Vilken är din favoritmusikal?

Jag har länge sagt åt mig själv att när jag får tid så ska jag kolla på musikaler. Nu sitter jag här med all tid i världen och har ingen aning om vart jag ska börja Så tänkte fråga er, vilken är eran favoritmusikal?


Jag har själv inte sett så många, men favoriten är ändå mamma mia.
Annars har jag sett Hairspray ,Burlesque, och Grease och såklart Glee.
Har sagt det förr och säger det igen, en mycket vacker dag ska jag banne mig se en musikal på broadway.
Men fram tills dess får jag nöja mig med att se dom på film, så en en gång,
Vilken är din favoritmusikal?

 
 

Livin' thing - ELO (Electric light orchesta)

 
Oh så skön denna är, ger en såndär riktig 70/80-tals känsla och man vill bara glida längs nån väg i en bil i ett gott sällskap. Eller vad säger ni?

Andreas weises deubutalbum!

 

"Efter många år av stora drömmar och miljarder timmar i studio kan jag nu äntligen presentera mitt första album. Det är en oerhörd milstolpe för mig på många olika sätt och jag är så extremt tacksam och glad."
 

Så skrev herr weise på sin facebook när hans debutalbum släpptes igår och jag har knappt hunnit igenom att lyssna på halva albumet innan jag konstaterar att man hör så väl när musiken är genomarbetad in i minsta detalj vilket det gör i andreas musik och jag hade helt glömt bort vilken otroligt bra röst Andreas har.
Gillar också att han verkligen gör sin egna gör sin helt egna grej, lite Bublé, lite Sinatra, helt Weise!
 
Mycket skönt album, heja andreas!
du kan lyssna via spotify här nedanför,klicka på bilden eller köpa det i itunes eller liknande såklart
 
 

Hall of fame - The script ft. will.i.am


Jag tog ett jättekliv och levde vildmarksliv jag är en kaubåj

"Jag tog ett jättekliv
och levde vildmarksliv
jag är en kaubåj

jag lever som jag lär
jag lever nu och här
jag är en kaubåj

men jag ångrar ingenting
för aj just love tu sing
aj are a kaubåj (kaubåj)

å om jag träffar en görl
så kan det bli ett föl
jag är en kaubåj (kaubåj)

naturen är jätteskön
naturen är jättegrön
å i naturen finns inga svin
nä naturen är jättefin"
 
Idag begav sig jag och mina kära väninnor ut på utflykt i naturen som vi invigde med fika och sedan begav vi oss ut  på vandring och vi trallade låten ovan mest hela tiden. Så skönt att få komma ut i jämtlands skogar och avnjuta den vackra naturen. Jag och den andra blondinen tog täten medans två nervösa brunetter följde efter oss. Ingen björn åt upp oss och tappade inte bort oss eller blev kidnappade av utländska bärplockare. Mycket lyckat!

Smile

 
Klart jag bjuder på Michaels favoritlåt på hans födelsedag. Orginalet är av Charlie chaplin men här sjunger kungen själv.  I videon får vi se många leenden från michael. Han hade nog en utav de finaste leendena.

"Smile, though your heart is aching
Smile, even though it's breaking
When there are clouds in the sky
You'll get by

If you smile
With your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll find that life is still worthwhile
If you just

Light up your face with gladness
Hide every trace of sadness
Although a tear may be ever so near
That's the time you must keep on trying
Smile, what's the use of crying
You'll find that life is still worthwhile"
 
 
p.s. Oh vad jag älskar när jag lyckas helt omedevetet få till en röd tråd i min blogg. På tal om krönikan några inlägg ner alltså.

Grattis på födelsedagen Michael


Bildcred
 

Idag hade min mycket älskade kung blivit 54 år gammal ❤

Wolf - first aid kit

 
Jag har ju knarkat deras låt  'the lion's roar' som ni måste lyssna på och har nu fastnat för denna, så synd bara att den inte finns på spotify.

gaga & coldplay spelar i stockholm denna vecka...

 


 
På torsdag och fredag har lady gaga konsert i globen,
på torsdag har coldplay konsert på stadion.
Nej det är inte alls första gången jag svär över att jag bor så långt ifrån någon storstad...
gaga har jag ju faktiskt sett en gång, i denna lilla sketna stad för ett antal år sedan men hade vart kul att se henne igen för att inte tala om vilka kropsdelar jag skulle kunna hugga av för att få se coldplay.
 
 

Sing hallelujah!

 
För ungefär två år sedan började jag i kör, det var roligt de första månaderna men sen blev det som på rutin och man fick inte utvecklas. Men det var ändå där jag lärde mig sjunga högre toner. Men  ibland kan jag sakna att kunna sjunga ut en gång i veckan, eller bara att få sjunga över huvud taget.
 
Här är ett klipp från vår första 'konsert', klippte ihop det bästa från när hela kören sjöng 'when you believe', 'like a prayer' och 'we are the world'
 
p.s tusen tack för alla fina kommentarer jag fick angående krönikan jag skrev i förra inlägget. Kommer absolut fortsätta med krönikor eftersom jag får så fin respons.

