America - First Aid Kit [Simon & Garfunkel cover]

spola ca 30 sekunder
 

På polar music prize 2012 var det Paul Simon som blev hyllad och  systrarna i First aid kit sjöng Simon & Gartfunkels gamla dänga america och  det gjorde dom helt fantastiskt tycker jag, jag satt med ståpäls under hela klippet.
 
First aid kit är verkligen två talanger som är alldeles för underskattade här i sverige.

"Freedom is a length of rope, god wants you to hang yourself with it"


If i am a stranger


Klart ni ska ha lite ögon och örongodis såhär på lördagsaftonen och denna gång i form av underbaraste Olle Hedberg som laddade upp en ny cover i veckan som jag fick tårar i ögonen av första gången jag såg/hörde den.Dels för att det är så fint och dels för att det känns som om han gått igenom nåt under tiden han vart borta.

One day you'll see. Wish I could be. Part of your world

Varje gång jag ser denna stad (New york) på tv/film så är det en röst inom mig som säger att där kommer jag bo. Där kommer jag gå. Där kommer jag vara. Dessa tanker faller som om det vore en självklarhet, något helt naturligt.

Kanske är det så att det är till för att jag ska dit. Kanske är det så jag bott där i ett tidigare liv . Kanske är det så att jag inte alls kommer trivas i staden.
Men jag vet att USA har något som väntar på mig. Så dit ska jag.

American pie - Madonna

En låt som jag tyckt om och lyssnat på sedan jag var liten. Madonna är inte någon stor favorit precis men hon har en hel del bra låtar ändå

Skolios och smärta

 Nästan varje dag läser jag hur mina kära  skoliosare lider av deras skolios, de lider av en smärta som jag önskar med hela mitt hjärta jag bara kunde ta ifrån dom. Trots att de genomgått behandlingar som ska göra ryggen bättre så finns smärtan ändå kvar och några av dom behöver ta tabletter för att minska smärtan.

Jag må vara något sorts mirakel, jag måste ofta påminna mig själv att jag faktiskt också har skolios. Att jag faktiskt blev behandlad för den i nästan tre år. Trots mina nästan 30 grader så känner jag aldrig av någon form av smärta.

Visserligen kunde jag känna mig trött i hela kroppen efter att ha släpat tunga kartonger och sprungit runt hela dagarna på praktiken i trean. Och visserligen kan jag känna mig trött/ha ont efter att ha suttit i samma knepiga ställning i flera timmar med datorn på sängen. Men det känns ändå som att alla människor får ont i ryggen av  sånna saker.



Men jag har ändå för min skull bestämt mig att så fort jag börjat fått någon inkomst så ska jag  skaffa gymkort.  Detta för att jag vill bygga upp muskler i min rygg så jag slipper oroa mig för att få en dålig hållning igen.
Jag har provat göra övningar  i mitt lilla rum men jag tycker det är förbaskat tråkigt och känns sådär att inte kunna göra övningar utan att stöta i någon möbel. Nej. Gym får det bli.
Under  lite mer än en månad i tvåan fick vi gymma på idrotten och jag förvånade mig själv och tyckte det var kul och jag kände mig stark i kroppen efteråt.
 

Nytt med Ke$ha: Die young



Här kommer senaste singeln från key-dollar-sign-ha.Är det fredag så är det!

"you built up a world of magic because your real life is tragic"




Vissa dagar är jag bara så sjukt borta och då är jag verkligen inne i min egna lilla värld.
Låter typ som att jag blir apatisk och okontaktbar, men jag är bara en drömmare och ibland drömmer jag lite mer en vanligt.

Chasing pavements - Adele

Den kvinnan.Den Rösten.Den låten.

Best of: Europe


Europe är en svensk stolthet som bildades 1978 och har sålt över 20 miljoner album vilket gör gruppen till till Sveriges genom tiderna största rockband.

Här är mina favoritlåtar med bandet:






Small bump - Ed Sheeran

Idag har jag blivit förföljd av Ed sheeran. Iallafall av hans  musik.  Lyssnade på en av hans låtar imorse innan jag drog till  stan  med min delhövding och i många affärer så  spelades ed sheeran låtar och jag kan såklart inte låta bli att sjunga med. Detta fenomen hände också när jag var själv i en affär senare på dagen och det är ju inte mer än rätt att jag delar med mig utav detta fantastiska musikfenomen i min blogg också.
 
