valborg

 

Det var min valborg det, gjorde gino med vänninorna innan vi tog oss ner till staden för att kika på majbrasan och jag blev så kall och snorig att jag drog hem tidigare och nu sitter jag här och lyssnar på mysmusik och redigerar bilder.


Hurts like hell - Daniel Rinaldi


spotifylänk

grymt skön låt och älskar snubbens röst och med det vill jag önska er en trevlig valborg!

WanderlustI’m wanderlusting today.
Flying away to see new things.
It’s cheap, it’s free.
How I am doing this??
It’s easy:
Using my imagination!

Close your eyes.
Dream.
Search for places, you’ve never been before.
Make up new places.
Smile at people.
Even talk to them.

How?
Just do it! You’ll know how.
When you’re tired, you can come home.
Sweet home.

When you wanna be alone,
far from this place,
just let your imagination soar.

You can go anywhere you want,
with people you want.
Or with book it’s even easier.
Grab your atlas, sit down
and feel the wind.
Feel your wings as you fly.
Feel the sun shining at you.
It takes minutes oh no seconds to arrive!

And now you’re there.
Don’t just watch people, but open your eyes
and SEE.
See the people.
Now tell me what you see?
A dad walking down on the street with his daughter while eating ice cream?
Or a young couple laughing and kissing each other?
Or maybe an old man who that survived the World War II.

Whatever you see, see and memorize!
Try to guess what can be their stories.

källa: youmeandcharlie.com

Silent lucidity - Queensryche


spotifylänk

"Hush now don't you cry
Wipe away the teardrop from your eye

You're lying safe in bed

It was all a bad dream
Spinning in your head

Your mind tricked you to feel the pain

Of someone close to you leaving the game
Of life

So here it is, another chance

Wide awake, you face the day
Your dream is over...

Or has it just begun?"Delar med mig utav en av mina  all time favorites idag av flera anledningar, en av dom är att flera ungdomar i min ålder har dött och blivit skadade i en bil olycka inatt Inga jag kände men som vanligt när man bor i en småstad så vet man vilka det är och har någon sorts koppling. Men hur som helst så är det tragiskt och låten passar bra in.

April's most played

Some nights - Fun.

Knockin' on heaven's door -  Guns 'n' roses

Young forever - Jay-z

Give me love - Ed sheeran

Safe & sound - Taylor swift ft. the civil wars


How will i know


spotifylänk

Sedan jag såg whitney houston avsnittet av glee i onsdags så har jag haft denna på repeat och jag ryser varenda gång, så fantatsiskt bra att jag inte kan sätta ord på hur bra det är, därför säger jag åt er att se/lyssna.
Extra plus i kanten att det är acapella dessutom!

there's nothing more dangerous than a boy with charm

 Tänkte gottgöra er mina fina läsare som stannat på bloggen och kommenterat trots att internet inte fungerat förens nu, och eftersom ni alltid brukar uppskatta när jag lägger upp lite ögongodis av den manliga formen, så därför ger jag er fredagsgodis i form av de manliga modellerna Marlon teixeira och Fransisco lachowski.

Nog för att vi får tillräckligt med fredagsgodis  till fredagsmyset i let's dance, Anton hysén är enda anledningen till att jag ens kollar på programmet, men för det bör ni trycka på play och kika när fransisco lip syncar till are you gonna be my girl? så charmigt så!

Breathe - Ryan star


spotifylänk

"She's fine, most of the time
She takes her days with a smile
She moves like, a dancer in lights
Spinning around to sound
But sometimes she falls down


Breathe, just breathe,

Take the world off your shoulders
and put it on me
breathe, just breathe,
Let the life that you live be all you need"

Efter en lång jobbig vecka är det äntligen fredag och jag kan äntligen andas ut...eller ja har åkt på en förkylning så det går inte att andas genom näsan, men ni förstår vad jag menar.