Smile despite everything

Smile despite everything, att le trots allt var ett av mina nyårslöften för 2012.

Jag kommer ihåg en dag i vintras, jag hade vart på biblioteket på lunchen och var påväg tillbaka till praktiken då en äldre herre höll dörren öppen för mig, jag ger honom ett leende eftersom jag hade musik i öronen. Då ser jag hur herren rör på munnen så jag rycker snabbt ut mina lurar.
- ursäkta, vad sa du? sa jag
- med ett sådant leende som jag nyss fick av dig så skulle jag kunna stå här hela dagen sa gubben.
Jag minns att jag blev så glad,  det hade inte varit länge sedan som jag tog bort min tandställning och det är sällan man får respons när man ler mot främlingar. Tvärtom så brukar folk hellre titta förbi och tycka det är lite konstigt. Men denna herre var den första som gav mig respons.


En dag i slutet mot vintern när jag mådde dåligt så jag jag runt på stan. Jag hade bestämt mig att inte låta någon se att jag mådde dåligt, jag skulle istället samla leenden och se hur många jag fick tillbaka.
Jag fick inte ett enda leende tillbaka. Bara något enstaka från barn. Barn ler alltid tillbaka och det är det bästa av leenden man kan få.

 

Jag har sedan jag skrev när det där nyårslöftet gjort allt med ett leende på läpparna. Speciellt när saker känns jobbigt. För det sägs ju om du ler mot världen så ler världen tillbaka.
Om världen ler tillbaka?
Nej det gör den inte, men den värld du lever i känns bättre om du gör allt med ett leende.

 

Det var min första "krönika", hoppas ni gillar't!

 


Give love - MC yogi

 
Här har vi en låt som jag knarkat och låtit mig inspireras av i över ett år nu.  Den har inspirerat mig att sprida kärlek i form av posetiv energi och vänliga gester, och jag hoppas den inspirerar er också.
Och på tal om det ämnet så dyker troligtvis min första krönika upp senare. Håll utkik!

"The books gave her a comforting message: you are not alone"

Segsöndag deluxe. Jag har legat och läst större delar av dagen.
Kom även fram till att jag slutade räkna antalet böcker jag läst denna sommar när siffran översteg 10.
Jag har alltid älskat att läsa. Lärde mig att läsa när jag var fyra och slukate min första harry potter bok medans de andra barnen  kämpade med att läsa böcker bestående och 5 rader och stora bilder.

White blank page

 
Söndagsmys i all ära och idag bjuder jag på eargasm från mumford & sons. Underbarare kan det inte bli!

Saturday

 
Kvällen har jag spenderat med mina fina vänner Emelie och Elin  på områdets enda restaurang där vi blev serverade av  vår fina vän Jennifer. Kycklingtallrik blev det för min del och det var såå gott, speciellt med tsatsikin till. Sedan drog vi hem till Emelie och tog oss en kopp kaffe innan vi begav oss in mot staden på cyklar (jag var som bambi på hal is då jag inte är van vid att cykla) och jag tog mig en öl medans de andra två drack vin.

Och nu sitter man här, trött som en ko och komponerar ett blogginlägg mitt i natten för jag inte har något vettigare för mig.. sova kanske man borde göra. Godnatt!

Cinderfella

 
Här har man kombinerat top 40 låtar med disney för att inspirera att legalisera kärlek i alla former och färger.  Extra kul att bland annat Janice dickinson och Lance bass (forna n'sync medlemmen) är med.
Så underbart tycker jag, och jag väntar fortfarande på det första homosexuella paret i  en disneyfilm.

Denna video förtjänar verkligen mer visningar och den är värd varenda minut, dels för budskapets skull och dels för underhållningens skull.

Ofeliashus.com

Åh vad mycket fint jag hittade hos ofeliashus.com och dessutom är priserna riktigt bra. Önskar verkligen jag  kunde flytta hemifrån så jag kan inreda mitt alldeles egna hem alternativt starta något eget där jag kan inreda  så fint så!
 

Beautiful people - Christina aguilera

 
Bjuder på en grymt bra låt från den grymma filmen burlesque i väntan på att fångarna på fortet ska börja.
vettetusan vilket år tv4 lever i eftersom de både sänder robinson, fångarna på fortet,gladiatorerna och dallas men inte tusan är det 2012 iallafall. Men vi gillar't ändå!

Favorite..