P.s Vill också passa på och tacka för den fina respons jag fått på min outfit nedan  och min tidigare outfit.
Ska absolut bli bättre på att lägga upp outfits. Kanske till och med så att jag skaffar ett konto på lookbook. kanske.

We weren't born to follow

|Väst: H&M | Tröja: Rut mfl. | Halsband:Lindex | Strumpbyxor H&M|

Landslide - Fleetwood mac



Jag har som ett mål i livet att lära mig att spela gitarr och denna låt gör mig extra pepp. Måste dock  skaffa mig en gitarr först vilket kommer dröja ett bra tag. Men drömma kan man alltid. Låten är ju underbar iallafall

Skivsläpp: Mika - The origin of love

Mannen  med den fantastiska falsetten är tillbaka med sitt tredje studioalbum the origin of love.
Mika fungerar lite som ett serum för depression för min del, det är omöjligt att inte bli glad av hans musik.

Detta album sticker dock ut från de två tidigare men det är fortfarande väldigt mika och anti-depression.

Du kan lyssna på albumet här nedan i widgeten, klicka på bilden eller lyssna i itunes alternativt köpa skivan  i affär.


 

Wolf - first aid kit

Jag vet att jag har bloggat denna förut men då fanns den varken på spotify eller som officiell musikvideo  och den är ju så underbar att jag delar med mig av den en gång till.

Red riding hood

En bra sak att det är höst och börjar bli kallare är att jag äntligen får använda min kära röda kappa.
Minns att jag blev så glad när jag fann den på cubus förra året då jag var på jakt efter en bra röd kappa med huva och så hette den Sandra. Kände redan då att det var meant to be och nu ett år senare är vi lyckligare än någonsin

Shake,Shake,Shake - Bronze radio return


Skivsläpp: Mumford & sons - Babel

Finns inget bättre sätt att inviga den nya veckan med att avlyssna mumford & sons nya album babel som släpptes idag.  Finns ta mig fan inget annat som låter som mumford & sons och med det vill jag säga enjoy och ha ett trevligt hallelujah moment.


Du kan lyssna på albumet genom att klikca på bilden eller lyssna i widgeten nedan.
Den finns också på itunes och i affärer.
 

Longing for lullabies - Stephen simmonds [kleerup cover]



Stephen är ta mig fan en av sveriges mest underskattade artister, underbar röst har han!

The vandenberg by Andreas Franke

Kreativ snubbe dendär Andreas Franke, utställningen av dessa fantastiska foton är... under vatten!

All these things that i've done - The killers




I got soul but im not a soldier



Stoppa utvisningen av Hadille



20 dagar efter att Hadille fötts i lund så försvinner hennes mamma spårlöst. Mammans make (ej flickans far) tar hand om henne. När Hadille är 4 månader gammal tas hon in på sjukhus med skador som var livshotande. Maken misstänks ha misshandlat flickan. Hadille  får bo hos en fosterfamilj i broby.

Idag är Hadille 2 år och får inte längre bo hos sin fosterfamilj.
Hadille ska utvisas till frankrike eftersom hennes mamma är fransk medborgare och därmed Hadille också. Detta trots att ingen vet vart hennes biologiska mamma och pappa finns.


Vad säger  då migrationsverket till sitt försvar?
" Vi bedömer att de ansträngningar som behöver göras för att återförena mor och dotter sker bäst i hemlandet frankrike. Detta för barnets bästa. Det finns inte tillräckligt många skäl att bevilja tillstånd för att hon ska få bo i sverige"

 
Hur fan i helvete kan man bara vända ryggen mot ett barn?
Hur fan kan man skicka ett barn till ett land där ingen kommer och ta emot henne?
Det är bara några få frågor i mitt huvud just nu...

Men istället för att fråga hur det ens kan förekomma tycker jag vi tar och gör något åt saken och skriver på denna namnlista för att stoppa utvisningen av Hadille.
 