Writer's corner

 

Såhär kommer min kväll se ut, och de flesta kvällarna för de närmsta veckorna. Betygen sätts för oss studenter redan den 21 maj och då ska mitt slutprojekt, som är en bok (läs mer här) vara klart. Och det mesta inom skolan känns jobbigt, men om sex veckor så är allt som har att göra med skolan över för min del. Nyss var det månader. nu är det fucking veckor


Fick lite smått skäll av min handledare och var lite deppig över det tills jag påminde mig själv varför jag skriver denna bok, jag skriver den inte för min egna skull, så det spelar ingen roll vilket betyg jag får. Viktigast är att jag hjälper andra.

 

för er som undrar så JA jag kommer publicera boken så ni kan ladda ner den gratis, mer info kommer...


Carry on - Fun.


spotifylänk

Jag har officielt hittat mig en ny grupp jag tokgillar, deras texter är så träffsäkra, dom är speciella och rösten är grymt bra.

"If you're lost and alone
Or you're sinking like a stone
Carry on
May your past be the sound
Of your feet upon the ground
Carry on"

Little reasons to smile"Smile, though your heart is aching
Smile, even though it's breaking
When there are clouds in the sky
You'll get by...

If you smile
With your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll find that life is still worthwhile
If you just...

Light up your face with gladness
Hide every trace of sadness
Although a tear may be ever so near
That's the time you must keep on trying
Smile, what's the use of crying
You'll find that life is still worthwhile"


Stay - Erik Hassle


spotifylänk

Första singeln från hans kommande album "we dance".

Minns ni när jag gjorde ett inlägg med artister som jag gärna ville höra nytt från iår?  Erik var ju en av dom och jag är så glad att få höra lite nytt och ser fram emot albumet!

Denna bloggpost vaccinerar 95 barn mot stelkramp

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Var med och påverka du också, det enda du behöver göra är att läsa dessa instruktioner och sedan är det bara att blogga.

"ingen kan göra allt men alla kan göra något"
så därför bidrar jag med ett blogginlägg som ger 95 barn vaccin

Asylum


Med stor facination har jag sett denna video från ett gammalt och övergivet mentalsjukhus flera gånger nu och tänkte dela mig av den eftersom den är så sjukt snygg gjort. Just detta gamla mentalsjukhus öppnades 1920 och stängdes ner för flera årtionden sen och enligt han som gjort filmen så är det även lite hemsökt ;)

Jag har sagt det förut, men det är lite av en dröm för mig att besöka en övergiven plats såsom ett gammalt sjukhus, dels för att kunna dokumentera det med kameran och dels för att jag vill ha lite action och utmana mig själv

The hunger games
Igår blev det äntligen dags för mig att se första filmen i the hunger games som jag tidigare läst böckerna av, länk  till inlägget här

Som alltid när böcker filmatiseras så är det några skillnader och det hade jag redan räknat med, men dom hade faktiskt hållt sig till storyn förutom att de prombt skulle göra det till lite av ett triangeldrama och filma Gales sura min när Peeta och Katniss är i arenan vilket jag redan var sur över då media har beskrivit filmen som ett fucking triangeldrama då det är långt ifrån det, det är liksom en bok/film om blod,överlevnad,rebelution,revolution,makt men också kärlek. Men sen är ju både filmen och böckerna speciella då det aldrig varit något i detta tema och kan upplevas som lite konstigt, men det är det jag gillar't!
För i övrigt så är jag grymt nöjd med resultatet och längtar till nästa film, detta var ju trots allt bara början på allt ;)
Now or never - Stars go Dim


spotifylänk

Åh vad jag kan känna doften av Hollister parfym och känna vårkänslorna krypa inom en när jag hör denna...

HAPPY 19TH ANNIVERSARY BACKSTREET BOYS!
April 1993 and still going strong

 

Idag fyller mina stora favoriter 19 år som grupp, förra lördagen var årsdagen för min första backstreet boys konsert och om mindre än månad kommer dom hit till sverige tillsammans med New Kids On The Block. Dessutom har jag sett en hel del bilder från när dom är i studion och till förmodan spelar in nytt material till ny skiva.Går inget annat än att fira, SKÅL.