 
Favorite band: OneRepublic, 30 seconds to mars, Mumford & sons,Dead by april,U2
Music genre I listen to: everything but dubstep
Best singer: Bruno mars, Marcus mumford, AJ mclean, Olle hedberg, Michael bublé, Adam lambert
Favorite musician: Michael Jackson
Top five albums: Never Gone - Backstreet boys
Song of the day: -
Favorite song that's being played on the radio: I don't listen to the radio
Musician that I've recently discovered: Mumford & sons
Happy song: Lollipop - Mika
Sad song:  Knockin' on heaven's door - guns 'n' roses
Depressing song: iris - the goo goo dolls
Love song: speechless - Michael Jackson
One and only favorite song: Incomplete - Backstreet boys

Counting sleep

 
Här har vi en låt som evigt kommer påminna mig om min gymnasietid och alla gånger jag sovit i typ en timme och lik förbaskat släpat iväg mig till skolan.
Jag älskar att sova, jag är känd för att sova. Men även jag hamnar i perioder där det bara inte går att sova. Spelar ingen roll hur trött jag är och vilken tid jag går och lägger mig. Det går bara inte att sova.

Just nu är jag i en sådan period, sov inte en blund inatt . Oftast blir jag bara förbannad på att jag inte får sova och kan då inte sova för att jag är arg men nej, imorse låg jag och skrattade så sängen skakade åt ett johan glans skämt jag kom och tänka på.
Steg sedan upp och släpade iväg mig för att träna jobbintervju hos min jobb coach, somnade en timme när jag kom hem och är nu vaken, trött som en ko men går inte att göra nåt åt saken mer än att hälla i sig kaffe.

One direction släpper ny singel...

Det har inte ens gått ett år sedan one direction släppte sitt debutalbum 'up all night' och inatt kan man förhandsbeställa deras nya singel  'live while we're young' som släpps 30 september från det kommande albumet som släpps i november.
 
Jag själv är ett fan av 1D men är alltid lite skeptisk när skivor mjölkas ur på bara några månader.
Känns inte som man verkligen hinner lägga ner hjärta och själ när album inte ens har ett år emellan varandra,
och det säger jag inte  för att ha något emot 1D utan menar alla artister i allmänhet.
Det är ju inte 1D som bestämmer när nya skivor ska komma och inte, det är skivbolagen som kan det här med att tjäna pengar.

 Men kul ska det bli att höra nytt från dessa fina gossebarn, hoppas singeln släpps på spotify också så man slipper youtuba och ha sig ;)
 
 

Ny serie i höst: Revolution

 


Handling:
Vad skulle egentligen hända om all elektricitet slutade fungera när hela vår värld är uppbygd av den?
En dag stängdes allt bara av och världen blev mörk och all sorts kommunikation blev omöjlig.
15 år senare är allt som det var innan  all elektronik kom, när solen går ner så tänds ljus och städerna är tomma, regeringar har fallit och En man som verkar ha haft något att göra med blackouten för 15 år sedan mördas  och det blir upp till hans barn  och bror att lösa energikrisen och rädda världen.

En serie av JJ Abrahams (lost) och Eric kripke (supernatural)
 
Premiär: 17 september NBC. (observera att det är amerikansk tv, inte svensk)
 
 
Jag kommer absolut följa denna serie, har många gånger funderat över vad som skulle hända om all elektronik skulle slås ut och jag tycker denna serie verkar riktigt bra och intressant. Ryser också som en tok av trailern men jag skyller på det vackra soundtracket

Musiktips: Imagine dragons

 
idag tänkte jag tipsa om ett grymt bra band som jag starkt rekomennderar att ni ska lyssna på.
Än så länge  har de bara släppt en EP på 6 låtar som ni kan lyssna på genom att klicka på bilden, klicka här eller lyssna i widgeten nedan.
 
Men först 3 favoriter:
 
 
Hela EP:n :

Divide - sovereign soldiers


Vill läsa: Torka aldrig tårar utan handskar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
"När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.

Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.

Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.

Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här. I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.

Jag var en av dem som överlevde.
Det här är min och mina vänners historia"
 
Jag vill verkligen läsa den här boken  som är den första i jonas gardells trilogi som handlar om hur aids kom till sverige under 1980 talet och homosexualitet och känns som en bok alla borde läsa och har hört att den är en sådan bok som man blir berörd av och som man går runt och tänker på efteråt.

Första delen, kärleken kommer också som serie på svt och börjar sändas den 8 oktober, klipp finns här nedan

Oh love - Green day

 
Första singeln från Green days kommande album  uno! som släpps den 25 september.
Jag gillar't!

nu vet du hur det känns - sarah dawn finer

 
Den kvinnan. Den rösten

Some nights by fun. cover by CIMORELLI



Åh vad glad jag blev när jag såg att mina favorit sångerskor på yotube hade gjort en cover av en av mina favoritlåtar.
Blir alltid lika facinerad av hur duktiga de är, framförallt när de sjunger acapella som de gör i denna video. Önskar jag också var så duktig!

(låten räcker ungefär 4 min, resten är pladder)

Det här med gymnasiet

Jaha då börjar skolan dra igång för de flesta och jag har tidigare skrivit ett 'peppinlägg' om skolan här som ni kan läsa men idag tänkte jag berätta hur det var att börja på gymnasiet eftersom jag vet att många är nervösa inför första dagen.