 

Song for the unloved



Idag kollade jag på kanal5s nybyggarna där den arge snickaren levde som hemlös och träffade hemlösa här i sverige . Flera av de hemlösa var i min ålder och har vart hemlösa sen tidiga tonåren och tjejerna tvingas prostituera sig för att klara sig. Det är helt omöjligt att inte bli berörd av det programmet,  många tror att alla har ett val att man på något sätt kan välja att inte hamna på gatan, men dessa  personer  har ett jävla livsöde så det är fan fullt förståeligt att det gått som det gått.

Hur som haver  bjuder jag på en låt som passar in på ämnet. Enjoy!

Nytt med Danny Saucedo: All in my head

 
Älskar Danny men denna var inte alls min musiksmak. Kan dock tänka mig att den är bra att dansa till på klubben. Men vi har ju ingen klubb för oss  yngre längre.

Live while we're young - One Direction



Inleder min fredag men en kopp kaffe och den sprillans nya låten och videon från one direction. Låten finns ännu inte på spotify men snart så!

3 words, say it and i'm yours: I got food

 
Hemkommen från kvällens restaurangbesök. Andra gången vi våldgästar vår vän Jennifer på jobbet. Annan restaurang denna gång dock. Mycket god mat här med, jag åt kyckling och strips som ni ser. Gott sällskap och god mat!

Talking about a revolution



Hej vänner.
Här sitter jag och njuter av klipp på Olle Hedberg. Så underbart att han jobbar på nytt material. Åh vad jag längtar!
Men fram tills dess får vi njuta av de klipp som finns.


Blir för i övrigt dåligt med bloggning för min del idag. Ska ut och käka med några väninnor ikväll

Boktips: Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón

Handling:
"Daniel är tio år när han finner romanen Vindens skugga. Han blir fullkomligt besatt av boken och dess mystiske författare, den bortglömde Julián Carax. Sökandet efter svaren på gåtorna som omger boken kommer att prägla Daniels liv för all framtid. Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels liv alltmer påminna om Julián Carax?"

Detta är ta mig tusan en utav de bästa böckerna jag någonsin läst. Språket var så vackert och hela boken i sig känns speciell. Har aldrig läst något liknande. Kommer absolut läsa fler av författarens böcker. Det var faktiskt en blogg läsare som tipsade mig om denna och nu tipsar jag om den till er

Just a small town girl living in a lonely world

Glad tjej bjuder på en av sina absoluta favoritlåtar aftonen till ära. Enjoy!

Nytt med Bosson!



Bosson, eller Staffan Olsson som han egentligen heter är tillbaka med nytt.
Ni kanske känner igen honom som en stor 90-tals ikon med låtarna 'one in a million' och 'i believe' men nu är han tillbaka med denna poppiga klubbdänga som får oss alla i party mood.

låten heter Love is in the air och ni kan lyssna på den nedan:

Angeles - Steve Carlson ft. Jensen Ackles

 
Idag har jag tillbringat dagen som död. Dog nämligen när jag hörde och såg denna imorse.
Jensen är en av mina favoritkarlar och jag visste ju redan att han kan sjunga så jag borde vart beredd på  mitt öde men nej, jag dog som sagt.


För i övrigt är det en himla fin och skön låt... lika fin som Jensen själv. Åh nu dör jag igen. Jobbigt dethär.

Art never comes from happiness

Jag tror alla har ett behov av att uttrycka oss och avlasta saker. Jag vet inte hur det fungerar för er när ni är nere och hur ni hanterar det. Vissa har svårt att äta, vissa äter extra mycket, vissa skadar sig själv eller tar ut sina problem över andra, vissa pratar med någon om det, vissa tränar och vissa blir precis som jag.
 
När jag är nere så är det alltid då min kreativitet kommer fram på riktigt. Så fort  något känns för starkt eller för svårt att hantera på egen hand så måste jag skapa något. Det kan vara allt ifrån att rita något, fota något till att skriva en dikt.  För mig är kreativitet ett sätt att släppa ut allt och avlasta det jag känner när jag själv inte vet vad jag ska göra åt saken.