 

Jag firar dagen genom att lyssna på deras musik och vara allmänt stolt över att dom är det enda pojkbandet som hållt ihop så pass länge. Tror det kan bero på att dom började som ett gäng florida grabbar som sjöng i kyrkan tillsammans och kom på att de skulle bli en förjävla bra grupp, ringde runt till lite polare/släktingar och poff så var Kevin,Nick,Brian,Howie och A.J gruppen Backstreet boys trots att nick bara var 13 bast och i slutet på 90-talet fick dom sitt stora genombrott och är numera bästa vänner och som bröder och de blev inte som de allra flesta grupper, ihopsatta.

 


Never close our eyes - Adam Lambertspotifylänk

Andra singeln från Adam lamberts kommande album Tresspassing och jag tycker denna låt är äckligt bra.
Inte undra på att den är så bra, Bruno mars har faktiskt skrivit låten. Mitt liv vore gjort om Adam Lambert och Bruno mars gjorde en duett då dessa karlar är två av mina många favoritartister!

"I promise to be strong, even if i never find a place where i belong"50 dagar till studenten
och jag vet fortfarande inte vad  jag vill göra för något sen. Men att bli kvar här är min största mardröm, att bli som mina föräldrar som är städare och arbetslös, att bli som min äldre bror som är 22 bor fortfarande hemma  och hoppar in  lite då och då på farsans gamla städfirma och vet inte vad han ska göra med sitt liv.
Jag har alltid vart annorlunda från min familj, både utseendemässigt och personligt, men tänk om jag är precis som dom? tänk om jag blir kvar här utan att veta vad jag ska göra av mitt liv?

Hela mitt liv har det varit ett röst i huvudet som viskar att jag inte vill vara här, på de senaste åren har den börjat skrika. Jag ska härifrån.

Men det är inte så lätt som man tror, det är inte bara att fylla 18 och sen tror man att man kan göra vad man vill. Om det hade varit så lätt hade jag dragit för länge sedan.
Det värsta är att jag vet att jag kommer bli kvar här, jag har inget sommarjobb eller jobb över huvudtaget,  det är jättesvårt att få tag i ett i denna småstad. För att ens ha råd att flytta så måste man ha pengar, för att kunna nå sina drömmar behöver man åtminstone ett startkapital.

Jag vet att jag är för ung att ta livet för seriöst, men jag vägrar bli som dom.
Och det ska jag inte, jag tänker göra det jag vill!De tre musketörerna på upptåg i StockholmEfter en jävla massa krångel så är den äntligen här efter en jävla massa krångel!

saknar redan stockholm, alltid lika vemodigt att åka hem till den här skithålan igen.
Åh vad jag kommer sakna min och elins skönsång varje morgon uppe i badrummet (oftast sjöng vi låten i videon), alla myskvällar i soffan då vi var döda efter shoppingen,  alla  spring in och ut på hollister för emme skulle prova samma bikini 350 gånger och jag och elin passade på att sniffa parfym.
Vi uttnyjjtade det enorma huset till fullo, vi tog ett varsitt rum och jag fick bo i prinsessrummet, ett rum som kanske inte passar någon som sover i en iron maiden t-shirt men jo, där sov jag!


StudentklänningenMin studentklänning  ärfrån ASOS och den kostade 465 och frakten var gratis!
Jag är jättenöjd, alla andra kommer köra på sina nelly klänningar och jag kommer jag vara unik med denna eller nåt.

 

Dock så har jag ett problem, det där med BH. Kan inte ha vanlig bh då  klänningen går tillräckligt djupt i ryggen för att bh bandet ska synas, alltså behöver jag en bh med bara kupor, men har hört att freebra inte är något att lita på då dom inte lyfter upp/klämmer ihop tuttarna särskilt bra + att det är risk att den far av då man hoppar och tjoar på flaket.
Kan inte heller ha axelbandslös då mina tuttar hänger då, utan jag måste ha  en bh som inte har band där bak eller axelband...
HAR NI NÅGRA FÖRSLAG PÅ VAD FÖR BH JAG KAN ANVÄNDA?


Young forever - Jay-Z ft. Mr HudsonEn låt som jag och tjejerna dansade runt/sjöng runt till under vår stockholmsvistelse, även fast inget går upp till originalversionen  forever young av Alphaville så är denna grymt skön!

p.s sliter som ett djur för att  fixa med videon jag gjort med klipp från stockholm, men det blir aldrig rätt storlek när jag väl laddar upp den på youtube, så med lite tålamod och lite mer  jobb så kommer det ordna sig till slut...