Jag minns att jag och mina polare satt på den inglasade verandan i skenet av tända ljus och hade ett va våra deep talks. Snart skulle vi börja på gymnasiet, vi pratade om hur annorlunda allt skulle bli. En av oss skulle gå i skolan ute på vishan , jag skulle gå på en friskola och de andra tre skulle alla läsa samhälle på den kommunala gymnasiet här i stan. Mina tjejer, dom var nervösa. Men jag tyckte bara det skulle bli spännande. Jag trodde nervositeten skulle komma men det gjorde den inte, jag trodde ett tag att det var något fel på mig.


Så kom den dagen då jag traskade in i skolans fulla matsal som var fylld med ettor. Jag kände inte en enda människa men jag fortsatte traska tills jag såg ett bord med en plats till övers.
"hej" sa jag glatt och alla kollade förvånat på mig och undrade vem fan jag var.
"jaha, vad ska ni gå då?" sa jag och det visade sig att tjejerna jag satte mig hos också skulle gå media, men i paralellklassen men som senare skulle tillhöra vårt 'gäng'. Jag kände nog redan första dagen i klassen att jag inte skulle få någon ny bästis direkt men det var jag inte ute efter. Men kompisar fick jag och dom umgicks jag  med  enda till studenten, och ärligt talat så kom jag inte dom nämre förens i slutet.

Jag kanske borde ha vart nervös, jag kanske borde tänkt på hur jag skulle vara och hur folk skulle uppfatta mig. Kanske hade  min gymnasietid sett annorlunda ut. Men å andra sidan så skulle jag också sett annorlunda ut och det hade jag aldrig velat.

 

Och så sitter man här tre månader efter studenten och arbetslösheten är ett faktum och jag börjar sakna det där att ha en vardag. Att ha någonstans att gå till varje dag, att komma hem på en fredag efter en lång skoldag och sedan ligga som ett gäng döda sillar i någons soffa och kolla på idol med tjejgänget.
Njut av er skoltid kära vänner, njut av det ni har.

 


Niki & the dove - Tomorrow


Like a fairytale

Foto: Eliot Lee Hazel
 
Jag har hittat ännu en till favorit fotograf och jag  blev helt trollbunden av hans portfolio. Valde att visa er några bilder som får mig känslan av sagor och astrid lindgren. Jag ser iallafall lite ronja rövardotter och lite bröderna lejonhjärta, lite mio min mio i dessa bilder.


Det kommer definitivt dyka upp fler bilder från eliot för hans bilder är som sagt  trollbindande. Men fram tills dess får ni lyssna på låten här ovan samtidigt som ni kikar på bilderna här ovan.
 
Ha en fin söndag!

born to raise hell

 
"I sommar ska jag övningsköra hela sommaren om jag inte har något jobb" sa jag till mig själv i våras.
Har Sandra haft något jobb i sommar? nej. Har sandra övningskört? ja det har hon, men bara 3 gånger typ.
 
Nu sitter sandra här med kaffe och lyssnar på rock. Av någon anledning blir hon alltid extra pepp på att köra/roadtripa när hon lyssnar på rock. Kan vara att hon känner sig mer badass då.

JFR.SE

 
Igår kom min födelsedagspresenter till mig själv.
Har ingen bra plånbok där allt ryms utan har kört på en korthylsa eller en plånbok jag fick av en frida tidning för 100 år sedan. Not so very fashion. Så därför beställde jag plånboken ni ser ovan. Den är ganska stor för att vara en plånbok men inte tillräckligt stor att klassifieras som clutch. Enda minuset är att jag måste konka plånkan i en väska för att inte tappa bort den.

Halsbandet blev jag kär i och dessutom var det på rea så självklart var jag tvungen att slå till. Nu kan jag gå runt och se ut som att jag är redo för krig med mina patroner runt halsen och se allmänt badass ut. Fick också med ett par örhängen i form av patroner.

All night long - Lionel Richie

 
Åh vad jag gillar denna, vill bara befinna mig på ett beach party på typ hawaii och dansa i sanden när jag hör denna. Sen kan man ju inte låta bli att gilla videon för den är så 80-tal och färgglad och för lionel har en helfestlig mushe
 

Måns zelmerlöw släpper nytt i höst

 
jajamen, i höst släpper mums mums zelmerlöw  ett nytt album. Finaste måns, det ser jag fram emot!

The boxer - Jerry douglas ft. mumford & sons

 
 
 

Ska jag börja skriva krönikor/ordspyor?

Eftersom min blogg består 80% av musik  så är den inte så personlig. Och eftersom jag märkt att jag får väldigt bra respons när jag skriver mina egna tankar runt ett ämne och har fått många reflektioner i gensvar så tänkte jag att det kanske skulle vara kul om jag skrev sånna texter lite oftare. Då jag älskar att skriva och älskar att få en respons.
 
Har ju redan kategorin important stuff där jag tar upp frågor som berör omvärlden men om det blir så att jag gör en ny kategori så kommer det vara texter som är mer likt krönikor/ordspyor. Låter det bra?  Vad Tycker ni?
 