Jag måste helt enkeltsysselsätta mig själv så fort demoner knackar på dörren, för jag vet att om jag inte uttrycker mig själv och på mitt sätt hanterar saker så kommer de där förbaskade demonerna ta över mig igen. Och jag vet precis hur svårt det är att bli av med dem. För hanterar man inte sina  känslor och låser in dom i ett rum så kommer dom förr eller senare att hitta ut. Och då går det illa.


 
 
Hur gör ni när ni är nere?

Wish i could fly - Roxette


Nytt med Christina Aguilera: Your body

 
Har sett fram emot lite nytt med Xtina och jag hade hoppats på att soundet skulle vara som på albumen back to basis som innehöll bland annat låtarna ain't no other man och candyman som verkligen var ett unikt sound. Gillade inte alls hennes platta bionic som kom ut 2010 men älskade burlesque soundtracket, så frågan är då vad jag tycker om denna?

Jag tycker att det är en bra låt blir bättre ju mer man lyssnar på den och som man blir träningspepp av men kanske inte det bästa jag hört från henne. Vad tycker ni?

It's time - Imagine dragons


Chromatic by tyler shields


Själen av en vän - Ken ring ft. Million Stylez



Kära vänner, första gången jag hörde denna vilket var igår kväll så blev jag sjukt berörd. Nästan så att man kan känna sorgen efter denna vän. Så himla fint!

På tal om vänner ska jag  träffa hela ligan idag för att fira en (sen) födelsedag. Blir fint de!

I shoes you


Skopunkten|Skopunkten|Dinsko|H&M|H&M|Skopunkten

 
Behöver verkligen ett par kängor eller liknande nu när både hösten och den oundvikliga vintern närmar sig.  Måste dock klara mig på mina converse att tag till, men drömma kan man alltid

Carry on wayward son - Kansas

 
Idag kära vänner bjuder jag på en av mina absoluta favoritlåtar som också råkar vara min favorit tv-series theme song typ. Detta resulterar i att jag inte kan lyssna på denna låt utan att bli emotionellt berörd. Men jag delar med mig av den ändå eftersom serien (supernatural)  snart kommer med säsong 8, släppte säsong 7 bloopers häromdagen som jag för i övrigt dog av och så har dom fått 10.000 000 likes på facebook.

Don't you worry child - Swedish house mafia


Next to me - Emeli sandé

 
Ärligt nu så har jag lyssnat på denna låt i typ ett halvår och tro det var beyoncé som sjöng, men det är ju denna sköna böna som sjunger! duktiga kvinnor båda två

Pray to your god, open your heart. Whatever you do, don't be afraid of the dark. Cover your eyes, the devil's inside

Foto & redigering: Jag
Modell: Min vän Jennifer
 
Till alla er som slängde vigvatten på skärmen så kan jag lugna ner er med att det är photoshop som står bakom detta och min vän jennifer är inte någon demon. Men jag ska läsa en exorsism för henne. Better safe than sorry liksom.



Kungligaste introt jag någonsin beskådat

 
Kära vänner, detta är ta mig fan det kungligaste introt jag någonsin beskådat i svensk tv. Detta är alltså introt till kristallen galen som var förra veckan och det är totalt omöjligt att inte bli glad av att se detta.
Älskar hur det börjar med någon sorts the hangover inspirerat tema som övergår till biljakt som övergår till  något som känns som taget ur glee och under dessa 7 minuter får vi träffa hela sveriges tv-elit, alla är med!
 
Som sagt, kungligt var ordet men  går det att förvänta sig något annat av filip och fredrik?

Nya albums som släpps denna höst




Jag vet att många tycker det är trist med höst men det kommer släppas en hel del bra musik innan detta år i över, så märk era kalendrar ifall någon artist/band du gillar släpper nytt i höst:
 
18 September
Carly Rae Jepsen
Kanye west
Nelly Furtado
Ne-yo
P!nk
The killers


25 September
Green day
 
9 Oktober
Ellie Goulding
The script
 
16 Oktober
Kiss
Mika


23 Oktober
Taylor swift


6 November
Aerosmith


13 November
Celine Dion
Green day
One Direction
OneRepublic

27 November
Alicia keys


 
Något du ser fram emot?
jag själv ser fram emot Celine Dion, Mika & OneRepublic

My weakness - Kris Allen



Nytt med Robbie Williams: Candy



Robbie Williams släpper albumet 'take the crown' den 2 november och häromdagen släpptes första singeln från albumet. En riktig feelgood låt som man blir pigg av.