Shoppingen från stockholm


Klänning - Zara
Kjol - Topshop
Tröjor - H&M
Smycken - Bik bok

Detta fick följa med mig hem, hade det inte varit för att jag hade presentkort på bik bok och h&m så skulle jag vara ruinerad. Tröjorna kommer jag att använda till min jeansväst hade jag tänkt.

För i övrigt så kom min studentklänning när jag var borta, men lovar att ni ska få se den i veckan!


All i have to give100 år sedan titanic sjönk idag...

Igår såg jag och tjejerna titanic i 3D på sergelbion i stockholm, och nu sitter jag hemma på flickrummet och halvlipar över att låten passar så jävla bra in i filmen och videon är så fin, klicka på play så får ni se vad jag pratar om!

För i övrigt grät jag i floder under bions gång, ibland satt man till och med och skakade och hulkade efter andan. Fantastiskt var det att se filmen i 3D, nästan så att man hade glömt hur fin filmen (och leo) är, trodde det var omöjligt att älska en film mer, men ta mig fan  jag älskar den mer än någonsin!


14 april 2008Idag är det prick 100 år sedan som Titanic sjönk, men det är även 4 år sedan som jag och mina fina vänner såg våra stora gemensamma favoriter Backstreet boys för första gången.

Vi hade gjort allt ifrån att leta pantburkar till att gå runt och knacka dörr för att sälja egengjorda disktrasor för att kunna få ihop pengar till konsertbiljetterna och resan. Vi tryckte även egna t-shirtar där det står i love BSB på.

Denna dag har så otroligt många minnen, jag har fortfarande svårt att förstå att jag har sett mina stora favoriter tillsammans med mina älskade vänner, två gånger! men ingenting är ju som första gången ;)

Jag kommer aldrig glömma alla komplimanger vi fick inne på hovet för vi var så söta, jag kommer aldrig glömma mina vänners reaktioner när backstreet boys helt plötsligt stog där på scenen, jag kommer aldrig glömma hur hela arenan sjöng med i i want it that way, jag kommer aldrig glömma hur vi plötsligt fick superkrafter  och hoppade över flera rader när vi såg att Nick gick ut i publiken och plötsligt stog han framför oss.

Jag skulle göra vad som helst för att få återuppleva denna dag igen, och på sätt och vis gör jag det så fort jag lyssnar på shape of my heart och får  känslan när vi springer eller bara att vi fyra sitter och pratar om denna dag som betyder otroligt mycket för oss alla, att få se sina stora favoriter med sina bästa vänner är oslagbart. När vi pratar om denna dag nuförtiden är vi alla mållösa och vet inte riktigt vad vi ska säga, för vi har sån kärlek till denna dag, denna konsert, Backstreet boys och varandra varandra
Men hur mycket vi än önskar att få tillbaka den här dagen så kommer vi aldrig få det, däremot så kan nya minnen skapas.

p.s du kan läsa mer detaljrikt om vad som hände under konserten/veckan i stockholm här

On my way


Igår kväll skedde ett mirakel, jag lyckades få allt nerpackat på första försöket!
Snart så sätter jag,Elin och Emme oss på tåget som ska ta oss ner till stockholm, färden tar 6 timmar så vi är inte framme förens ikväll, men jag har laddat mobilen full med musik så jag har underhållning så det räcker.

Vi har haft turen att slippa betala husrum på något hotell då Emmes morbrors gärna lånade ut sitt hus till oss, det tackar vi för!
Så nu intar tre småstadsbor som dessutom råkar vara norrlänningar den stora staden Stockholm, kan inte bli annat än äventyr!


Kommer hem igen på lördag kväll, men det kommer iallafall dyka upp ett tidsinställt inlägg på lördag då det är en mycket speciell dag.

kram så länge!Some nights - fun.


spotifylänk

Jag blir så sjukt glad när jag för första gången lyssnar på en låt jag tycker är riktigt bra, den känslan fick jag igår när jag för första gången hörde denna. sjukt bra är den!