In the ghetto - Elvis & Lisa Marie presley

 
Jag älskar elvis musik men måste jag välja en låt som favorit så blir det in the ghetto. Den är ju så fin!
Och precis som en kommentar i inlägget innan så har vi ju faktiskt Lisa Marie (elvis dotter som bara var 9 när hennes far dog) kvar.

Tycker denna version är så fin, att hon sjunger med far sin liksom.
Har en känsla av att Michael Jacksons dotter Paris kommer göra något liknande i framtiden.



35 år sedan elvis dog..

 
 Det har nu gått 35 år sedan världen miste en stor legend. Elvis hade idag varit 77 år gammal om han hade levt.
Som med alla andra legender så är hans död mystisk. Ikväll samlas alla fans  alla fans vid graceland med tända ljus. Fast det har dom gjort hela veckan. Så fint, somliga ljus brinner aldrig ut. Precis som att hans musik alltid kommer finnas kvar. Jag tror bestämt jag också ska tända ljus ikväll för legenden <3

För vad fanns egentligen innan Elvis?
Elvis har vi alla att tacka för musiken, vare sig man lyssnar på honom eller inte så var det med Elvis som musiken började sin revolution.
 
dagens inlägg kommer bara bestå av elvis för att hylla honom.
Vi börjar med ett urval av alla hans låtar:
 
 
 

I see the light - tangled

 
Har precis kollat på tangled  och är fortfarande rörd trots att den tog slut för en stund sedan. Så fin och bra film!
Jag ryser alltid lika mycket under denna låt, så himla vackert!

Tom Daley

 
Och där mina kära vänner har ni enda anledningen till jag ångrar varför jag inte kollade på OS.
Tom Daley heter grabben och är sådär jättebra på att hoppa köttbulle ner i poolen, så bra att han till och med kammade hem medalj för det. Det är alltså dykning han håller på med och det betyder att han befinner sig i små badbrallor större delen av tiden. Så välskapt grabb må jag ju påpeka, så fina valpögon!

Det värsta är väl ändå att han är född 1994 och engelskman och därmed yngre än mig.
När folk som är yngre än en själv tar hem medaljer i os börjar man få lite smått panik över vad man ska göra med sitt liv. Jag ska bli barbapapa. Eller nej, jag ska bli barbamamma. Tom får bli barbapappan.
 
 

Baby - Gina Dirawi

 
Sista allsången för säsongen och självklart satt Sandra bänkad. Och vilken allsång det var, helt klart bästa för denna säsong, speciellt när Gina gav mums-måns en serenad i form av Justin biebers baby. Inte alls avundsjuk nej.
Grymt iallafall av  Gina att vara med trots att  har luftrörskatarr och är sjuk vilket inte hörs eller syns alls.

För i övrigt skulle jag inte ha något emot att Måns och Gina ledde eurovision nästa år.. har några fler  potentiella programledare som jag får ta i ett inlägg någon gång ;)

Ponytail

Såhär såg jag ut i lördags  efter att tjejerna mina hade våldgästat mig med paj och sedan drog vi ut och tog en öl. Fint de!
 
Frågade min vän michan som också råkar vara frisör vad jag skulle göra åt håret för aftonen. Hon tyckte jag skulle ha uppsatt och när  den kvinnan lägger vantarna på en så blir resultatet alltid bra. Om jag blir kändis så ska Michan vara den som gör mitt hår fint. Önskar jag själv var bra på det här med frisyrer.

Amazing - Danny (acooustic version)

 
 
Jag blev less ganska fort på hans vanliga version men sen jag hörde den akustiska  för första gången har den gått på repeat. Ibland är det helt enkelt bättre med ett piano och en kavaj istället för massa skrillex effekter och självlysande rymddräkt. 

Fina  Danny som ser ut som en yngre version av ranelid i videon för den dåliga kvallan men det är så himla vackert ändå. Jag älskar kören, jag älskar stråkarna, jag älskar pianot och jag älskar att till och med kungen ser rörd ut.

Loreen släpper sitt debutalbum i höst

 
Den 19 september är det alltså release för Loreens debutalbum. Så märk era kalendrar och invänta  det första albumet från sveriges nya schlagerdrottning.


Read all about it - Emeli sande

 
"You've got the words to change a nation
but you're biting your tongue
You've spent a life time stuck in silence
afraid you'll say something wrong
If no one ever hears it how we gonna learn your song?
So come, on come on 
Come on, come on 
You've got a heart as loud as lions 
So why let your voice be tamed?
Baby we're a little different
there's no need to be ashamed
You've got the light to fight the shadows
so stop hiding it away
Come on, Come on

I wanna sing, I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
so put it in all of the papers, 
i'm not afraid"
 
Alltså vänner, det är fan inte ofta en låt träffar en rakt i hjärtat men det har denna gjort. Jag kan inte med ord förklara hur eller varför så ni får helt enkelt lyssna på låten och texten.