Larger than life



Idag mina kära vänner har jag gått upp tidigt för jag ska ut på äventyr större delar av dagen. Vad för sorts äventyr vill jag inte berätta ännu men ni kan spekulera om ni vill. Hoppas verkligen jag gör ett bra intryck och att det går vägen.
Jag är en sådan person som väldigt sällan blir nervös men skulle ändå uppskatta om ni önskar mig lycka till och håller tummarna.
 
Självfallet laddar jag med mina favoriter, helt omöjligt att inte le när man hör/ser denna

Does this darkness have a name?


“Does this darkness have a name?
This cruelty, this hatred.How did it find us?
Did it steal into our lives or did we seek it out and embrace it?
What happened to us?
That we now send our children out into the world like we send young men to war, hoping for their safe return but knowing that some will be lost along the way.
When did we lose our way?
Consumed by the shadows, swallowed whole by the darkness.
Does this darkness have a name?
Is it your name?”
- One tree hill
 
Ja jag känner för rädda-världen-inlägg idag. Och vad passar bättre med det än just idag.

Some things in life they just don't wanna see



Visste ni att Michael Jackson skulle haft ett möte i  en av tvillingtornen world trade center samma morgon som attacken skedde. Michael missade dock mötet eftersom han försov sig... och tur var väl det. Fy fan jag säger det igen, något  står jävligt fel till när det kommer till 9/11 attacken.

Valde att dela med mig av denna låt idag för den är så sjukt stark, bara genom att se videon och lyssna på texten så förstår man hur förbannad Michael var när han skrev denna.
 

9/11



Idag är det 11 år sedan som tvillingtornen world trade center i new york föll och pentagon i washington DC blev attackerat.

Jag känner sånt stort obehag över denna dag och när jag ser bilder så knyter sig hela magen. En känsla som jag inte kan förklara. Kan bero på att jag de senaste åren haft mardrömmar kring detta till den grad att jag ett tag inte vågade sova vilket resulterade i att jag blev ännu mer jagad av detta. Det är något som säger mig att det inte var ett vanligt terrorattentat, något som inte riktigt stämmer. Jag tror vi är fler som känner så.

Kära vänner, vi får aldrig glömma vad som hände denna dag för 11 år sedan. aldrig.
Kram på er!

Dance in the neon light - Lena PH ft. Dead by april



Nog för att låten är riktigt jävla bra men jag hade glömt hur bra framträdandet var från förra årets melodifestival. Så grymt  av Både Lena och Dead by april.

(ja, jag saknar melodifestivalen. Hej schlagerbög)

Låtar skrivna av Andreas Carlsson

 
Andreas Carlsson som ni kanske känner igen från den före detta idol juryn och numera jury i x factor  är ju en av våra främsta låtskrivare. Har tidigare skrivit att jag ser mycket upp till Andreas och idag tänkte jag dela mig mig av låtar som han skrivit, mina personliga favoriter är såklart Backstreet boys låtarna och de övriga  första 10 i min  spotifylista här nedan. Enjoy!
 

Ny musik: I Will wait - Mumford & sons



Första singeln från deras kommande album som släpps den 24 september är här.
Älskar ju detta band  och tycker uppenbarligen att denna är bra.


Vargsången

 
"vargen ylar i nattens skog,
han vill men kan inte sova.
Hungern river hans vargabuk,
och det är kallt i hans stova.
Du varg, du varg, kom inte hit,
ungen min får du aldrig.

Vargen ylar i nattens skog,
ylar av hunger och klagan.
Men jag ska ge'n en grisasvans,
sånt passar i vargamagar.
Du varg, du varg, kom inte hit,
ungen min får du aldrig.