Detta blir också sista musikinlägget innan jag far iväg till stockholm imorgon, kommer dyka upp ett till  vanligt inlägg innan jag far också

Justin bieber + One direction = ?One direction har hängt en del i USA den senaste tiden och för några dagar sedan twittrades det om att dom var på besök i Justin biebers studio och spekulationerna började, ska dom göra ett sammarbete? kommer det komma en låt med dom? kommer Justin bli den sjätte medlemmen av One direction? Kommer One Direction bli Justins doa-flickor?

Spekulationerna var många, tills dess att 1D Liam sade att dom bara vär där och hängde och lyssnade på JB's nya album.

Men jag tycker det vore dumt om inte de största flickidolerna just nu gör något tillsammans, eller vad säger ni?


Stockholm i mitt hjärta jag ska besjunga dig min vänVideon är från sist jag var i stockholm, vilket var sommaren 2010 och nu på tisdag åker jag ner igen med två fina vänner.

Jag brukar alltid dokumentera alla resor jag gör med mina vänner, vilket brukar resultera till en video som ovan och en massa bilder. Om ni kikar i kategorin my videos så finns alla videos jag gjort där.

Glad påsk!

Bilden är från förra året men för det vill jag önska er alla en glad påsk!

 

För i övrigt så är internet fortfarande segt och jag sitter inlåst på mitt rum hela dagarna för att minska risken att bli sjuk, båda mina föräldrar är sjuka och bror var sjuk förra veckan och eftersom jag har en tendens att bli sjuk när det inte passar så skulle det inte förvåna mig om jag blir sjuk nu när jag ska till stockholm på tisdag. Peppar peppar.


Safest place to hide - Backstreet boys


spotifylänk

En utav deras absolut finaste låtar, den är så fin från början till slut. Och om jag någonsin gifer mig ska denna spelas på mitt bröllop.

"You see colors no one else can see
In every breath you hear a symphony
You understand me like nobody can
I feel my soul unfolding like a flower blooming


When this whole world gets too crazy, yeah
And there’s nowhere left to run
I know you give me sanctuary
You’re the only truth I know, you’re the road back home

Can you see me? Here I am

Standing here, where I’ve always been
And when words are not enough
I climb inside your heart and still find
You’re my safest place to hide"You're the only truth i know. You're the road back home. You're my safest place to hide


Min tid på spotify vägras fyllas på och mitt internet är supersegt så jag fick roa mig genom att rippa mina CD skivor till datorn. Och bland mina CD skivor finns det några som är mer värd och betyder mer än de andra, mina Backstreet boys skivor.

Dessa killar kommer alltid vara mina stora favoriter,  när jag lyssnar på dom känner jag mig hemma och plötsligt befinner sig mina fina vänner bredvid mig igen och de får mig alltid att känna mig trygg. Jag kunde deras sånger innan jag ens hade hört dom. Folk har frågat vilken av killarna jag gillar mest, om jag till och med "vill ligga med någon av dom", men ärligt talat, jag ser dom alla som  mina bröder och jag älskar alla lika mycket, jag ser en bit av mig själv i varenda en av dom. Dock så kan jag relatera mer till den ene en den andre, men jag älskar alla för det.
Jag tror också att dom betyder så förbaskat mycket för mig eftersom de hjälpt mig genom svåra tider, mer om det kan du läsa här.

Det kommer bli en del Backstreet boys inlägg framöver, dels för att jag missar deras konsert tillsammans med new kids on the block i maj och dels för att det är ett mycket speciellt datum nästa helg.
men å andra sidan får jag väldigt ofta frågan om vilka artister som är mina favoriter.

Sympathy for the devilKära vänner, mitt internet är segt utav fan på grund av att nå gubbar sitter och filurar med com hem kanalerna  över hela lägenhetshuset/kvarteret och då så blir tydligen internet segt också och jag har därför inte kunnat skött om bloggen som vanligt.
Blir så sjukt tråkigt när inte internet vill fungera som det ska, men jag får försöka roa mig ändå.


Är ändå ganska upptagen eftersom jag förbereder inför kvällens färd till blåkulla, kvasten ska vallas och hucklet ska strykas innan avfärd. Om vi har tur så har blåkulla bra wifi och min upptadering kommer vara som vanligt,
men annars vet ni ju att jag tar mig en svängom med Lucifer hela helgen och gör ett kort stopp här hemma innan jag blåser vidare ner till fjollträsk aka Stockholm på tisdag.


