

För ungefär två veckor sedan kammade First Aid Kit hem hela fyra grammisar  vilket jag tycker dom om någon förtjänar. Jag tycker mycket om First Aid Kit och att de vågar köra på sin egna stil, skriva egna texter och musik trots deras unga ålder. 
 
Bjuder på denna sköna låt som får en att längta till sommaren då de också kommer hit och spelar och jag hoppas jag får chansen att se dom då!

"Now I wasn't born for anything
Wasn't born to say anything
Oh I'm just here now and soon I'll be gone
I'm nobody's baby
I'm everybody's girl
I'm the queen of nothing
I'm the king of the world"
 
 

#NowPlaying: Black box - Blue


So wonderful - Emilia Mitiku

Bjuder på denna underbara låten med Emilia Mitiku  vars  låt ' big big world' jag trallade runt på när jag var liten. Kul att få höra lite nytt från henne, eller vad säger ni?

"Jag vill i mitt liv få älska någon som älskar mig"

 
 
"Jag vill i mitt liv få älska någon som älskar mig"
- Benjamin Nilsson i Torka aldrig tårar utan handskar del 1: kärleken av Jonas gardell
 
 

Just give me a reason - p!nk ft. Nate Ruess

 Jag har nästan alltid en låt på hjärnan när jag vaknar och idag hade jag denna spelandes i mitt huvud. En riktigt bra låt som blev bättre i sällskap med Nate Ruess från gruppen Fun.

One Direction + The Jacksons = sant?

The Jacksons, alltså Jermaine,Tito,Marlon &  Jackie Jackson  är återförenade för en turné  och i veckan var de i storbritannien där de blev frågade vad de tycker om  nuvarande birittiska pojkband (One Direction).
"One Direction påminner oss om när vi var yngre, sade den äldsta brodern Jackie innan han lade till:
jag har några låtar till dem att spela in så vi kommer höras av snart"

Nu vet inte jag vad det handlar om, men det ryktas om att det kan vara så att One Direction spelar in en studioversion av deras cover på Michael Jacksons man in the mirror. Vad andra oroar sig för är att Jackie aldrig var den som stod för Jackson 5s stora hits.
Men vem vet? återstrår att se vad som händer!

We got the world - icona pop

Ikväll blir det tjejmiddag och eventuell utgång efteråt (beror på för min del hur pepp jag är på att trotsa den förbannade snöstormen haha). Hur som haver blir det skönt med lite kvalitetstid med nästan alla mina brudar

Best of: Simon & Garfunkel

Jag fick en förfrågan av en läsare att öppna en kategori med 60-80 tals musik men eftersom jag har all sorts musik från alla decenier i en och samma kategori så tänkte jag denna vecka tipsa om Simon & Garfunkel som vi alla säkert hört om men inte riktigt fattat vilka de var om man inte växt upp med deras musik och jag tror att man precis som coldplay måste komma upp i en viss ålder för att gilla det.

Simon & Garfunkel är en amerikansk folk-rock-duo vars namn kommer från efternamnen Paul Simon och Art Garfunkel. Dom var största duon under 60-talet och Paul Simon skrev låtarna och båda sjöng.

Här är mina favoritlåtar med Simon & Garfunkel:
 
 
Har du någon favoritlåt med Simon & Garfunkel?

Happy Birthday Jensen Ackles!

Idag fyller en av mina favoritkarlar som också råkar vara en av mina favoritskådespelare i favoritserien supernatural och jag blir alltid kär på nytt när han sjunger

Rock By Sweden

Jag har velat haft ett smycke från Rock By Sweden som är en av Laila Bagges företag sedan jag såg henne ha på sig döskalle halsbandet i idol juryn för några år sedan. Smyckena är helt i min smak och jag ska banne mig unna mig ett rock by sweden smycke när/om jag får ett jobb! Eller om någon skulle få för sig att köpa något dyrt men skitsnyggt  till mig så... ;)