Vargen ylar i natten skog,
och hittar sig inget byte.
Men jag ska ge'n en tuppakam,
att stoppa ner i sitt knyte.
Du varg, du varg, kom inte hit,
ungen min får du aldrig.

Sov, mitt barn, i bädden hos mor,
låt vargen yla i natten.
Men jag ska ge'n en hönsaskank,
om ingen annan har tatt 'en.
Du varg, du varg, kom inte hit,
ungen min får du aldrig."


Vargar är så fina tycker jag, nästan lika fin som sången som Ronjas mamma sjunger i ronja rövardotter.
Jag ska också sjunga denna för mina barn som godnattvisa

 

First aid kit - Emmylou


After the storm

"And there will come a time, you'll see, with no more tears.
And love will not break your heart, but dismiss your fears.
Get over your hill and see what you find there,
With grace in your heart and flowers in your hair."

- Mumford & sons

Save the world - Martin Björn [Swedish house mafia cover]



Martin Björn från Vakna med the voice gjorde en cover av swedish house mafias hitlåt save the world. Resultatet ser vi ovan. Inte nog med att han är snygg, han kan sjunga också.

Fin låt - fult omslag

 
Uttrycket döm inte boken efter dess omslag borde vara en regel för skivor också, detta omslag är ju inte så inbjudande med tanke på att den fokuserar på ett getarsel. Bara gud vet varför fotografen valde denna smickrande uppsättning med gätter och strandpojkar.
 
Låten är iallafall riktigt fin, jag tror ni faktiskt känner igen den.
 
Vet du någon fin/bra låt med ett fult omslag?
kommentera eller maila till [email protected]
 
Vi kan också passa på att leka en lek, hur många gätter  finns det på bilden?

Walk the moon - Anna sun



Med denna färgsprakande härliga video och låt vill jag önska er en riktigt fin helg ❤

MTV VIDEO MUSIC AWARDS 2012 resultat


Video of the Year
  Rihanna, 'We Found Love'
Katy Perry, 'Wide Awake'
Gotye, 'Somebody That I Used To Know'
Drake feat. Rihanna, 'Take Care'
M.I.A., 'Bad Girls'

Best New Artist
One Direction, 'What Makes You Beautiful'
Fun. feat. Janelle Monae, 'We Are Young'
Carly Rae Jepsen, 'Call Me Maybe'
Frank Ocean, 'Swim Good'
The Wanted, 'Glad You Came'

Best Hip-Hop Video
  Drake feat. Lil Wayne, 'HYFR'
Childish Gambino, 'Heartbeat'
Kanye West feat. Pusha T, Big Sean & 2 Chainz, 'Mercy'
Watch the Throne, 'Paris'
Nicki Minaj feat. 2 Chainz, 'Beez in the Trap'

Best Male Video
Chris Brown, 'Turn Up the Music'
Justin Bieber, 'Boyfriend'
Frank Ocean, 'Swim Good'
Drake feat. Rihanna, 'Take Care'
Usher, 'Climax'

Best Female Video
  Nicki Minaj, 'Starships'
Rihanna, 'We Found Love'
Katy Perry, 'Part of Me'
Beyoncé, 'Love on Top'
Selena Gomez & The Scene, 'Love You Like a Love Song'

Best Pop Video
  One Direction, 'What Makes You Beautiful'
Fun. feat. Janelle Monae, 'We Are Young'
Rihanna, 'We Found Love'
Justin Bieber, 'Boyfriend'
Maroon 5 feat. Wiz Khalifa, 'Payphone'

Best Rock Video
  Coldplay, 'Paradise"
The Black Keys, 'Lonely Boy'
Linkin Park, 'BURN IT DOWN'
Jack White, 'Sixteen Saltines'
Imagine Dragons, 'It's Time'

Best Electronic Dance Music Video
  Calvin Harris, 'Feel So Close'
Duck Sauce, 'Big Bad Wolf'
Skrillex, 'First of the Year (Equinox)'
Martin Solveig, 'The Night Out'
Avicii, 'Le7els'

 

De fetmarkerade är alltså vinnarna. One direction vann två priser och biebsan inget alls. Detta efter ett krig mellan directioners och beliebers, tycker det är onödigt och barnsligt hur mycket hat de två fanskarorna ger varandra under dessa tider men men.
För i övrigt är jag nöjd med resultatet, hade dock velat se att fun. drog hem minst ett pris.