I just can't stop loving you

Om ungefär en vecka är Glee tillbaka efter ett uppehåll och eftersom dom lämnade oss med en sjuhelvetes cliffhanger så kan jag inte låta bli att svära lite smått över att jag befinner mig i stockholm då och kommer inte kunna se avsnittet förens om två veckor typ.

För i övrigt älskar jag låten men föredrar den när Michael jackson sjunger den, men ändå vem fan vill inte sjunga låten med någon man älskar på detta viset?!


I wanna be on the cover of forbes magazine, smiling next to oprah and the queen


Jennifer Lawrence för Rolling stone och Naya Rivera för Latina magazine

 


I let the angels see me home - Ulf Nilsson


spotifylänk

Absolut rätt vinnare av the voice sverige tycker jag och jag älskar låtar som är "lite djupare och har större mening" som denna.

För i övrigt inspirerades jag av denna låten  jag gjorde av julia som sedan blev ett pyssel i photoshop som jag inte suttit och pysslat i på detta viset på några år.

"Angels are warriors of god. I'm a soldier"Nu är det så att min fina twister sister Julia läggs in på sjukhus och ska imorgon opereras för sin skolios,
hon har också blivit korsettbehandlad precis som jag men hennes skolios växte sig värre och en operation är nödvändig.

Det har vart en jävla bergochdalbana för julia, det har tagit tid att få en operationstid och senast idag sa dom att operationen inte skulle bli av men nu blir den av iallafall. Kort och gott kan jag säga att skolios är när ryggraden vuxit snett och när man opreras så sätts två långa pinnar av metall längs vardera sida av ryggraden och skruvar som skruvas åt. Ungefär som en tandställning fast ändå inte. video som förklarar bättre finns här.


I fredags så fick jag för mig att rita och det blev ungefär som bilden ovan, och det är Julia på bilden men tro inte att jag satt vingar på henne för att hon är död eller att risken med operationen är att man kan dö.
Jag valde att sätta vingar på henne eftersom  att hon är så grymt stark och väldigt modig och krigat sig igenom allt,och för att jag nog aldrig stött på någon med sån posetiv inställning till allt, samtidigt som hon hjälper andra med skolios genom sin blogg. Och det trots att det inte vart roligt alls att behöva ha ont och vänta på en operationstid som aldrig dyker upp, förens nu.  En ängels tålamod skulle jag säga
Min lilla krigarprinsessa, jag är så stolt över dig!

 

p.s hon skulle nog bli glad om ni kikade in på hennes blogg och önskar henne lycka till


Veckans cover

spotifylänk

Behöver jag ens säga att jag tycker detta är så mycket bättre än när Eric Saade sjunger den?
Med all respekt mot Saade och främst hans fans så  tycker jag inte den passar en grabb som sjunger att han är en manspojke och vill bli populär för att få ligg, däremot passar den helena då  divigheten hör till i skådespeleriet då dom gjort uppträdandet till något som inspirerats av Burlesque.

Vad tycker ni?
vem gör låten bäst, Eric eller Helena?

 


Studentklänningar 2012inlovewithfashion.com 381 kr
Chicy.se 898 kr
bonprix.se 279 kr
asos.com 248 kr
halens 549 kr
sisters point 399 kr

Jag har envist suttit och vägrat att  köpa studentklänning från nelly eftersom det känns så mainstream så istället har jag grävt efter lite mer unika klänningar och dessa har jag grävt fram.

Klickade hem min studentklänning igår, och den finns inte mer i kollaget, men ni ska få se den när den kommer, jag lovar!

 


Mystery - Dead by aprilInviger april månad med lite  Dead by april vars låt mystery  har spelats på repeat här.
För i övrigt måste jag säga att jag blev ännu mer kär i Zandro (sångaren) när han  sade i programmet fredagskväll med malin att han hämtar inspiration från Backstreet boys och lyssnar mycket på dom. Zandro är en riktig karl, jag tror jag hittat min soulmate ;)