Playlist: thanks for making me a fighter


Som jag skrev i boken och som ni säkert förstår så var det många gånger som jag fann tröst och styrka i musiken när jag egentligen bara ville slänga ut korsetten genom fönstret.
Därför delar jag med mig av de låtar som tog mig igenom mina mörkaste stunder i slutet av korsettbehandlingen då allt kändes bara skit.
Har också adderat några låtar som jag kan tänka kan hjälpa ni som fortfarande lider av er skolios.
Självklart är alla tillåtna att subscriba till min playlist, den kan nog hjälpa alla som en gång känt sig nere.
Ni kan klicka på bilden eller här för att komma till spellistan
 
Här är några låtar som hjälpte mig  i svåra stunder:
(nästan så att jag själv inte tål att lyssna på dom då de påminner mig om hur dåligt jag mådde)

 
 

When i get older i will be stronger, they'll call me freedom just like a waving flag

 
Här har vi låten som spelades på radion i bilen på väg till sjukhuset för två år sedan.  Jag minns fortfarande tomheten och tystnaden. Jag förväntade mig det värsta, jag hade slutat hoppats för länge sedan. Men när jag hörde denna låten så var det ändå något som sa mig att det skulle bli bra. Jag minns att jag tänkte för mig själv, att det här skulle bli min låt.

Låten har sån  härlig frihetskänsla över den och är ta mig tusan denna dags soundtrack.

Sandra independence day

 
"Den 12 augusti kommer vara min nationaldag, Sandra T independence day.
Varje år ska jag vifta med flaggor och dansa runt."
 

Tänk att det har gått två år sedan den dagen. Den dagen då jag blev färdigbehandlad för min skolios och därmed också korsettfri.

Jag hade aldrig trott att jag skulle skriva en bok om skolios, jag hade aldrig trott att alla de känslor man kände, alla de stunder som allt kändes så förbaskat svår en dag skulle inte betyda något.  När jag läser min egna historia så har jag svårt att tro att tjejen som faktiskt  behandlades med korsett i nästan tre år var jag. Det känns så långt borta. Ändå har det bara gått två år.
 
Det är nog bra att jag har min alldeles egna dag, en dag som påminner om att den tjejen faktiskt var jag.
Denna dag ska påminna mig om att all smärta har sitt slut och en ny början. Denna dag ska påminna mig om den krigare jag är.
"I will never forget
I will never regret
I will live my life"

Många av er kommer fråga vad korsett och skolios är men jag tänker inte förklara det.
Ni får antingen kolla igenom kategorin skolios eller ladda ner min bok, den förklarar bäst.
Boken är helt gratis att ladda ner och det kan du göra här. Kan givetvis också maila boken till er, men då får ni lämna er epost.

Hade vart så kul att få över 50 nedladdningar för att fira. Mer info kring min bok finns här
 
Update: såg att min bok ser slarvigt skriven ut på många ställen. Men jag lovar det är programmet jag skrev den i som krånglade. Men hoppas att ni gillar't ändå

Cuckoo - Adam lambert

 
Har fått noga instruktioner av mina kära kompanjoner att  se till att vara hemma ikväll. Konstigt med tanke på att vi ska ut och fira lite halvt att jag fyllde år igår. Nej, mig lurar man inte. Nåt filurskap är på gång.

Läckra halsband från jfr.se

 
Höll på att skriva fräsiga  istället för  läckra och insåg att jag håller på att bli tant på riktigt.
Är kär i det första halsbandet, funderar på att beställa det då jag ändå ska beställa en annan grej därifrån i födelsedagspresent till migsjälv. Får fundera på't över helgen  helt enkelt.

De är ju inte så dyra, alla halsband kostar   under 200 kr.
 

Celebrate - Mika ft. Pharell williams

 
Dagen till ära som bara råkar vara min födelsedag så bestämde sig Mika att släppa videon till nya singeln celebrate passande nog. Härliga Mika, ser fram emot hans nya album!

19 år idag!

Idag är enda dagen jag har självförtroende nog att säga som dressmann reklamerna och säger grattis sverige för min existens. Jag har nu existerat i 19 år.
Ganska värdelös ålder, sista året som tonåring och man har precis slutat skolan och  har ingen jävla aning om vad jag vill hålla på med samtidigt som jag desperat försöker få tag i nåt jobb.
 
Som vanligt såhär års så berättar min mormor (som för i övrigt fyller år på samma dag) hur storögd min storebror blev när han fick se mig för första gången. Alla trodde ju jag var ett gossebarn och storebror min hade redan bestämt att jag skulle heta Martin så besvikelsen var stor. Därför fick jag heta syster Martin (vill inte veta hur länge jag hette syster martin, har en känsla att det tog ett tag för dom att klämma fram att flickebarnet skulle få heta sandra)
 

För i övrigt så googlade jag fram min den 10 augusti 1993 och det visar sig att jag är född på samma dag som en 7.0 jordbävning. Inte så konstigt att man är som man är.
 
 
 
Ni får jättegärna följa mig på bloglovin och twitter dagen till ära.
 
Follow on Bloglovin

As long as you love me

På senaste tiden har jag ryckt till många gånger när jag läser rubriker som heter as long as you love me och  tänkt ' men gud så trevligt, ännu ett BSB fan' men sedan har jag mötts av en Justin bieber video med låten med samma titel som  Backstreet boys stora 90-tals hit.
 