Janglin - Edward Sharpe and the Magnetic zeros


Fina klänningar från zalando.se

 
Jag är en ytterst mysterisk figur. Jag hatar att klä mig flickigt men ändå så tycker jag mycket om att ha klänning på mig även fast det inte sker så ofta eftersom jag bor i ett kallt land och är inte kändis.  Antar att så länge klänningarna jag bär inte är helt rosa med för mycket blommor och volanger så går det bra. Jag älskar klänningar i lite 50/60-tals stuk.

Highway man - Hoffmaestro

 
Gammal låt jag vet, men den är ju så skön!

Heja Gina

Bild: expressen
Redigering: jag
 
I måndags när det stora tv-priset kristallen hade sin gala  så kammande ingen mindre än Gina Dirawi hem priset för bästa kvinliga programledare, nominerade i samma kategori var Reneé Nyberg, Sofia wistam och till sist Gry forsell som hamnade tvåa men Gina vann!
Detta är ett pris som svenska folket har fått rösta fram och jag vet inte vart jag ska börja...

...Låt oss börja med att säga grattis Gina.
Detta är en tjej jag följt sedan hon hade en blogg här på blogg.se och gjorde videos på youtube som var inspelade i badrummet hemma i sundsvall och hon är en av mina förebilder så jag behöver väl inte säga hur förbaskat stolt jag är över henne?
I och med att hon vann det här priset hoppas och tror jag att det stora tv folket kommer hugga tag i henne.
Heja Gina!

Blir nog en bra TV-höst dethär

 
Blir nog en riktigt bra tv-höst även i sverige iår. Ser mycket fram emot att se Anders bagge i körslaget och Andreas Carlsson i x factor. Men med handen på hjärtat trodde jag först att trailern för x factor var en reklam för menskydd,spiderman eller något demoniskt och när marie serneholt dök upp i slutet var jag säker på att det var demoner det handlade om. Men nej det var X factor. 
Körslaget börjar på lördag och X factor på söndag
 
 
 

Nytt med Alicia Keys

 
Äntligen har Alicia Keys släppt lite nytt. Nya singeln heter Girl on fire och finns i två versionern, en med bara Alicia och en där Nicki Minaj är med i ett hörn. Avgör själv vilken version du gillar bäst.

Feel again - OneRepublic



OneRepublic är en av mina favoritband och de ha rnu släppt en ny singel  som heter 'feel again' från deras kommande album 'life in color' som är deras tredje studioalbum.
 
Jag tycker både låten och videon är underbar.

Hot blooded



 
Tröja H&M
Shorts H&M (gamla)
Halsband Lindex (gammalt)


trouble - chris rene


Olle Hedberg kommer snart med debutalbum!

"Hej Alla,

Är nu tillbaka i workmode efter en tids paus och soulsearching.. haha..
Sitter och jobbar för fullt på mitt debutalbum som kommer bli riktigt toppen! Känner att jag har hittat både stil och sound och framförallt det jäkla anamma som behövs för att skapa något riktigt bra..Ska slänga upp ett klipp idagarna så ni ivriga får se vad jag håller på med."
 
så skrev Olle på sin facebooksida i veckan och jag och min goda vän Elin blev helt lyriska då vi råkade befinna oss i samma fordon när elin läste denna fantastiska nyhet för alla passagerare och plötsligt fick våra liv en helt ny mening eftersom grabben inte skrivit något på sin facebooksida på typ ett år så har vi nästan trott han var död. Det blev kärlek vid första ögonkastet när vi först såg honom på audition för idol 2010 och vi har följt honom sen dess och till och med sett  honom live och denna nyhet glädde oss  och vi ser nu fram emot att kunna stalka/följa honom!
 
Hur snart debutalbumet kommer vet jag icke men eftersom han fortfarande jobbar på det skulle jag tro att det tar ett tag, men hoppas på någon gång under 2013 iallafall.

Into the wild



Under dessa 50 sekunder visar jag och min kära delhövding en ritual  som vi  gör en gång om året för att hålla ihop våran kära stam samt att se till att skörden blir riklig för det kommande året.  Och iår låter vi er ta del av  det hela.
Och självklart är det vi som sjunger i videon ;)

Boktips: halva liv av mats strandberg

Som jag nämnde tidigare så har jag läst många böcker i sommar och ingen av dom var sådär jättebra, men så bestämde jag mig att läsa någon fler bok av mats strandberg då cirkeln böckerna som han skrivit med sara elfgren bergmark är favoriter och denna är absolut den bästa jag läst på hela sommaren.
Gillar 50-tals berättelsen som också visade sig vara en sann historia och gillar att upplösningen i slutet av boken skedde i full fart.

Handling:
Förlåt mig. Jag kan inte berätta varför. Leta inte efter mig. Hata mig inte."

Jessica kan inte släppa tanken på sitt livs stora kärlek Jakob. Varför försvann han plötsligt utan närmare förklaring än ett kortfattat brev? Efter en längre tids depression försöker hon gå vidare och engagera sig i sitt arbete och en ny relation. Men ovissheten plågar henne.

När hennes farmor Viola dör får Jessica annat att tänka på. Hon bestämmer sig för att tillbringa några månader i Violas hus på Österlen. En handskriven bok som Viola efterlämnat avslöjar stora familjehemligheter, och Jessica tvingas omvärdera hela sin tillvaro. Viola berättar om livet som ung kvinna i femtiotalets Sverige och de dramatiska händelser som tvingade henne att göra val som skulle komma att påverka hela familjen. Jessica inser att både hon och Viola har levt halva liv. När det förflutna till slut hinner i kapp Jessica påverkar det henne på flera olika plan och mysteriet med Jakob får en dramatisk upplösning"

 

Ni får jättegärna tipsa mig om böcker.
Gillar egentligen alla sorts böcker men till en viss grad. Tex så får det inte vara för romantiskt eller för flummig fantasy. Annars så älskar jag övernaturliga inslag


I should've kissed you - One direction


Awake my soul

 
Inviger hösten med en förkylning men oroa er icke, har nyss genomgått en balsambehandling för själen genom att kolla på en dokumentär om mumford & sons. Så underbart att se musiker som är musiker enda in i själen och älskar det dom gör. Tycker det var läckert hur dom inledde varje del med att dom bara stod och sjöng i olika världsdelar såsom lekande barn i indien och skyskrapor i usa i bakgrunden.
 
Ska fortsätta kvällen med en kopp varm choklad med gärdde och lite kanel ovanpå och ett avsnitt av once upon a time. Mys!
 
update: dokumentären heter gentlemen of the road och finns på youtube, klicka här för part 1

Sommarens mest spelade...

 
Det äro nu september och den så kallade sommaren är bortsvept. Enligt mig så kom aldrig sommaren utan  det blev vår, sen blev det ingenting och nu är det höst och snart är det jul.
 
Aja, ovan hör ni några av de låtar  som gått på repeat i min spotify  under de senaste månaderna och förutom att jag har lyssnat mycket på dead by april så har jag lyssnat mycket på mumford & sons och en hel del first aid kit.
Den enda 'sommarplågan' jag lyssnat på är dansa pausa och den kommer evigt påminna mig om dansandet på flaket.
 

"Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as here and now?"


I want it that way - Backstreet boys [live on good morning america]

 
Igår morse uppträdde Backstreet boys i tv-programmet good morning america, solen sken, publiken sjöng med och grabbarna såg såå fina ut. Det var ett mycket speciellt uppträdande eftersom det är första officiella sedan Kevin kom tillbaka i gruppen och därmed lite extra jubel när han sjunger sitt solo. Det var också  speciellt eftersom detta markerade invigningen av deras kommande album, att de firar 20 år som grupp i april och kommande turnén.
 
Jag visste inte om jag skulle låta mig själv gråta av sentimeltalet  att se alla mina favoriter tillsammans igen eller om jag skulle låta mig flina som en idiot så det blev någon sorts salig blandning.
 
Checka när de sjunger larger than life och incomplete också, såå fint!