Nej kära vänner, backstreet boys as long as you love me är the one and only as long as you love me för mig.

 
"I don't care who you are
Where you're from
What you did
As long as you love me
Who you are
Where you're from
Don't care what you did
As long as you love me"

"the stars they said no, but the moon whispered yes"

Lyrics: playing with fire - brolle

Twisted - Usher ft. Pharrell


Aaron carter följer mig på twitter!

 
När en del av ens barndom plötsligt följer tillbaka en på twitter blir man väldigt glad, speciellt när man inte ens tjatat på honom som så många gör för att deras favoritceberiteter ska följa dom. Åh vad trevligt, detta ska firas med lite rotning i en gammal låda där jag och mina tjejer har våra fangirl saker, däribland två gamla skivor med aaron.
 
För er som inte hänger med i svängarna så är aaron lite av min tids Justin bieber och så även en av mina stora favoriter Nick carters lillebror. Lyssna på låten ' i want candy' så vet ni nog vem aaron är.
 
Jag rekommenderar er alla att göra som aaron och följa mig på twitter.

Rolling in the deep - DIRTY LOOPS

 
Rolling in the deep av Adele har under det senaste året blivit lika vanlig att göra en cover på som Leonard Cohen's Hallelujah och det är inte många som lyckas sticka ut med deras cover.

Men så var det något som fick mig att klicka på denna och jag blev sjukt imponerad.
Så skön version och rösten är grymt bra.

nice lads with nice tats


1. Jeremy sumpter med citat från peter pan " to die would be an awfullt big adventure"
2. Ian somerhalder med tatueringen hic and nunc som betyder här och nu på latin. Placerad på  underarmen
3. Zayn Malik med en mikrofon på underarmen
4. Eric saade med "my art is my freedom"

Ska jag vara ärlig så är jag lite smått kär i citatet/tatueringen herre nummer ett har. så sjukt snyggt!
 
Tycker ni det är snyggt med tatueringar? är det extra snyggt på grabbar?

Imagine...

"Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace

You, you may say 
I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people sharing all the world"

Det här är ditt land. Det här är mitt land. Det här är vårt land.

 
 
Det är så sant som martin luther king säger, varför kan vi inte acceptera andra människor? varför kan vi inte låta alla vara som dom är? varför kan vi inte låta alla tro på det dom tror på?
Varför kan vi inte bara skaka hand och säga 'välkommen till familjen bror/syster?' till  de som vandrar in i vårt land? Inte ditt land, inte mitt land. utan vårt.
Varför är det okej att  svenskar tar in invandrare genom adoption men inte när invadrarna kommer själva?


Vi ska alltid ha någon syndabock, någon att skylla på när vi inte är nöjda med tillvaron. Det är Judarnas fel. Det är de homosexuellas fel. Det är feministernas fel. Det är invandrarnas fel.
 
Kära vänner, det enda felet jag kan se är människorna. Vi är dumma nog att hata vår egna art, vi är dumma nog att skapa krig och hat mot våra bröder och systrar så fort det inte är något som passar inom ramen,
de tror inte på samma gud som oss, de  ser inte ut som oss, de kommer  från ett annat land.
Jag förstår inte hur man kan säga att invandrarna tar vår svenska kultur ifrån oss när det bara är vi svenskar som klagar.
Vi är dumma nog  att inte förstå att vi alla kommer ursprungligen från samma land, vi är alla vilsna själar under ett skelett. 
 
 
Ta till exempel Anders breivik som sköt ner en  massa oskyldiga folk i norge för ett år sedan,
och ta självmordsbombaren i stockholm för två år sedan. Anders breivik klassifierar vi som en psykisk sjuk människa medans självmordsbombaren är en terrorist.
Vad är det för skillnad?
jo, anders är en arisk norsk man som ännu inte fått ett straff medans självmordsbombaren var muslim och skulle direkt åkt i fängelse trots att de båda var ute efter att döda oskyldigt folk.


Jag skulle kunna skriva en bok kring detta ämne, men nu har ni iallafall fått läsa vad jag tycker och nu får ni gärna skriva vad ni tycker.
 

I am me - Willow

 
Äntligen lite mer 'avskalad' musik från willow, denna känns så mer självfull än hennes tidigare och denna låt tycker jag är bäst hitills med henne. Hon må vara 11 bast men jävlar vilken röst hon har, också något som kom fram mer  när det är mer 'avskalat'.
 
Måste också påpeka att hon är lik far sin i denna video (will smith)


"I’m meee, I’m mee, and that’s all I can be 
I’m meee, I’m eee, it’s my one ability 
I’m free 
And you can’t stop meee, 
I’m meee, I’m free, and that’s all I can be "
 
 

Another saturday night

 
Igår kväll cyklade jag och min fina vän Elin in till stan,  satte oss på en filt, drack svartvinbärssaft i vinglas av plats och åt jordgubbar och annat gottis och myste.
 
Insåg just också att jag är sjukt less på mitt hår. Det fyller inga andra funktioner än långt och halvblondt. så trist.
Får filura ut vad jag ska göra med mitt hår... vill inte färga det. Några förslag på vad jag kan göra med mitt hår?

Mean - Glee

 
"You, with your words like knives and swords and weapons that you use against me
You have knocked me off my feet again got me feeling like I'm nothing
You, with your voice like nails on a chalkboard, calling me out when I'm wounded
You, pickin' on the weaker man

Well, you can take me down with just one single blow
But you don't know what you don't know

Someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean
Someday I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean"



Bloggdesign #1

 
Linda är inte bara min första ärofyllda kund när det kommer till bloggdesigner, hon är också en av mina så kallade twisted sisters vilket betyder att hon, precis som jag, har skolios. Första gången jag gör en slideshow i headern men det gick bra ändå, linda är nöjd och jag är nöjd!
 
Jag tycker ni ska kika in hos Linda och ge henne lite kärlek samt kolla in hela designen som jag gjort.
Ni kan komma till hennes blogg genom att klicka på bilden eller här.
 
Vill du också beställa en design av mig? klicka här för info

Cannonball - Little mix

 
Äntligen ett bra tjejband, fantastisk fin låt och fantastiskt duktiga tjejer.
 
"Stones taught me to fly
Love taught me to lie
Life taught me to die
So it's not hard to fall
When you've flown like a cannonball"

Fun. kommer till sverige i september

 
Den 22 september intar gruppen fun. som står  bland annat bakom hitlåtarna we are young och some nights.
Biljetterna kostar 265(18+) eller 245 (13+) och förbandet är walk the moon. Spelningen kommer  vara på debaser medis.
 
Hade jag bott närmare stockholm hade jag inte missat detta då  jag tycker fun är riktigt bra band och kanske till och med nya favoriter.

Dance of the universe

Jonnajinton.se
 
Detta är det vackraste klippet jag sett på länge satt och rös  under hela klippets gång. Jag rekommenderar er att luta er tillbaka,ta en kopp te och mysa till det ordentligt med lite ljus och bara njut av denna vackra skapelse. och ändå är detta bara trailern till ett längre klipp som kommer i höst.

Videon är gjord av Jonna som driver min absoluta favoritblogg som inspirerar mig otroligt, hennes bilder är så fantastiska att jag kan stirra på dom länge. Videon fick mig att ta tummen ur och börja fila på en video jag velat göra i ett år nu.

Darkness is a harsh term don't you think?

...and yet it dominates the things i seek
 
Lyrics: roll away your stone - mumford & sons

All things (keeps getting better)

 
Det finns flera anledningar till varför jag delar med mig av denna låt/video

1. Det är pridevecka
2. Fab 5 (som är med i videon)  förblir världens bästa tv-program
3. Saknar mitt egna fab 5 gäng <3
4. ja, det är bögarnas fel
5. Låten är bögarnas svar till låten så mycket bättre.

How to: make your own nailpolish




Hur du gör ditt egna nagellack i valfri färg

1. Använd en kniv eller något  och skrapa ögonskugga från behållaren (det går bra att använda billig/gammal ögonskugga) och lägg det på ett papper så ögonskuggan har en pudrig konsistens

2. Använd en flaska genomskinligt nagellack  och rulla pappret till en tratt och häll i ögonskuggan
(Kan vara bra att använda en flaska som inte är helt full)

3.Använd en tandpetare eller dylikt och rör om tills ögonskuggan har intagit flytande form

4. måla naglarna!
 
Jag tar ingen cred alls för detta utan hittade detta på tumblr men översatte texten till er och kopierade bilderna.
Provade själv detta och blandade till ett härligt blått lack, så detta kan jag rekomendera!

Pride (In the name of love) - U2


"love is where you find it. Det är inte könet du förälskar dig i, det är själen. "

 
Jag låter den vackra europrinsessan inleda prideveckan här på bloggen med några klyfiga ord. Jag älskar människor som ser  människor för människor utan att behöva sätta dom i massa lager.
Detta är kopierat från en intervju med loreen och låter den tala för sig själv medans ni får er en tankeställare.

"Intervjuare: har du ifrågasatt din sexualitet?
Loreen: Jag säger så här: love is where you find it. Det är inte könet du förälskar dig i, det är själen. Om det är en kvinna eller en man spelar ingen roll. Min sexuella läggning..
... Det skulle vara fel att säga att jag bara gillar killar. Jag är öppen. Jag vill hitta kärlek och om det är med en kvinna och jag känner att det är rätt, så är det rätt. Då är det inga tvivel från min sida. No questions asked. Bort med alla rules and regulations.
Intervjuare: har du varit förälskad i en kvinna?
Loreen ler. 
Intervjuare: Du behöver inte svara.

Loreen: Jag svarar dig så här jag blir kär i en personlighet, inte ett kön"

 
p.s jag har ju själv skrivit mina tankar om detta ämne en gång om ni vill läsaså gör ni det här